Összefoglaló 2024. március 5., kedd

Szatmári Csaba: Eredményes hetet zártunk

Nyolc nap alatt három mérkőzést játszott a DVTK, négy pontot szerzett az élbolyhoz tartozó Fehérvár és PAFC ellen, valamint búcsúztatta a címvédőt a Magyar Kupától. Szatmári Csabát kértük meg, hogy értékelje a mögöttünk hagyott hetet.

Szatmári Csaba: Eredményes hetet zártunk


Három hazai mérkőzést játszott egymás után a DVTK, a Fehérvár és a ZTE elleni találkozót követően a PAFC volt a harmadik ellenfél egy héten belül.

- Három ilyen mérkőzés után mondhatom, hogy eredményes hetet zártunk, ezt az eredménysort bárki elfogadja - értékelt Szatmári Csaba. - A Puskás Akadémia ellen is odatettük magunkat. Amennyiben az első félidőben kicsit határozottabbak vagyunk, és értékesítjük a helyzeteinket, akkor meggyőződésem, hogy másként alakul a mérkőzés, de így sincs okunk a panaszkodni a teljesítményünkre. A mérkőzés összképét nézve igazságos döntetlent értünk el, ám ha az előző gondolatmenet folytatom, akkor inkább afelé hajlok, hogy két pontot veszítettünk, minthogy egyet nyertünk. Ha viszont a mérkőzés előtt valaki felajánlja, hogy ilyen mérkőzést játszunk, és a végén 1-1 lesz a végeredmény, akkor nagyon sokan aláírták volna.

A DVTK kedd este bejutott a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé, míg a PAFC már korábban búcsúzott a mezőnytől, ezért ők kipihentebben várták a szombati mérkőzést.

- Nem éreztem a csapaton, hogy ez visszafogott volna, vagy a Puskás Akadémia emiatt előnybe került volna - osztotta meg a védő. - Azonban valóban tétmérkőzést játszottunk hétközben, ami biztosan benne volt a lábakban és a fejekben, ám erre semmit nem lehet fogni. Aki a kupában is játszik, annak ezt el kell fogadnia, és teljesíteni kell minden egyes meccsen.

A két félidő sok szempontból különbözött egymástól, a védők esetében leginkább abban, hogy Lamin Colley személyében a szünet után kaptak egy kellemetlen játékmodorú ellenfelet.

- Az első félidőben hamis kilencessel játszott az ellenfél, majd a szünet után megérkezett az igazi kilences - idézte fel a diósgyőri hármas mez tulajdonosa. - Lamin Colley valóban kellemetlen ellenfél, erős, gyors és technikás, de Marcóval sikerült hatástalanítani, nem is jelentett nagy veszélyt a kapunkra.

Az idén lejátszott öt bajnokin és egy kupameccsen egyaránt a télen igazolt Marco Lund szerepelt Szatmári Csaba párjaként a védelem közepén.

- Nincs kifejezetten elosztva, hogy melyikőnknek mi a feladata, például csak én fejelek vagy csak ő, hanem sokat beszélünk, és kisegítjük egymást, ha arra van szükség. Mivel elég magasan védekezünk, és sok esetben vállaljuk azt a kockázatot is, hogy egy az egyben vesszük fel az embert hátul, ezért előfordul, hogy oldalt váltunk. Ilyenkor már szavak nélkül is tudjuk, hogy ha valamiért átkerülök a bal oldalra a csatárral, akkor neki a jobb oldalt kell biztosítani, mert így energiatakarékosabb - avatott be a részletekbe.

Szombaton kora délután az ellen a Mezőkövesd ellen játszik a DVTK, akiket már kétszer sikerült legyőzni ebben az idényben, közte a 2. fordulóban Mezőkövesden is.

- Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Oda kell figyelni arra, hogy a saját játékunkat játsszuk, és az ellenfél ne hajtson bele egy olyan játékba, amit nem szeretnénk játszani. Amennyiben tartjuk magunkat a saját elképzelésünkhöz, akkor meglehet a harmadik diósgyőri győzelem is ebben a bajnokságban - bizakodott Szatmári Csaba.