Összefoglaló 2023. december 10., vasárnap

Kisvárda - DVTK 1-2 (0-1)

Kisvárdán győzött a DVTK az OTP Bank Liga 16. fordulójában. Az első félidőben a DVTK szokás szerint próbálta aprólékosan felépített támadásokkal veszélyeztetni az ellenfél kapuját, míg a hazaiak elsősorban a pontrúgások utáni beadásokban bíztak. A sors mégis úgy hozta, a Bitok Stephen ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőből szerzett vezetést a DVTK, az ítéletet Rudi Požeg Vancaš váltotta gólra. A második játékrészben megfordult a szereposztás, a Kisvárda kintebb jött, míg a DVTK a gyors ellentámadásokra helyezte a hangsúlyt, több ígéretes akciót vezetett, a második gól azonban ismét pontrúgásból született meg, Elton Acolatse mesterien lőtte a hálóba a szabadrúgást. Közvetlenül a lefújás előtt a hazaiak még szépítettek, de a diósgyőri győzelem nem forgott veszélyben.

Kisvárda - DVTK 1-2 (0-1)


OTP Bank Liga 16. forduló

Kisvárda Master Good - Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 1841 néző. Játékvezető: dr. CSONKA Bence (SZERT Balázs, BUZÁS Balázs).
Kisvárda: Danijel PETKOVIĆ - Branimir CIPETIĆ, Raul STEFAN, Aleksandar JOVIČIĆ, SZÉLES Imre, Enes ALIĆ - Jaroslav NAVRÁTIL, ÖTVÖS Bence, Boban NIKOLOV, Driton CAMAJ - CZÉKUS Ádám. Vezetőedző: FECZKÓ Tamás.
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Bitok STEPHEN - Vladislav KLIMOVICH, Alexander VALLEJO, HOLDAMPF Gergő - PERNAMBUCO, Bright EDOMWONYI, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.

Csere: Raul STEFAN helyett Rafał MAKOWSKI és CZÉKUS Ádám helyett Mario ILIEVSKI a 46., Vladislav KLIMOVICH helyett BÉNYEI Ágoston, PERNAMBUCO helyett Elton ACOLATSE, Bright EDOMWONYI helyett Argyris KAMPETSIS a 76., ÖTVÖS Bence helyett LUCAS a 86., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett LUKÁCS Dániel a 89. percben.
Sárga lap: Alexander VALLEJO az 57., Argyris KAMPETSIS a 80., Rafał MAKOWSKI a 81., Aleksandar JOVIČIĆ a 84., Driton CAMAJ és GERA Dániel a 90. percben.
Gólszerző: Rudi POŽEG VANCAŠ (0-1, 11-esből) a 41., Elton ACOLATSE (0-2) a 84., Driton CAMAJ (1-2) a 90+5. percben.


Kulcspillanatok

41. perc: Stephen cselezett a 16-os bal oldalának alapvonalhoz közel eső részén, amikor egy rossz belépő eltalálta a lábát, 11-es a DVTK javára! A VAR kérésére dr. Csonka Bence játékvezető ellenőrizte az ítéletet, majd helyben hagyta azt. Rudi Požeg Vancaš állt a labda mögé, és a jobbra vetődő Petković mellett a kapu bal oldalába gurított, 0-1

84. perc: Diósgyőri szabadrúgás 20 méterről, szinte középről. A labda mögé Bitok Stephen és Elton Acolatse ált, és utóbbi nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt a sorfal mellett, 0-2 

90+5. perc. Driton Camaj balról, a 16-os sarkától kilőtte a kapu hosszú oldalát, 1-2

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Gratulálok a Diósgyőrnek! Az első félidőben megérdemelten szerezték meg a vezetést, még ha elég vitatható körülmények közt is. Ránk erőltették az akaratunkat, mert nem úgy működött a játékunk, ahogy azt szerettük volna. Sokszor a szerencse, máskor a pontos kulcspasszok hiánya akadályozta meg az egyenlítésünket. A második félidőben rendszert váltottunk, nagyobb kockázatot vállaltunk, amiből a DVTK előtt adódott lehetőség, hogy lezárja a mérkőzést. A múlt héten itt járt a mikulás, de ma kék ruhában érkezett. Csak három hibát vétett, ami döntően befolyásolta a mérkőzést.

Kuznyecov Szergej: - Elég izgalmas mérkőzés kerekedett a mai találkozóból! Az első félidőben jól kontrolláltuk a mérkőzést, szereztünk egy gólt, bár a Várdának is volt veszélyes helyzete, ám Artem Odyntsov nagyot védett. A második félidőben nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél, és számomra az a legfontosabb, hogy a nehéz pillanatokat mindenki férfiasan állta. Korábban néha hiányoltam a győzni akarást, ma viszont mindenki küzdött, mindenki beletette magát a mérkőzésbe. Nem a legjobb játékunkat mutattuk be, de a futball visszaadta, amit beletettünk a meccsbe, és tudtuk növelni az előnyünket. A végén kaptunk még egy gólt, amit megérdemelt az ellenfél. Amikor hasonló csapatok találkoznak egymással, akkor nem csak a technikai és a taktikai tudás, hanem a mentális dolgok is döntenek. Összességében egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, egyet léptünk előre, ami nagyon fontos számunkra.
Két rossz mérkőzés után nem szabad csak a támadásra építeni, hanem meg kell tartani az egyensúlyt. Néha Gera Dániel és Bitok Stephen szokás szerint felfutott, és be kellett kiabálni nekik, hogy a védekezésről se feledkezzenek el, mert meg kellett akadályozni a várdai átmeneteket, amiben veszélyesek. Ezért lett volna fontos, hogy nullára hozzuk le a meccset, mert akkor megérezték volna, hogy a közös munka meghozza az eredményét.
Már a legutóbbi mérkőzés előtt is gondoltam rá, hogy Rudi Požeg Vancaš visszatérjen a támadósorba, de akkor másként döntöttem a kezdőcsapatnál. Most úgy éreztem, meg kell erősíteni a középpályát, ezért játszott Alexander Vallejo előtt két box-to-box középpályás, Holdampf Gergő és Vladislav Klimovich. Ők biztosították a csapaton belüli egyensúlyt, ráadásul sok párharcot nyertek, ami jó alapot biztosított a játékunkhoz.
Ezen kívül Rudi és Steve (Bitok Stephen - a szerk) jól játszott össze az első gólunk előtt, de több lehetőség is adódott volna, ha pontosabbak a beadások. Meg vagyok elégedve az összjátékkal a szélen, és azzal s, hogy a középpályán, masszívabbak lettünk.