Összefoglaló 2024. március 9., szombat

Mezőkövesd - DVTK 1-2 (1-1)

A teljesen megtelt vendégszektor előtt nyert a DVTK Mezőkövesden az OTP Bank Liga 24. fordulójában. Negyedórányi játék után Szatmári Csaba szerzett vezetést a Diósgyőrnek, amit a hazai csapat a játékrész végén kiegyenlített. A szünet után Bényei Ágoston góljával ismét a Testgyakorlók kerültek előnybe, amit a lefújásig meg is őriztek.

Mezőkövesd - DVTK 1-2 (1-1)


OTP Bank Liga 24. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC - Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 3850 néző. Játékvezető: ANTAL Péter (BORNEMISSZA Norbert, VÍGH-TARSONYI Gergő).
MZSFC: Riccardo PISCITELLI - KOJNOK Zsolt, Andrej LUKIĆ, PILLÁR Róbert, VAJDA Sándor - SZOLGAI Máté, Marko BRTAN - MOLNÁR Gábor, CSEKE Benjámin, CSERI Tamás - Stefan DRAŽIĆ. Vezetőedző: Milan MILANOVIĆ.
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Marco LUND, Bitok STEPHEN - HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO - BÉNYEI Ágoston, JUREK Gábor, Rudi POŽEG VANCAŠ - Bright EDOMWONYI. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ.

Csere: CSERI Tamás helyett BŐLE Lukács és SZOLGAI Máté helyett SZILÁGYI Szabolcs az 57., Bright EDOMWONYI helyett SZABÓ Levente és JUREK Gábor helyett Francisco FEUILLASSIER a 62., MOLNÁR Gábor helyett UGRAI Roland és Marko BRTAN helyett David BABUNSKI a 75., KOJNOK Zsolt helyett KÁLLAI Kevin a 80., BÉNYEI Ágoston helyett Argyris KAMPETSIS a 88., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Vladislav KLIMOVICH a 90+2. percben.
Sárga lap: KOJNOK Zsolt a 31., Rudi POŽEG VANCAŠ a 41., GERA Dániel az 50., SZOLGAI Máté az 56. percben.
Piros lap: SZILÁGYI Szabolcs a 79. percben.
Gólszerző: SZATMÁRI Csaba (0-1) a 16., Stefan DRAŽIĆ (1-1) a 45., BÉNYEI Ágoston (1-2) a 72. percben.


Kulcspillanatok

16. perc: Vallejo ívelt balról középre, a labda Lund elé került, aki célba vette a hazai kaput. A védőkön megpattanó lecsorgót pedig Szatmári Csaba közelről a bal alsó sarokba továbbította, 0-1

45. perc: Egy kapu előtti kavarodás során a DVTK nem tudott felszabítani. A labda Stefan Dražić elé került, aki Odyntsovot megelőzve a hálóba továbbított, 1-1

71. perc: Stephen húzott el a bal szélen, majd pontosan adott középre. A hosszú saroknál érkező  Bényei Ágoston pedig három méterről, kapásból passzolt a kövesdi kapuba, 1-2

Edzői értékelések

Milan Milanović: -  Megérdemelt győzelmet aratott a DVTK, és mi is mindent megtettünk a pontszerzésért a mai meccsen. Az első félidő viszonylag rendben volt, ám a második játékrészben a cserék és különösen a kiállítás után elfogytunk. Sok volt a labdavesztés, nem tudtunk veszélyes támadásokat vezetni, és nem jött az egyenlítő gól sem. Az volt a tervünk, hogy forgassuk a játékot, gyorsan váltogassuk az oldalakat, 2 az 1 elleni helyzeteket kialakítva kerüljünk az ellenfél mögé, ami hol sikerült, hol nem. A gólunk előtt egy ilyen helyzet után érkezett a beadás. A DVTK játékosai nagyon gyorsak, a szélső elfutásainkat szerettük volna semlegesíteni, amit néhányszor nem sikerült, és az ellenfél megbüntette.

Vladimir Radenković: - Egy lélektanilag nehéz mérkőzést játszottunk, először idegenben, mióta én vezetem a DVTK-t. A mérkőzés bizonyos időszakában nem tudtuk pontosan, hogy mit csináljunk, és azt hittük, elég ott lenni a pályán, és az eredmény magától jön. A szünet után viszont úgy jöttünk ki a pályára, hogy magunkra vállaltuk a felelősséget, mert valamit el akartunk érni. Számunkra nagyon fontos minden pont, hogy elinduljunk felfelé a tabellán, ehhez pedig győztes mentalitású labdarúgókra van szükség, akik rendelkezésre is állnak. Büszke vagyok a srácokra! A közönségünknek pedig köszönöm azt a nagyszerű szurkolást, amit a lelátóról kaptunk, ők voltak ma a 12. játékosunk.