Összefoglaló 1991. június 30., vasárnap

DVTK - Szeged 1-1 (0-1)

Hét év másodosztályú szereplést követően visszajutott az élvonalba a DVTK, miután hazai pályán megőrizte a Szegeden szerzett előnyét.

DVTK - Szeged 1-1 (0-1)


Osztályozó az NB I.-ért, 2. mérkőzés

Diósgyőri VTK - Szeged SC 1-1 (0-1) 

Miskolc, DVTK Stadion, 20 000 néző. Vezette: Nagy László (Stamler Péter, Kiss Béla).
DVTK: Knotz László - Bém Gábor, Volodymyr Parkhomenko, Kertész János, Szabó Zsolt - Molnár István, Vitelki Zoltán, Leskó Zoltán - Tóth György, Sergey Svistun, Váczi Béla. Edző: Palicskó Tibor. 
Szeged SC: Leboniczky Imre - Hurguly János, Bogdán István, Iulian Michalache, Takács József - Sallai Tibor, Puskás István, Kun Lajos, Kemenes Zoltán - Takács Zoltán, Sorin Cigan. Edző: Szalai István. 

Csere: Kertész István helyett Csizi Gábor a 46., Sergey Svistun helyett Kiser László a 64., Kemenes Zoltán helyett Árki Gábor a 68. percben. 
Sárga lap: Puskás István a 3., Sallai Tibor a 30., Kertész István a 35., Hurguly János a 63.,Tóth György a 79. percben.
Piros lap: Sallai Tibor a 76. percben.
Gólszerző: Puskás István (0-1) a 17., Leskó Zoltán (1-1) a 77. percben.

A DVTK jutott az élvonalba egy győzelemmel és egy döntetlennel.

Kulcspillanatok

17. perc: Cigan a 16-os vonalán sarokkal akart átvenni egy átadást, közben a labda elpattant tőle, s keresztbe gurult a kapu előtt. Puskás István  ébredt a leggyorsabban és 8 méterről a jobb sarokba lőtt, 0-1.

76. perc: Molnár középen tört a kapu irányába, a 16-os előtt Sallai Tibor a fűre küldte, s mivel a középpályás már rendelkezett sárgával, jött a piros lap.

77. perc: Az esetért megítélt szabadrúgás elvégzését követően kezdődhetett az ünneplés. Leskó  Zoltán vállalkozott nyesésre, a labda irányt változtatott a sorfalon, s a jobbra mozduló Leboniczky tehetetlenül szemlélte, amint behullott a bal sarokba, 1-1. 

Edzői értéklelés

Palicskó Tibor: - Hol a boldogság mostanában? Borsodban, Miskolcon, Diósgyőrött, de legfőképpen a DVTK-stadionban. 

Szalai István: - Legnagyobb fájdalmam és tragédiám, hogy a csapatnak nem tudtam megteremteni a jövőbeli NB I.-es szereplést. Remélem, lesz a játékosoknak és nekem lelki és fizikai erőnk ahhoz, hogy Szeged sportszerető közönségét kárpótoljuk. A DVTK-nak azt kívánom, hogy az élvonalban legyen ismét a magyar futball fővárosa. 99