Összefoglaló 2024. április 6., szombat

DVTK - Hajdúnánás KNKFT 30-20 (17-10)

Hazai pályán is megkezdte az NB II. Észak-keleti felsőház küzdelmét a DVTK a 2. fordulóban. A piros-fehérek már az első percben magukhoz ragadták a kezdeményezést és több góllal elléptek, amit a félidő végére 7-re tornáztak fel. A fordulást követően folytatódott a magabiztos játék és mindenki játéklehetőséget kapott. Végül tíz gólos sikerrel maradt az újabb értékes két pont az ismét kiváló hangulatú Generali Arénában.

DVTK - Hajdúnánás KNKFT 30-20 (17-10)


A Hajdúböszörmény ellen aratott első fordulós sikert követően hazai pályán is bemutatkozhatott a DVTK az NB II. Észak-keleti felsőházában. A Hajdúnánás KNKFT csapatát fogadva a 2. fordulóban így közel 4 hónapot követően lépett pályára Molnár András csapata a Generali Arénában. A találkozót két gyors góllal kezdte a DVTK másfél perc alatt (2-0), amit követően rendezte sorait a vendég együttes és egy diósgyőri kiállítással egy gólra zárkózott a 10. percre (6-5). Ezt követően azonban a DVTK nyolc perc alatt mindössze egy gólt engedett a Hajdúnánásnak és magabiztos előnyt épített ki (12-6). A játék képét egy vendég időkérés sem tudta megváltoztatni, a piros-fehérek kézilabdáztak továbbra is mezőnyfölényben és ugyan nyolc góllal is vezettek (16-8), a félidő végül 17-10-es állásnál ért véget.

A fordulást követően ott folytatta a Diósgyőr, ahol abbahagyta. A 35. percre tíz gólosra növelte előnyét Molnár András együttese négy lőtt és mindössze egy kapott góllal (21-11), amit újabb hajdúnánási pauza követett. Az egy perces szünet után a DVTK 12 góllal is el tudott lépni (25-13), miközben minden hazai játékos lehetőséget kapott. A mérkőzés végjátékában a sárga-kékek ugyan közelebb tudtak kerülni, de így is tíz gólos, 30-20-as sikerrel tartotta itthon a két újabb fontos pontot a DVTK az ismét kiváló hangulatú Generali Arénában.

A találkozón Torma Antal 48%-os hatékonysággal védte a hazai kaput, míg Kohlrusz Levente tíz gólt lőtt, Gulácsi Bálint pedig négyszer vette be az ellenfél kapuját, összeségében pedig tíz hazai játékos talált be.

 

Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet, 2. forduló

DVTK - Hajdúnánás KNKFT 30-20 (17-10)

Miskolc, Generali Aréna, 200 néző

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve: https://www.mksz.hu/jegyzokonyv/32021258771

Molnár András vezetőedző: Ismét a védekezésünk dominált. A félidőben viszont valamit beszedhettünk gól ellen, hiszen rengeteg ziccert hibáztunk a második játékrészben, de a lényeg az, hogy nyerni tudtunk és eggyel közelebb vagyunk a céljainkhoz. Amihez a hazai közönség még nagyobb erőt adott az első itthoni találkozónkon 4 hónapot követően. Köszönjük nekik a fantasztikus szurkolást!

A DVTK a következő, 3. fordulóban a Nyírbátor KC csapatát fogadja majd április 13-án szombaton 17 órától a Generali Arénában, ahová az egész szezon során ingyenes a belépés.