Összefoglaló 2024. március 18., hétfő

DVTK Jegesmedvék - Corona Brasov 1-2

Az Erste Liga negyeddöntőjének hatodik meccsét rendezték hétfő este a Miskolci Jégcsarnokban. A gól nélküli első harmad után Simon Szathmáry szerezte meg a vezető találatot, majd a játékrész végén egyenlítettek a vendégek. A harmadik harmadban mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, végül Van Wormer gólja a Corona Brasov győzelmét és továbbjutását jelentette.

DVTK Jegesmedvék - Corona Brasov 1-2


Erste Liga
Rájátszás - Negyeddöntő - 6.mérkőzés

2024. március 18. 17:30

DVTK Jegesmedvék - Corona Brasov 1-2 (0-0, 1-1, 0-1) 

Miskolci Jégcsarnok, 845 néző, játékvezetők: Rencz Dániel, Korbuly Gergely, Szabó Dávid, Kövesi Bence

DVTK Jegesmedvék: Vosvrda (Gratzl) - Szirányi, Szathmáry, Lövei, Mattyasovszky, Esteves - Vojtkó, Bean, Vesey, Bartos, Berdnikov - Shkrabov, Verveda, V. Razumnyak, Páterka, Kuelshov - Szalay, Miskolczi, Csiki, Y.Razumnyak, vezetőedző: Steve Kasper

Corona Brasov: Dubeau (Tőke) - Piche, Williams, Kóger, Zagidulin, Blackwater, Borisenko, Lowney, Valchar, Cornet, Van Wormer, Bors, Holwell, Gajdó, Sills, Szabó, Vasile, Rokaly-Boldizsár, Kovács, vezetőedző: Dave MacQueen

1-0 24:21 Szathmáry (Bean, Lövei)
1-1 38:32 Van Wormer (Blackwater, Lowney)
1-2 53:52 Van Wormer (Williams)

Statisztika

Lövés (11:9, 11:21, 20:10) 42:40
Védés (9:11, 20:10, 9:20) 38:41
Büntetés percek (0:2, 2:4, 0:6) 2:12

Értékelés

Steve Kasper: Csalódást keltő, amikor vereséggel zárod a szezont, mert keményen dolgoztunk egész évben, hogy sikeresek legyünk. Tudtuk, hogy egy nagyon erős ellenféllel állunk szemben, az én véleményem szerint ők voltak a legjobb formában lévő csapat a rájátszáshoz érve, ezért egy nehéz párharcnak igérkezett. Ma megvoltak a lehetőségeink arra, hogy megnyerjük a meccset. A speciális egységek hatékonysága nagy különbség volt a széria alatt. Az emberelőny alatt nem találtuk meg a módját a gólszerzésnek, bár ma egyszer sikerült. Az ő emberelőnyük viszont hatékony volt. Nekik egy jó értelembe vett veterán csapatuk van, akik mindent megtesznek a győzelemért, sok lövést blokkolnak. Nem vagyok csalódott a hozzáállásunk miatt, de hogy őszinte legyek, jobbak voltak nálunk.

Strenk Hunor: Mind a két csapat jó játékot mutatott. Magas minőségű jégkorong volt a pályán Miskolcon és Brassóban is. Nagyon örülünk, hogy sikerült a magunk javára fordítani a szériát. Azt gondolom, hogy a kulcs a harmadik meccs volt, amikor idejöttünk és jó játékkal sok gólt szereztünk és gondolkodásra késztettük a hazai csapatot. A DVTK is egy remek csapat, úgyhogy ez egy nagyon értékes győzelem számunkra. Most még 5 percig örülünk, majd készülünk az elődöntőre.

 

 

 

A párharc további mérkőzései

1. mérkőzés: március 8. péntek, Brassó, Corona Brasov - DVTK Jegesmedvék 2-3
2. mérkőzés: március 9. szombat, Brassó, Corona Brasov - DVTK Jegesmedvék 1-3
3. mérkőzés: március 12. kedd, Miskolc, DVTK Jegesmedvék - Corona Brasov 2-7 
4. mérkőzés: március 13. szerda, Miskolc, DVTK Jegesmedvék - Corona Brasov 1-4
5. mérkőzés március 16. szombat, Brassó, Corona Brasov - DVTK Jegesmedvék 5-4
6. mérkőzés március 18. hétfő 17:30, Miskolc, DVTK Jegesmedvék - Corona Brasov 1-2