Összefoglaló 2024. január 21., vasárnap

Szigetszentmiklós - DVTK HUN-Therm 48-85

Az Euroliga-negyeddöntő kivívása után a bajnokság 11. fordulójában Szigetszentmiklósra utazott a DVTK HUN-Therm csapata. A hiányzóink ellenére magabiztosan játszottak Völgyi Péter tanítványai, és az első félidőben produkált 50%-os dobóteljesítmény biztos vezetést eredményezett. A fordulás után sok lehetőséghez jutottak fiataljaink, és ők sem vallottak szégyent, szépen teljesítettek, esélyeshez méltóan houztuk a kötelező győzelmet (48-85).

Szigetszentmiklós - DVTK HUN-Therm 48-85


Kiegyenlített játékot hoztak az első percek, Charles duplájára és Tyra hárompontosára érkezett válasz a hazaiaktól, aztán Ana Tadić négy egységével kicsit elléptünk ellenfelünktől (5-9). Keményítettünk a védekezésünkön, és ez nem ízlett a szigetszentmiklósiaknak, elöl viszont újra megvillant Kaila a palánk alatt. Tenyér Zsófi csodálatos hármasát nem is követhette más, mint Riskó Dávid vezetőedző időkérése (5-14). Hiába, mert ugyan Trehub szerezte a következő gólt, a másik oldalon Charles megállíthatatlannak bizonyult ebben a periódusban. Előbb egy szépen kijátszott akciót fejezett be távolról, majd újabb középtávolikat is elért az amerikai, így már több mint tíz ponttal vezettünk (7-21). A negyed végéig már nem is kaptunk újabb kosarat, a büntetővonalról azonban még hozzátettünk négy egységet, így megnyugtató előnyünknél jött a kis szünet (7-25).

Úgy kezdtük a második felvonást, ahogy az elsőt abbahagytuk, Lelik Réka tempójával nyolc másodperc alatt húsz lett közte. A következő percekben Réka és Santa Baltkojiené vívott egymással élvezetes dobópárbajt (14-32). Ebbe aztán a 14. percben Ana Tadić szólt bele a két büntetőjével, Charles pedig a mezőnyből volt eredményes, jött is az újabb hazai időkérés. A folytatásban a BKG-PRIMA litván légiósa, Baltkojiené nagyon elkapta a fonalat, vele nem nagyon bírtunk, így ez a negyed jóval kiegyenlítettebb játékot hozott. Örömteli volt, hogy Tyra sorra osztotta ki az asszisztokat, és ha kellett, maga fejezte be az akciót (23-42). Ebben a negyedben Oláh Fruzsina és Vég-Dudás Anna is értékes játékpercekkel gazdagodott, a félidő eredményét Milica Jovanović alakította ki egy könnyű kosárral, ha néhány ponttal is, de ezt a játékrészt is behúztuk (27-49).

A nagy szünetet követően azonnal igyekeztük tudtára ellenfelünknek, ezen a meccsen csak vendéggyőzelem születhet, ennek érdekében Tenyér Zsófi szórt egy újabb triplát, majd Charles célzott jól kétszer is egymás után (27-56).  Amikor Lelik nagyszerű gólpasszát Tadić pontokra váltotta, időkéréssel próbálták rendezni soraikat a sárga mezesek. Majdnem a negyed feléig kellet várni az első hazai kosárra a második félidőben, természetesen Baltkojiené rázta meg magát, majd társai is bekapcsolódtak a pontgyártásba, de nálunk ekkor Kányási szállította a pontokat (33-67). A negyed végéig a hazai szimpatizánsok Petrénaité ponterősségének, a diósgyőri drukkerek Veronika hármasának és Vég-Dudás duplájának örülhettek (37-73).

Tenyér Zsófi könnyű ziccerévek kezdődött az utolsó etap, de aztán sok dobás kimaradt mindkét oldalon. Egy hazai időkérés után aztán meghozta a változást, a szigetszentmiklósi játékosok felbátorodtak és öt ponttal elhúztak ebben a negyedben, így ezúttal Völgyi Péter állíttatta meg az órát (47-78). Fárbás Eliza pályára lépése mellett Oláh Fruzsi hárompontosa is mosolyt csalt a vendégek arcára (47-83). Az utolsó két percében még Vég-Dudás villant meg, a tét az volt, kijön-e hazai csapat az ötvenből, végül ezt sem engedtük, magabiztosan győzelmet arattunk a Pest megyei kisvárosban (48-85).

Tippmix Női NB I. A-csoport, 11. forduló

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós - DVTK HUN-Therm 48-85 (7-25, 20-24, 10-24, 11-12)

Szigetszentmiklós, 400 néző. Játékvezetők: Györfy Rúben, Rózsavölgyi Alexandra, Jankovics Viktor.
Szigetszentmiklós: Koch 2, Zsámár 3/3, Petrénaité 6, Trehub 7, Baltkojiené 21/6. Csere: Rozmán, Gróf 5, Bajzáth, Vincze 4. Vezetőedző: Riskó Dávid.
DVTK: Aho T., 9/3 Tenyér 10/3, Charles 19/3, Jovanović 8/6, Tadić 10. Csere: Lelik 12/3, Kányási 7/3, Oláh 3/3, Vég-Dudás 7, Fárbás. Vezetőedző: Völgyi Péter.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: Helyenként jó játékot mutatva hoztuk ma ezt a kötelezőnek mondható győzelmet. Pozitívum, hogy sokat tudtam rotálni a csapaton, a kulcsemberek így kaptak egy kis pihenőt, a fiatal játékosok pedig fontos játékpercekkel lettek gazdagabbak. Nem állunk le, hiszen szerdán egy rendkívül fontos Euroliga-mérkőzés vár ránk Valenciában.