Összefoglaló 1992. június 24., szerda

DFC - BKV 2-1 (1-1)

A Diósgyőr egygólos előnnyel várja a visszavágót

DFC - BKV 2-1 (1-1)


Osztályozó az NB I.-ért, 1. mérkőzés

Diósgyőri FC- BKV Előre 2-1 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 8000 néző. Játékvezető: Piller Sándor (Márton Sándor, Győr László)).
DFC: Knotz László - Dancs Attila - Leskó Zoltán, Csizi Gábor - Bém Gábor, Molnár István, Váczi Béla, Kiser László, Szabó Zsolt - Sergey Svistun, Vitelki Zoltán. Edző: Tornyi Barnabás.
BKV Előre: Sárközi - Krecska, Horváth M., Szemere - Galambos, Széplaki, Varga, Hódosi, Szeitl, Kovács, Batári. Edző: Gergely Károly. 

Csere: Csizi Gábor helyett Budai Tibor a 26., Vitelki Zoltán helyett Ioan Petcu a 67., Galambos helyett Szántó a 71., Szeitl helyett Frick a 75. percben. 
Sárga lap: Dancs a 17., Krecska a 21., Szemere a 30., Kovács a 49., Hódosi a 73., Váczi a 81. percben. 
Gólszerző: Szabó Zsolt (1-0) a 9., Szemere (1-1) a 37., Sergey Svistun (2-1) a 70. percben. 

Kulcspillanatok

9. perc: Szabó már be is vette Sárközi kapuját. Kiser cselezgetett, majd a 16-os előtt remekül tálalt a vendég védők között kilépő Szabó Zsolthoz, aki nyolc méterről a bal sarokba gurított, 1-0.

37. perc: Váratlanul egyenlített a vendégcsapat. Kovács remek cselekkel tört be a diósgyőri tizenhatoson belülre a bal oldalon, amikor Molnár az utolsó pillanatban szögletre tolta előle a labdát. Galambos végezte el a sarokrúgást és a balról remekül belőtt labdára Szemere érkezett és mindenkit megelőzve öt méterről előrevetődve fejelt a jobb sarokba, 1-1.

70. perc: Ismét vezetett a Diósgyőr. Az éppen csak beállt Petcu balra, Váczihoz adta a labdát. A hazai csatár egészen az alapvonalig futott, majd kitűnően emelt középre, ahol a BKV kapusa, Sárközi alászaladt a beadásnak, így azt Sergey Svistun 4 m-ről gond nélkül fejelhette a hálóba, 2-1.

Edzői értékelések

Tornyi Barnabás: - A mai teljesítményünk értékelhetetlen. Az egész diósgyőri stadionban csak a nézők egy csoportja érdemel dicséretet. Szégyellem, hogy a lefújást követően elragadtattam magam, de nem tudtam uralkodni az idegeimen. Emlékezetemből nem tudok felidézni olyan szituációt, amelyben az egyik csapat játékosa megszerzi a labdát, kapura húz, miközben a játékvezető lefújja a találkozót. Mit is mondhatnék még, csak annyit, elnézést...
Gergely Károly: - Lélektani hátrányban voltunk, mivel a hét közben már megtörtént az edzőváltás a csapatunknál, és ez természetesen megzavarta a játékosokat. Ennek ellenére bebizonyítottuk, hogy egy NB II.-es csapatot sem szabad félvállról venni.