Összefoglaló 2017. július 16., vasárnap

Vasas - DVTK 0-2 (0-1)

Győzelemmel kezdte az OTP Bank Liga új idényét a DVTK. Az első félidőben gyorsan vezetést szerzett a DVTK Diego Vela góljával, és további helyzeteket alakított ki a jól játszó csapat. A második játékrészben talán kevesebb volt a vendéghelyzet, de Szarka Ákos fejesgóljával sikerült megduplázni az előnyt.

Vasas - DVTK 0-2 (0-1)

OTP Bank Liga 1. forduló

Vasas FC - Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2514 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Kóbor Péter, Király Krisztián; Solymosi Péter, Szilasi Szabolcs).
Vasas: Kamenár - Burmeister, Simunek, Ristevski - Szivacski, Kleisz, Vida, Hangya - Murka, Pavlov, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning.
DVTK: Rados - Eperjesi, Karan, Tamás, Forgács - Vela, Busai, Nono, Óvári - Szarka, Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Szivacski helyett Vaskó a 46., Remili helyett Kulcsár T. a 46., Ioannidis helyett Makrai az 54., Forgács helyett Oláh B. a 70., Pavlov helyett Ádám a 73., Szarka helyett Tóth B. a 88. percben.
Sárga lap: Ristevski a 36., Vela a 38., Nono a 67., Kulcsár a 68., Makrai a 71., Vida a 88., Tóth B. a 90+2.  percben.
Gólszerző: Vela (0-1) az 5., Szarka (0-2) a 73. percben.

Kulcspillanatok

5. perc: Hosszú másodperceken, talán egy percen keresztül támadott a DVTK, a legveszélyesebb szituáció sokáig az volt, amikor Busai lövését a 16-oson blokkolták, de volt fejes, akrobatikus mozdulat Szarkától, végül Forgács bal oldali beadása találta üresen a hosszú oldalon az ötös sarkánál Diego Velát, aki egyből a hálóba lőtt, 0-1

73. perc: Makrai jobb oldali keresztlabdájára kiválóan érkezett Szarka Ákos, és 10 méterről a kapu jobb oldalába bólintott, 0-2

Értékelések

Michael Oenning: - Először kell azt mondanom - szerencsére -, hogy rosszul játszottunk. Nem is volt olyan helyzetünk, ami alapján esélyünk lett volna a győzelemre. Ennek több összetevője van: ma is több játékosunk hiányzott, illetve végig kellett játszanunk a teljes nyarat, hiába ez az első bajnokink. Ez az egész évre nézve is komoly kihívás, amit figyelembe kell venni. Persze nem akarjuk erre hivatkozva a többi mérkőzést is elveszítni, de figyelembe kell venni az edzésterv összeállításakor. Ettől függetlenül az első öt percben nem szabad gólt kapni. Ez volt a találkozó kulcsmomentuma, ami eldöntötte a mérkőzést. Tudtuk, hogy a DVTK gyorsan játszik, és fizikailag is erős, mert az előző szezonban is tapasztaltuk, valamint a Galatasaray ellen is láttuk. 
Megvolt tervünk ennek a játéknak a kivédekezésére, de korán hátrányba kerültünk, ezért nem tudtuk végrehajtani. Már az elején látható volt, hogy az első öt percben számtalan beadása volt a DVTK-nak, ezután született a gól is. Távol áll tőlem, hogy elátkozzam a csapatot, tudtuk, hogy nehéz lesz a szezonkezdet, de szerettük volna jól kezdeni az idényt. Így alakult, el kell fogadnunk, megyünk tovább.
Bódog Tamás: - Nehéz mérkőzés volt, azonban az első perctől kezdve uraltuk a találkozót, ezért megítélésem szerint megérdemelten győztünk. Amit elterveztünk, az megvalósult, próbáltuk korán és magasan letámadni az ellenfelet, ami többé-kevésbé sikerült. Még van hová fejlődni, mert sokszor egy-két ütemmel később értünk oda, vagy el sem indultunk. Ezzel együtt le a kalappal a játékosok előtt, futómennyiségben, hozzáállásban hozzátették, ami elvárható, így tudtunk a Vasas fölé kerekedni. Ha Magyarországon egy csapat 90 percen keresztül tud sprintelni, ütközni, akkor nagy esélye van a győzelemre, mert dinamikában és futómennyiségben le vagyunk maradva az európai középmezőnytől. Szép győzelmet arattunk, a pillanatot lehet ünnepelni, de kőkeményen kell tovább edzeni. Holnaptól kezdődnek a szürke hétköznapok.