Összefoglaló 2023. október 8., vasárnap

NB III.: DVTK II - Sényő 2-1 (0-1)

Vesztett állásból fordított, és értékes győzelmet aratott a DVTK II-es csapata az NB III-as labdarúgó bajnokságban. Az Észak-Keleti csoport 10. fordulójában a piros-fehérek Bacsa Benjámin és Zrnic Patrik találataival győzték le a Sényőt a DVTK Stadionban.

NB III.: DVTK II - Sényő 2-1 (0-1)


NB III., Észak-Keleti csoport, 10. forduló

DVTK II - Sényő FC-Selyem Ber 2-1 (0-1)

DVTK Stadion, 100 néző. Játékvezető: Nyekita Benjámin (Gordos  Árpád MIhály, Ferencz Máté). 
DVTK II: Bánhegyi B. - Farkas D., Szőke Á., Bacsa B., M. Zrnic - Demeter M., Szamosi  Á., Bényei Á. - Bokros Sz., Hetyei Sz., Vincze  D. Vezetőedző: Szamosi Tamás. 
Sényő FC-Selyem Ber: Szondi L. - Klepács K., Márton A., Erdei A., Kapacina K., Farkas M., Schmidt P., Vámos G., Ur L., Orosz M., Szopkó V. Vezetőedző: Imrő László, Fiumei Viktor. 

Csere: Szőke Á. helyett P. Zrnic a 46., Szopkó V. helyett Sárosi N. a 46., Vámos G. helyett Lizák B. a 61., Vincze D. helyett Balázsi L. a 66., Demeter M. helyett Lajcsik V. a 66., Erdei  A. helyett Kapacina V. a 74., Schmidt P. helyett  Vámosi M. a 74., Hetyei Sz. helyett Sáreczki Sz. a 76., Szamosi Á. helyett Ferencsik  S. a 85. percben. 
Sárga lap: Szamosi Á. az 58., Vámos M. a 90+2. percben. 
Piros lap: Klepács K. a 86. percben. 
Gólszerző: Márton A. (0-1) a 38., Bacsa B. (1-1) az 54., P. Zrnic (2-1) a 64. percben. 

Kulcspillanatok

38. perc: Jobboldali beadás után Bánhegyiről kipattant a labda, a hosszú oldalon érkező Márton András pedig a tizenhatos vonaláról kapásból lőtt a DVTK II kapujába, 0-1.

54. perc: Bokros jobbolali szögletét a legmagasabbra emelkedő Bacsa Benjámin, az öt és feles vonaláról fejelte a Sényő kapujába, 1-1.

64. perc: Bokros jobbról, élesen lőtt a kapu elé. A hosszú saroknál érkező Zrnic Patrik pedig két lépésről a hálóba továbbított, 2-1. 

86. perc: Megfogyatkozott a Sényő. Klepács Krisztián utolsó emberként lerántotta Sáreczki Szabolcsot, amiért egyből piros lapot kapott.

Vezetőedzői értékelés

Szamosi Tamás: - Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk egy fizikálisan erősebb csapattal szemben. Sikerült azokat a stílusjegyeket felvonultatnunk, amelyek egy diósgyőri együttest, játékost jellemeznie kell. Igazi csapatként funkcionáltunk. Köszönöm az NB I.-es keretből érkező futballisták hozzáállását, mert példaképek voltak a fiatal játékosaim előtt. 

Imrő László: - Nem érdemeltünk vereséget ezen a mérkőzésen, de úgyis sikerült kikapnunk, hogy a kapusunknak a mezőnyjáték során alig volt dolga. Ugyanakkor az ellenfél pontrúgásai és beívelései rendre veszélyt jelentettek, amiből gólokat is kaptunk.