Összefoglaló 2023. szeptember 9., szombat

DVTK - KBSC 2-2 (1-2)

Az egy hétvégényi szünetet kihasználva felkészülési mérkőzést játszott a DVTK a Kolorcity Kazincbarcika SC ellen. A találkozón pályára lépett az új igazolás, Francisco Feuillassier is, a diósgyőri gólokat Rudi Požeg Vancaš és Lukács Dániel szerezte. A jövő héten kupamérkőzés vár a csapatokra.

DVTK - KBSC 2-2 (1-2)


Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK -  Kolorcity Kazincbarcika SC 2-2 (1-2)

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: RÚSZ Márton (PUNYI Gyula, MÁRKUS Péter).
DVTK 1. félidő: Branislav DANILOVIĆ - GERA Dániel, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, BÁRDOS Bence, BOKROS Szilárd - Francisco FEUILLASSIER, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ - PERNAMBUCO, Bright EDOMWONYI, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.
DVTK 2. félidő: Karlo SENTIĆ - GERA Dániel, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, SZATMÁRI Csaba, BOKROS Szilárd - PERNAMBUCO, HOLDAMPF Gergő, Elton ACOLATSE - LUKÁCS Dániel, Marin JURINA,, Jérémie OBOUNET. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.
KBSC 1. félidő: BÁNHEGYI Bogdán - TERNOVÁN Patrik, SZEMERE Balázs, HEIL Viktor, PAPP Milán, KOTULA Máté - PEKÁR László, CSILUS Tamás, SZABÓ I Balázs - ÁDÁM Ferenc, Nicolás MORÍNIGO. Vezetőedző: CSÁBI József. 
KBSC 2. félidő: BÁNHEGYI Bogdán - SZÉKELY Krisztián, SZEMERE Balázs, SZEKSZÁRDI Milán, PAPP Milán, SÜTTŐ Attila - KÁRTIK Bálint, SZABÓ I Balázs (SZEKSZÁRDI Tamás, 77.), FEJES Ádám - Nicolás MORÍNIGO (GYURKÓ Máté, 68), PEKÁR László (CSILUS Ádám, 61.). Vezetőedző: CSÁBI József.
Sárga lap: Bozhidar CHORBADZHIYSKI a 82. percben.
Gólszerző: Rudi POŽEG VANCAŠ (1-0, 11-esből) a 3., SZABÓ I Balázs (1-1) a 41., KOTULA Máté (1-2) a 45., LUKÁCS Dániel (2-2) a 83., percben.


A felkészülési mérkőzéssel egy időben nyert a DVTK II csapata. JUREK Gábor duplázott és CSATÁRI Gergő is betalált a REAC ellen, valamint CSIRMAZ István és Artem ODYNTSOV is pályára lépett.
BÉNYEI Ágoston a magyar U21-es, Vladislav KLIMOVICH a belarusz válogatott mérkőzésein lép pályára.
Valamint a kooperációs szerződés értelmében BÁNHEGYI Bogdán a vendégek kapuját védte.

Kulcspillanatok

3. perc: Edomwonyi iramodott meg középen Pernambuco, a 16-oson belül csak szabálytalanul tudták szerelni, büntető a DVTK javára. Rudi Požeg Vancaš állt a labda mögé, és laposan a kapu bal oldalába gurított, 1-0

41. perc: Egy távoli lövés megpattant egy védőn, Danilović reflexmozdulattal még védett, de róla éppan Szabó I Balázs elé került a labda, aki egyből a hálóba lőtt, 1-1

45. perc: Pekár jobbról nagy erővel középre lőtte a labdát, ahol Kotula Máté érkezett, és kapásból a hálóba lőtt, 1-2

83. perc: Diósgyőri oldalszabadrúgás balról, a 16-os és az oldalvonal közötti területről. Lukács Dániel élesen középre lőtte, ahol senki nem ért bele, így labda a kapu hosszú alsó sarkában kötött ki, 2-2

Értékelés

Kuznyecov Szergej:  Nagyon jó felkészülési mérkőzést játszottunk egy kemény, szervezett ellenféllel. Ma is láttuk, hogy nem véletelenül érnek el jó eredményeket a bajnokságban, sok sikert kívánok nekik a folytatásban is!
Keményen dolgoztunk az egész héten, amire a mérkőzés tette fel a koronát. Akik az előző hetekben kevesebb játéklehetőséget kaptak a bajnokságban, azok ma megkapták a meccsterhelést, és most már tiszta képpel rendelkezünk arról, hogy per pillanat ki mire képes. Vasárnap és hétfőn pihenőt kapnak a játékosok, keddtől pedig a III. Kerület elleni kupameccsre készülünk.