Összefoglaló 2024. március 23., szombat

TARR KSC Szekszárd - DVTK HUN-Therm 81-78

A bajnoki alapszakasz utolsó fordulójában az volt a tét, hogy az addig veretlenül menetelő DVTK HUN-Therm meg tudja-e őrizni makulátlan mérlegét a TARR KSC Szekszárd otthonában. Nos ez nem sikerült, mert a motiváltabbnak tűnő tolnai együttes az első félidőben olyan előnyt dolgozott ki, amelyet a záró negyedben már csak kiegyenlíteni tudott a Völgyi-csapat. A végjátékban aztán a szekszárdiak még rátettek egy lapáttal, így hiába a születésnapos Kaila Charles hiába rukkolt elő extra játékkal, a mérkőzést megérdemelten nyerte mega KSC (81-78).

TARR KSC Szekszárd - DVTK HUN-Therm 81-78


Mi kezdtük jobban a mérkőzést, kétszer is vezettünk az elején, mégpedig Garbin hárompontosával, majd Aho Tyra közelijével, de mindkétszer egalizáltak a hazaiak, hogy aztán a 4. perc végén Miklós Melinda trojkájával már ők vezessenek (8-5). Sajnos ez meghozta a szekszárdiak önbizalmát, olyannyira, hogy öt és fél perc játék után Völgyi Péter kénytelen volt kikérni az első idejét (12-5). Ez rövidtávon hatásosnak bizonyult, mert Darcee tripláival egyre csaltuk a távolságot, miközben a Szekszárd büntetőkkel operált. Lelik Réka közelije után még két-két büntetőt láthatott a közönség (18-15).

estbeld palánk alólijával indult a második negyed, a másik oldalon Ana Tadić válaszolt egy nagyon szép egyéni megmozdulással, két perc alatt nem volt a különbség (20-17). A folytatásban kicsit könnyelműek voltunk, amit Stanacev büntetett meg egy hárompontossal, és amikor Westbeld tempója is beszédült, ismét időt kért a diósgyőri stáb (25-17). A csereként beálló Kányási Veronika két nagyszerű hármassal kezdte el kiráncigálni a csapata szekerét a sárból, de a másik oldalon Westbeld tovább sziporkázott (32-22). Bő három perc volt még hátra a szünetig, és ez idő alatt két Monroe-dupla között Charles is megvillant. Ezután Garbin következett egy 2+1-es kombinációval, a félidő eredményét pedig Mányoky alakította ki közelről (38-27).

Az öltözőben ragadtunk a fordulás után és ezt ki is használta a Szekszárd. Ki más, mint Westbeld termelte a pontokat. Veronika két büntetőjével és Charles duplájával mi is elkezdtük a pontgyártást a második félidőben, de tetemes volt a házigazdák előnye (45-31). A folytatásban Nina és KC klasszikus tempói a 24. percben időkérésre sarkallták Djokics Zseljkot (45-35). A következő gólt ugyan Krnjics brusztolta be, a másik oldalon Charles kettesével és Garbin sarokból elengedett hárompontontosával kapaszkodtak a piros-fehérek (47-40). Ez a negyed sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott, sőt, egyre inkább mi domináltunk. Charles állt a csapat élére, az ő hárompontosa után kezdett szebb képet mutatni az eredményjelző (53-49). A negyed utolsó másfél percében sem fogták vissza magukat a csapataok, ezt a rövid periódust Monroe gólérzékenysége a hazai gárda javára döntötte el, de a negyedet a diósgyőriek nyerték meg (60-53).

Nem kezdődött jól a záró negyed számunkra, hiszen Miklós értékesítette mindhárom büntetőjét, de Völgyi Péter lányai nem adták fel és elkezdték szisztematikusan ledolgozni a hátrányukat. Kányási fújt riadót egy középtávolival, majd Milica is bezúzott egy triplát. Amikor pedig Kaila is hozzátett még négy egséget, a 35. perc elején senki sem csodálkozott a szekszárdiak időkérésén (65-62). Westbeld kettesével folytatódott a játék, erre egy újabb Jovanović-hárompontos volt a válasz, majd megint Charles kettese már az egyenlítést jelentette (67-67). Két Stanacev-büntetőre egy Charles-pont volt a reakció, majd a tolnaiak új erőre kaptak és ők lendültek el hamarabb a holtpontról (74-68). A diósgyőri időkérést követően két perc maradt az összecsapásból, és bár a mieink mindent egy lapra feltéve hősiesen küzdöttek a fordításért, de a Djokics-csapat már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 18. forduló

TARR KSC Szekszárd - DVTK HUN-Therm 81-78 (18-15, 20-12, 22-26, 21-25)

Szekszárd, Városi Sportcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Cziffra Csaba, Török Daniella, Földesi Ádám.
Szekszárd: Horváth 2, Miklós 17/3, Mányoky 7/3, Westbeld 18/6, Monroe 15. Csere: Stanacev 14/6, Krnjics 4, Theodoreán 2, Boros 2. Vezetőedző: Djokics Zseljko.
DVTK: Aho T. 2, Aho N. 5, Charles 27/6, Garbin 17/12, Tadić 4. Csere: Lelik 4, Jovanović 6/6, Kányási 13/3, Oláh. Vezetőedző: Völgyi Péter.


A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: - Az első félidőben hagytuk, hogy a Szekszárd nagy előnyt építsen ki magának, köszönhetően az eladott labdáinknak. A szünet után feljavultunk, de ez is csak arra volt elég, hogy egylabdás meccset játsszunk, aminek a végén a higgadtabb csapat nyert. Ettől függetlenül örülök az alapszakasz első helyének, remélem, hogy a rájátszásban a pályaelőnyt kihasználva messze jutunk.