Összefoglaló 1977. szeptember 14., szerda

KEK: Beşiktaş - DVTK 2-0 (0-0)

Kétgólos hátrányba került a DVTK Isztambulban, de hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

KEK: Beşiktaş - DVTK 2-0 (0-0)


Kupagyőztesek Európa Kupája, 1. forduló, 1. mérkőzés

Beşiktaş JK - Diósgyőri VTK Miskolc 2-0 (0-0) 

Isztambul, İnönü Stadion, 25 000 néző. Vezette: Josef Bucek (osztrák). 
BJK: Mete Bozkurt - Ahmet Börtüçene, Niko Kovi, Ali Çoban, Zekeriya Alp - Kemal Kılıç, Hayri Kol, Mehmet Akpınar - Reşit Kaynak, Sava Paunović, Şaban Kartal. Vezetőedző: Miloš Milutinović
DVTK: Veréb György - Szántó Gábor, Salamon József, Váradi Ottó, Kutasi László - Oláh Ferenc, Fükő Sándor, Tomesz Tibor - Tokár Béla, Magyar Balázs, Fekete László. Vezetőedző: Szabó Géza.

Csere: Mithat Mıhçı helyett Mehmet Akpınar a 64. percben.
Gólszerző: Niko Kovi (1-0) a 72., Şaban Kartal (2-0) a 84. percben. 

Kulcspillanatok

72. perc: Teljesen váratlanul szerzett vezetést a Beşiktaş: a középhátvéd Niko Kovi vezetgette fel a labdát, senki nem támadta, mintegy 30 méterről óriási erejű lövést eresztett meg, és a nagyszerűen eltalált labda ajobb felső sarokba vágódott,1-0. 

84. perc: Újabb váratlan gólt ért el a török együttes: Reşit cselezgetett a félpályánál,senki sem támadta, egyedül indult előre a bal oldalon, aztánjól adott középre és Şaban Kartal mintegy 10 méterről helyezte alabdát a kapuba, 2-0 

Edzői értékelések

Miloš Milutinović: - Az eredménnyel elégedett vagyok. Természetesen, vannak még hiányosságok csapatom játékában. az azonban figyelemre méltó, hogy kilencven percen át megállás nélkül tudtak harcolni, küzdeni. 
Szabó Géza: - Az Isztambulban nyújtott játékkal nem sok esélyünk van. Bízom azonban abban, hogy Diósgyőrött mi diktáljuk majd az iramot. Még egyszer nem hibázhatnak el csatáraink ilyen döntő gólhelyzeteket.