Összefoglaló 2024. április 11., csütörtök

Vladislav Klimovich: Jól ismerem Rudi Požeg Vancašt

Lejátszotta a DVTK az OTP Bank Liga 21. fordulójából elhalasztott mérkőzését az FTC ellen. A hazaiak győztek, de miután Rudi Požeg Vancaš a második félidő elején szépített, az utolsó pillanatig volt esély az egyenlítésre, például a Vladislav Klimovich lövése után. A találkozó után a belarusz középpályással beszélgettünk.

Vladislav Klimovich: Jól ismerem Rudi Požeg Vancašt


Az első félidőt a kispadról követte Vladislav Klimovich.

- Nehéz mérkőzést játszottunk, ami különösen igaz az első félidőre - kezdte Vladislav Klimovich. - És még nehezebbé vált az első percet követően, amikor villámgyorsan gólt kaptunk. Valósággal sokkoltak az események, ilyen kezdés után bármelyik csapat ellen nehézséget okozott volna visszajönni a meccsbe, ráadásul szerda este a Ferencváros volt az ellenfelünk. A bajnokságban minden csapat ellen a labdabirtoklásra törekednek, az ellenfelek pedig a védelmüket igyekeznek minél jobban megszervezni, de hátrányban nem lehetett csak a védekezésre koncentrálni, mert tisztában voltunk azzal, hogy a pontszerzéshez gólt kell szerezni. És húsz perccel később lőttek egy elképesztő gólt, tökéletesen találta el a srác, de az is előfordulhat, hogy a következő 20-30-50 hasonló kísérletéből sem tudja megismételni ezt. Kétgólos hátrányban még nehezebbé vált a helyzetünk, de nem adtuk fel.

A félidőben két dolog történt, egyrészt Vladislav Klimovich beállt, illetve Vladimir Radenković vezetőedző jó tanácsokkal látta el a játékosokat.

- A szünet után többet jöttünk előre, hiszen nem tettünk le a pontszerzésről - idézte fel. - Nem hiszem, hogy a beállásom miatt, hanem sokkal inkább azért, mert az egész csapat teljesítménye feljavult. A vezetőedző azt kérte tőlünk a szünetben, hogy próbáljuk meg minél többet megjátszani a labdát, váltogassuk az oldalakat, és akkor biztosan lesz lehetőségünk a gólszerzésre. Én is igyekeztem megfogadni a tanácsát, és jobban is játszottunk, persze továbbra is több helyzet adódott az ellenfelünk előtt, mert a gólszerzés érdekében nyitottabbá vált a játékunk. Az utolsó tíz percben is mentünk előre, helyzetet is alakítottunk ki, de nem jött össze az egyenlítés.

A diósgyőri gól előtt Vladislav Klimovich szolgálta ki Rudi Požeg Vancašt, ami azért különösen érdekes, mert szomszédok a diósgyőri öltözőben.

- Érdekes kérdés, mert valóban egymás mellett ülünk, és így többet beszélünk egymással, mint azokkal akik egy másik sarokban öltöznek, de a gólpasszban valójában sokkal nagyobb szerepet játszott az a tény, hogy lassan egy éve minden nap együtt edzünk - mutatott rá. - Az együtt töltött időben megismertem a mozgását, tudom, mikor indul be a védelem mögé, és akkor merre fut, ezért szerda este is könnyen ki tudtam számolni, hova kell emelni a labdát, hogy pont elé essen. A munka nagy részét azonban Rudi végezte el. Örülök neki, hogy értékesítette a helyzetet, és újabb gólt szerzett.

Az idő előrehaladtával a diósgyőri játékosok egyre többször tűntek fel az ellenfél kapuja előtt, és az egyik ilyen támadás lezárásaként Vladislav Klimovich egy távoli lövésből eltalálta a keresztlécet is.

- Sajnálom, hogy nem ment be! - szomorkodott. - Amikor Elton (Elton Acolatse - a szerk.) lepasszolta a labdát, én pedig átvettem, akkor láttam, hogy senki nincs előttem, így nem is volt más választásom, minthogy kapura lőjem azt. Úgy érzem, nem volt rossz lövés, de a kapufa az nem gól, így ez nem volt több a mérkőzés menetében, mint egy múló pillanat.

A legutolsó négy bajnokin Vladislav Klimovich csereként szerzett egy gólt a Paks ellen, gólpasszt adott az FTC ellen, a Kisvárda ellen pedig kezdőként lépett pályára.

- Mint minden labdarúgó, én is szeretnék minél több időt tölteni a pályán - osztotta meg. - Ősszel több lehetőséget kaptam, a téli szünet után viszont kevesebbet. Profi játékosként azonban nekem a rendelkezésre álló időben kell kiadni magamból a maximumot, legyen az 30, 45 vagy 60 perc. Készen állok a nagyobb feladatra, amit góllal, gólpasszal, de leginkább jó játékkal tudok meghálálni, ami győzelemhez segíti a csapatot, mert számunkra a bajnoki pontok a legfontosabbak.

Sorozatban az ötödik mérkőzés következik vasárnap az MTK ellen.

- Egy újabb nehéz mérkőzés vár ránk, mert emlékezhetünk, hogy az első körben veszítettünk az MTK vendégeként, a második körben pedig hazai pályán döntetlent játszottunk ellenük. Ha így folytatjuk, akkor a vereség és a döntetlen után most a győzelemnek kell következnie. Sűrű a középmezőny, egy vasárnapi győzelemmel például meg tudjuk előzni az MTK-t. Kemény sorozatot zárunk le a hétvégén, de nekünk nem arra kell gondolni, hogy mennyi energiát vesz ki belőlünk a sok meccs, hanem arra, hogy hogyan tudjuk legyőzni az ellenfelünket. A közelmúltban sok pontot elhullajtottunk, de bízom benne, hogy vasárnap győzni fogunk - tekintett előre Vladislav Klimovich.