Összefoglaló 2024. április 24., szerda

Bright Edomwonyi: Nagyszerű meccset játszottunk!

A DVTK 5-3-ra győzött a DVSC elleni az OTP Bank Liga 29. fordulójában, ahol 2-0-ról még egyenlítettek a vendégek, de utána a Diósgyőr újabb három gólt lőtt.

Bright Edomwonyi: Nagyszerű meccset játszottunk!


A mérkőzés után Bright Edomwonyit kértük meg, hogy idézze fel az igazán fordulatos mérkőzést.

- Nagyszerű meccset játszottunk! - kezdte Bright Edomwonyi. - Mindenképpen nyerni akartunk elsősorban a szurkolóink miatt, akik az elmúlt időszakban is mögöttünk álltak, és szombaton is nagyszerű hangulatot teremtettek. Emellett égetően szükségünk volt a pontokra is, és a meccs végére eredményre vezetett a küzdeni akarásunk.
Parádésan kezdtük a mérkőzést, ám utána az ellenfél átvette a kezdeményezést, majd megdupláztuk az előnyünk, és az ellenfél szépített - emlékezett vissza. - A szünetben Vladimir Radenković elmondta, mit változtassunk a játékunkon, és úgy tértünk vissza a pályára, hogy mindenképpen nyerni akarunk, és még nagyobb erőfeszítést tettünk ennek érdekében. Ugyan az ellenfél egyenlített, de ismét megszereztük a vezetést, majd a végén a győzelmet is, ami boldoggá tette a szurkolókat és a csapatot is.

Bright Edomwonyi két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.

- Azt hiszem, már korábban is voltak jó meccseim, de örülök vagyok a két gólomnak, hiszen minden támadónak ez okoz valódi boldogságot - osztotta meg a nigériai csatár. - Azonban nem csak az én érdemem a győzelem, az egész csapat beletette a tudása legjavát, nagyszerű érzés így nyerni.

Az első gólt egy nagyszerű helyzetfelismerés eredményezte, szokatlan fejesével esélyt sem adott az ellenfél kapusának a védére.

- Még soha nem szereztem hasonló gólt, de egy csatárnak minden lehetőséget és minden módszert fel kell használnia a gólszerzés érdekében - mondta a 34-es számú játékos. - Amikor felém szállt a labda, akkor láttam, hogy elindul felém a kapus, és ezt a megoldást választottam. Örülök, hogy a kapuban kötött ki a labda. Számomra mind a két gól kedves, a második talán azért áll mégis közelebb hozzám, mert edzésen rengeteget gyakoroljuk a támadásbefejezéseket. Az edzések után pedig rendre kinn maradunk a pályán, és pont az ilyen szituációkat vesszük elő újra és újra annak érdekében, hogy amikor a meccsen odakerülünk, akkor a nyugalmunkat megtartva tudjunk a kapuba lőni.

Március és április fordulóján a DVTK 16 nap alatt 5 mérkőzést játszott, és a rotációnak köszönhetően Bright Edomwonyi időnként kevesebb játéklehetőséget kapott, vagy például a Kisvárda ellen egyáltalán nem lépett pályára, az előző bajnokin, az MTK ellen viszont már gólpasszal járult hozzá a pontszerzéshez.

- Valóban sok mérkőzést játszottunk az elmúlt időszakban, és ilyenkor teljesen természetes, hogy a vezetőedző rotálja a csapatot, vagy éppen taktikai okokból más kezdőcsapatot küld fel a pályára - reagált. - És azt se felejtsük el, hogy nagyszerű támadóink vannak, és persze abban is bíztam, csak azért történik mindez, mert a Mester egy kis pihenőt ad. A magam részéről vártam az újabb lehetőségre, és csak arra figyeltem, hogy ki tudjam adni magamból a maximumot, ha beállítanak.

A DVSC elleni találkozó után Bright Edomwonyi átvette a házi góllövőlista első helyét nyolc góllal, de nyomában a fiatalok, Fekete Vince például góllal debütált az élvonalban.

- Már az is nagy dolog, amikor egy fiatal megkapja a lehetőséget, hogy először lépjen pályára az első csapatban. Hát még ha ezt azt alkalmat egy góllal teszi emlékezetessé! Egy fiatal ennél nagyobb dolgot el sem tud képzelni, együtt örülök vele, mert nagyszerű munkát végzett - fogalmazott.

A 30. fordulóban ismét hazai pályán játszik a DVTK, ezúttal a KTE lesz az ellenfél, akiket egyszer már sikerült legyőzni Diósgyőrben.

- Ahogy a vezetőedzőnk mondja, minden bajnokin a pontszerzés a legfontosabb, és nekünk szükségünk is van a pontokra annak érdekében, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán. Ezért keményen dolgozunk az egész héten, aminek, bízom benne, a hétvégén ismét meglesz az eredménye - mondta végezetül Bright Edomwonyi.