Összefoglaló 1991. június 22., szombat

Szeged - DVTK 1-2 (1-1)

Szegeden győzött a DVTK Váczi Béla és Molnár István góljával, ezzel nagy lépést tett az élvonal felé. Az osztályozó második mérkőzését egy héttel később rendezik Diósgyőrben.

Szeged - DVTK 1-2 (1-1)


Osztályozó az NB I.-ért, 1. mérkőzés

Szeged SC - Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)

Szeged, Felső Tisza-parti Stadion, 6000 néző. Játékvezettő: Piller Sándor (Vágner László, Győr László).
Szeged SC: Leboniczky Imre - Hurguly János, Bogdán István, Sallai Tibor, Takács József - Puskás István, Kemenes Zoltán, Árki Gábor - Takács Zoltán, Sorin Cigan, Apró István. Edző: Szalai István. 
DVTK: Knotz László - Bém Gábor, Volodymyr Parkhomenko, Kertész János, Budai Tibor - Molnár István, Vitelki Zoltán, Leskó Zoltán - Tóth György, Sergey Svistun, Váczi Béla. Edző: Palicskó Tibor. 

Csere: Árki Gábor helyett Hegyeshalmi Tibor az 56., Apró István helyett Barna Gábor a 82., Vitelki Zoltán helyett Csízi Gábor, a 84., Budai Tibor helyett Varga Iván a 89. percben. 
Sárga lap: Leskó Zoltán a 37., Kemenes Zoltán a 42., Budai Tibor a 64., Hegyeshalmi Tibor a 65., Apró István a 71. percben.
Piros lap: Sorin Cigan a 88. percben.
Gólszerző: Takács Z. (1-0) a 13., Váczi Béla (1-1) a 40., Molnár István (1-2) a 87. percben.

Kulcspillanatok

13. perc:  Bal oldali szegedi szögletet követően Takács József ívelt középre, és a berobbanó Takács Zoltán 6 méterről fejelt a jobb alsó sarokba, 1-0

40. perc: Svistun jobbról adott középre, a labda Váczi Béla elé került, aki 5 méterről lőtt, és a börgolyó Leboniczky kezét is érintve jutott a jobb sarokba, 1-1

58. perc: Svistunt a 16-oson belül két hazai védő csak szabálytalanul tudta szerelni, Piller játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A 11-esből Váczi a kapu bal oldalát célozta meg, ám Leboniczky vetődve tisztázott!

87. perc: Váczi cselezgetett, aztán Molnár Istvánhoz továbbított, s a középpályás 12 méterről higgadtan helyezett a jobb alsó sarokba, 1-2

88. perc:  Cigan nem tudott uralkodni idegein, hátulról belerúgott Parkhomenkóba, ezért kijárt neki a piros lap

Edzői értékelések

Szalai István: - Egész éves drámánk ezen a mérkőzésen csúcsosodott ki. A miértet nem akarom most részletezni, remélem később beszélhetek erről. Szervezetten, jól játszó DVTK-tól szenvedtünk vereséget. Van még egy mérkőzés, amin megpróbálunk mindent megtenni. Azoknak a játékosainknak viszont, akik a labdarúgásból akarnak élni. a mostaninál lényegesebben többet kell nyújtaniuk.

Palicskó Tibor: - Győzelmünk megérdemelt, az eredmény kedvező számunkra. Hozzátenném azt is, hogy ez csak az első akadály volt. A folytatásban hasonló teljesítményre lesz szükség, hogy célba érjünk. Mindkét csapat nagyszerűen küzdött, úgy érzem a véghajrá belőlünk kevesebbet vett ki, mint a szegediekből, ezért voltunk frissebbek. A látottak alapján az sem lett volna meglepetés, ha több góllal nyerünk. Nem szoktam foglalkozni a bírókkal, de most azt kell mondanom, az utóbbi évek legjobb teljesítményét nyújtotta ez a játékvezetői hármas.