Összefoglaló 2024. február 3., szombat

DVSC - DVTK 2-2 (0-0)

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a DVTK Debrecenben játszott egy 1300-1400 szurkoló által teljesen megtöltött vendégszektor előtt. A találkozó elején a hazaiak léptek fel támadólag, de a diósgyőri védelem jól állt a lábán, majd az idő előre haladtával egyre több támadást vezettek, és a félidő végén már a hazai kapu forgott többet veszélyben. A szünet után Bényei Ágoston és Jurek Gábor góljával kétgólos előnyre tett szert a Diósgyőr, majd szabadrúgásból szépített a DVSC. A találkozón döntő fordulatot hozott Szatmári Csaba piros lapja, ami után a hazaiak elkezdték középre szórni a labdát. Végül egyet értékesítettek is, miközben a Testgyakorlók ziccert is hibáztak. A lefújás után a csapat és a szurkolótábor kölcsönösen megtapsolta egymást.

DVSC - DVTK 2-2 (0-0)


OTP Bank Liga 18. forduló

Debreceni VSC - Diósgyőri VTK 2-2 (0-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5841 néző. Játékvezető: BOGÁR Gergő (ifj. TÓTH Vencel, GARAI Péter).
DVSC: MEGYERI Balázs - KUSNYIR Erik, Meldin DREŠKOVIĆ, Jorgo PËLLUMBI, FERENCZI János - DZSUDZSÁK Balázs, Christian MANRIQUE, SZUHODOVSZKI Soma - SZÉCSI Márk, BÁRÁNY Donát, João OLIVEIRA. Vezetőedző: Srđan BLAGOJEVIĆ.
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, Marco LUND, SZATMÁRI Csaba, BOKROS Szilárd - HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO, BÉNYEI Ágoston - JUREK Gábor, Bright EDOMWONYI, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: SIMON Miklós.

Csere: SZUHODOVSZKI Soma helyett Stefan LONČAR, SZÉCSI Márk helyett Þorleifur ÚLFARSSON és João OLIVEIRA helyett Alexandros KYZIRIDIS mind a 63., JUREK Gábor helyett PERNAMBUCO és Bright EDOMWONYI helyett Elton ACOLATSE a 64., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Argyris KAMPETSIS, BÉNYEI Ágoston helyett Doru POPADIUC és Christian MANRIQUE helyett Dušan LAGATOR mind a 79., BOKROS Szilárd helyett Bitok STEPHEN a 88. percben.
Sárga lap: SZATMÁRI Csaba a 61., Oleksandr ROMANCHUK (a kispadon) a 70., Þorleifur ÚLFARSSON a 78., percben.
Piros lap: SZATMÁRI Csaba a 77. percben.
Gólszerző: BÉNYEI Ágoston (0-1) az 50., JUREK Gábor (0-2) az 57., DZSUDZSÁK Balázs (1-2) a 62., KUSNYIR Erik (2-2) a 89. percben.


Kulcspillanatok

50. perc: Požeg Vancaš vett le mellel egy debreceni keresztlabdát az ellenfél térfelének közepén, középre vezette, ám szerelték, de a lecsorgóra Bényei Ágoston érkezett, aki 16 méterről laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 0-1

57. perc: Edomwonyi emelte a labdát a védelem mögé, Jurek Gábor érkezett nagy lendülettel, és okosan a kapu bal oldalába fejelt, 0-2

62. perc: Hazai szabadrúgás 22 méterről, balról. Dzsudzsák Balázs védhetetlenül lőtt a sorfal fölött a kapu jobb oldalába, 1-2

77. perc: Egymás mezét húzta Úlfarsson és Szatmári Csaba, végül a diósgyőri kapott sárga, majd piros lapot

89. perc: Ferenczi bal oldali beadása után Kusnyír Erik a hosszún a bal felső sarokba fejelt, 2-2

Edzői értékelések

Srđan Blagojević: - Edzői szempontból egy stresszes meccset játszottunk. Két részre osztható a találkozó: Az első gólig teljesen uraltuk a mérkőzést, az első 20 percben sok helyzetet is alakítottunk ki. Utána viszont eléggé kaotikussá vált a meccs, amit nem szeretek. Vegyes érzéseim vannak, kicsit szomorú vagyok, és nem lehetek elégedett, mert nyerni szerettünk volna. Ugyanakkor mindent figyelembe véve elégedettséggel tölthet el, hogy végül nem veszítettük el a meccset. 2-0-ról álltunk fel, ami minőséget és karaktert kíván, ezét szeretném megdicsérni a játékosokat.
Azt szeretem, ha egész meccsen uraljuk a játékot, de sokszor előfordul velünk, hogy egyéni vagy csapathibát követünk el, és ajándékba adjuk az ellenfélnek a gólt. Ugyanakkor a mérkőzés bizonyos szakaszaiban jó teljesítményt nyújtottunk, jó olvastuk a játékot, és kihasználtuk a rendelkezésre álló területeket. Nem szeretném, ha bárki is őt hibáztatná, én kiállok Megyeri mellett, jó ember, jó kapus a hibája ellenére, ez is a kapusok munkájának a része.

Simon Miklós: -  Mindenekelőtt szeretném a játékosokat megdicsérni, mert amit kértünk tőlük, azt maradéktalanul teljesítették. Az első 10-15 percben nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, és amire készültünk, így az ellenfél több lehetőséget is kialakított. Szerencsére utána sikerült rendezni a sorokat, és helyzetekig is eljutottunk.
Nagyon büszke vagyok, és örülök a két fiatalunk játékának, de nem csak annak, hanem jól néz ki, hogy mind a ketten gólt is szereztek. A második félidőre sikerült átbeszélni azt, ami korábban nem működött. Jól reagáltak a srácok, gólt, gólokat is tudtunk szerezni.
Megvan a minőség a Debrecenben, aki bárhonnan veszélyes tud lenni, Dzsudzsák Balázs gyönyörű gólt rúgott. Nem segített az sem, hogy 10 emberrel kellett befejezni a mérkőzést, de tudtam olyan minőséget cserélni előre, akik így is helyzetbe kerültek. Sajnos nem tudtuk lezárni a mérkőzést, mert nem tudtuk megszerezni a harmadik gólt, amit ilyenkor a futball törvényszerűen megbüntet. A végére elfogytunk, kilukadtunk, és nagyon nagy sajnálatomra megkaptuk a második gólt.
Mindenki azt kérdezi, örülök-e az egy pontnak, amire azt válaszoltam, hogy a DVTK egy jó csapat, én győzni jöttem ide, ami ma nem sikerült, de szerencsére a héten van még lehetőségünk bizonyítani. Egy minőségi csapat otthonából hoztunk el egy pontot, akár boldogok is lehetnénk, de ha 11-en maradunk, akkor biztos vagyok benne, hogy megőriztük volna az előnyünket.
Sokszor jártam már Debrecenben, de még nem láttam olyat, hogy ennyire megtelt a vendégszektor. Hallani a hangomon, hogy nehézséget okozott kommunikálni a csapatommal, mert olyan hangzavarban játszottunk. Ilyen az igazi focihangulat. Nagyon köszönöm a szurkolóknak nem csak az egész meccses biztatást, hanem a végén a srácoknak adott pozitív impulzusokat, ami nagyon sokat adott nekik.