Összefoglaló 2024. február 17., szombat

Vasas Óbuda - DVTK Ongropack 3:0

A fővárosban vette kezdetét a röplabda női Extraliga rájátszása a DVTK Ogropack csapata számára. A Vasas Óbuda elleni negyeddöntő első mérkőzésén érvényesítette a papírformát a bajnoki címvédő, három szettben sima győzelmet aratott a piros-fehérek felett, ezzel a 1-0 arányban vezet a három győzelemig tartó párharcban.

Vasas Óbuda - DVTK Ongropack 3:0


Röplabda Női Extraliga - Negyeddöntő, 1. mérkőzés

Vasas Óbuda - DVTK Ongropack 3:0 (15, 19, 12)

2024. február 17. - Budapest, Vasas Folyondár Sport- és Táncközpont
100 néző - Vezette: Szarka János István, Sík Barbara.

Vasas Óbuda: Gülübay 6, Török 6, Papp 11, Bannister 13, Fricova 7, Abdulazimova 10. Csere: Szalai, Juhár (liberó), Jámbor 2, Tóth 1, Erőss . Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos
DVTK Ongropack: Hegyi 3, Prosvirina 2, Einarsdóttir 2, Egri K. 9, Hollósi 1, Skoric 11. Csere: Kundrák (liberó), Jovanovic 1, Horváth 1, Egri B., Kalmár. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Edzői értékelés

Ioannis Athanasopoulos: Fókuszáltan röplabdáztunk, és ez volt a legfontosabb. Örülök, hogy mindenki élt a kapott játéklehetőséggel, de még csak 1-0-ra vezetünk, Miskolcon sokkal nehezebb dolgunk lesz.

Németh Szabolcs: Az eredmény a realitást mutatja, a Vasas nagyon stabil, rendezett és rutinos röplabdát játszik. Sajnos egy-két játékosom ezt a párharcot - de legalábbis a mai mérkőzést - nem arra használja fel, amire kellene. Nincs rajtunk eredménykényszer, itt bizonyos szituációkban bátrabban kellene próbálkozni, nem szabad biztonsági játékot játszani. Egy ilyen ellenfélnek minden ilyen pillanat ajándék, amit könyörtelenül kihasználnak.