Összefoglaló 2024. április 9., kedd

Szent Benedek RA - DVTK Ongropack 3:0

Balatonfüreden kezdte a bennmaradásért vívott párharcot a DVTK Ongropack röplabda csapata. A mérkőzés folyamán végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám annak ellenére, hogy a szett győzelemhez az első játékrészben állt a legközelebb a DVTK, a döntő pontot ekkor sem sikerült bevinni. A folytatás is hasonlóan alakult, ám a pontot az i-re mindig a vendéglátók tették fel, így a három győzelemig tartó párharcban 1-0 arányban a Szent Benedek RA gárdája vezet.

Szent Benedek RA - DVTK Ongropack 3:0


Röplabda Női Extraliga - 7. helyért, 1. mérkőzés

Szent Benedek RA - DVTK Ongropack 3:0 (24, 21, 22)

2024. április 9. kedd - Balatonfüred, Balaton Konferencia és Szabadidő Központ
120 néző - Vezette: Mezőffy, Barabás (Mezőffy, Kósa)

Szent Benedek RA: Pérez 17, Laskowska 9, Castero 10, Wojcik 4, Szerényi 3, Berkó 4. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Krakoczki. Vezetőedző: Tomás Varga
DVTK-Ongropack: Egri K. 14, Hollósi 2, Jovanovic 6, Skoric 16, Prosvirina 4, M. Einarsdóttir 3. Csere: Kundrák, Bari (liberók), Kalmár, H. Einarsdóttir, Egri B., Horváth. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Edzői értékelés

Tomás Varga: Örülhetünk a győzelemnek, bár nem így terveztük a mai napot. Szerettük volna nagyobb nyomás alá helyezni ellenfelünket. Nagyon meg kellett dolgoznunk ezért a győzelemért. Tudtuk, hogy a DVTK felkészülten fog érkezni, nem is gontoltam, hogy sima mérkőzésünk lesz, de azt vártam, hogy hazai pályán kicsit keményebben fogunk tudni nyitni és nagyobb galibát okozunk a másik oldalon. Nem a szép játék a lényeg azonban, hanem a végeredmény, aminek ma örülhetünk!

Németh Szabolcs: Az első szettben, ha csak egy-két ponttal is, de vezettünk és irányítottuk a mérkőzést, ám a tizenegy ki nem kényszerített hiba - amiből ráadásul hét szervahiba - megpecsételte a sorsunkat. Az elveszített szett következtében a hitunk alábbhagyott, aminek ez lett az eredménye. A jövő heti összecsapásra rendezni kell a sorokat, hiszen látszik, hogy ha fejben rendben vagyunk, képesek vagyunk jobb játékot játszani, mint a Balatonfüred.