Összefoglaló 2024. április 16., kedd

DVTK Ongropack - Szent Benedek RA 3:0

Végletekig kiélezett küzdelemben szerezte meg első győzelmét a DVTK Ongropack, és ezzel kiegyenlített a három győzelemig tartó párharcban. A három szett során végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, és bár a többször is a Szent Benedek RA gárdája jutott szett labdához, ám a diósgyőriek erejét mutatja, hogy azt minden alkalommal hárítani tudták. Végül három ráadásos játszmában született meg a DVTK győzelme, ezzel is kiharcolva a második hazai, jövő kedden megrendezésre kerülő mérkőzést.

DVTK Ongropack - Szent Benedek RA 3:0


Röplabda Női Extraliga - 7. helyért, 2. mérkőzés

DVTK Ongropack - Szent Benedek RA 3:0 (25, 25, 24)

2024. április 16. kedd - Miskolc, DVTK Aréna
300 néző - Vezette: Horváth, Villás (Kaposvári, Selmeczi)

DVTK Ongropack: Škorić 16, Prosvirina 6, Kalmár 2, Egri K. 7, Hollósi 7, Jovanović 22. Csere: Kundrák, Hegyi (liberók), M. Einarsdóttir 1. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Szent Benedek RA: Pérez 18, Laskowska 8, Castero 9, Wojcik 1, Szerényi 18, Berkó 1. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Krakoczki. Vezetőedző: Tomás Varga


Edzői értékelés

Németh Szabolcs: Nagyon komoly mérkőzésen vagyunk túl! A játékosok abszolút átérezték azt, hogy mi itt és most az életünkért küzdöttünk. Voltak szakaszai a mérkőzésnek, ahol irányítottuk a játékot és voltak periódusok, mikor nem a mi szánk íze szerint alakult a játék. Szerencsére ekkor sem törtünk meg, és képesek voltunk akár komoly hátrányból is visszajönni. Remélem, azzal, hogy kiegyenlítettük a párharcot már elhiszik a lányok, hogy mire képesek és mennyire van bennük tartás. A mai találkozó pozitívumaira alapozva szeretnénk győzelemmel hazatérni a pénteki füredi túrát követően.

Tomás Varga: Nagyon csalódottak vagyunk. Ezüsttálcán adtuk a győzelmet a Diósgyőrnek, mert minden szett a kezünkben volt, de elhamarkodott döntésekkel, és az ezekből adódó hibákkal az összes végjátékot elveszítettük. Bosszankodhatunk ezen, de az most nem segít rajtunk. Nagyon gyorsan össze kell kapnunk magunkat, mert otthon bátrabban kell játszanunk, és mindent megtenni a győzelemért!