Összefoglaló 2017. augusztus 5., szombat

Balmazújváros - DVTK 4-0 (1-0)

Nem sikerült tovább őrizni a veretlenséget. Az OTP Bank Liga 4. fordulójában Balmazújvárosban játszott a DVTK szombaton, és az első félidőben egygólos hátrányba került. A második félidőben kitámadott a csapat, amit az eredményesen kontrázó hazaiak háromszor is megbüntettek.

Balmazújváros - DVTK 4-0 (1-0)


OTP Bank Liga 4. forduló

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Diósgyőri VTK 4-0 (1-0)

Balmazújváros, Városi Stadion, 2206 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Ring György, Király Krisztián; Berke Balázs, Takács János).
BKGY: Horváth L. - Póti, Tamás L., Rus, Uzoma - Vajda, Sigér, Haris, Andrić - Arabuli, Kovács Á. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
DVTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. - Vela, Tóth B., Busai, Óvári - Ioannidis, Szarka. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Óvári helyett Ugrai és Ioannidis helyett Nono a 46., Busai helyett Oláh B. a 62., Arabuli helyett Zsiga a 76., Kovács Á. helyett Rácz F. a 85., Andrić helyett Belényesi a 90+1. percben.
Sárga lap: Karan a 47., Tóth B. a 87. percben.
Gólszerző: Haris (1-0) a 40., Andrić (2-0) a 61., Rácz F. (3-0) a 86., Rácz F. (4-0) a 90+2. percben.


Kulcspillanatok

40. perc: Arabuli ment el a bal oldalon, középre adott, a labdát Vajda elsőre nem találta el, majd  Haris Attila elé pöckölt, aki a hosszú oldalon 6 méterről a rövid kapufa mellé lőtt, 1-0

61. perc: Nemanja Andrić lépett ki a leshatáron, visszahúzta a 16-oson belül a labdát, majd a rövid sarokba lőtt, 2-0

85. perc: Rácz Ferenc lépett ki egyedül a félpályánál, végigvezette a labdát az egész térfélen, és a tehetetlen Rados mellett a hálóba gurított, 3-0

90+2. perc: 90+2. perc: Rácz Ferenc vállakozott lövésre a 16-os előterében, és hatalmas gólt ragasztott a kapu bal oldalába, 4-0

Értékelések

Horváth Ferenc: - A meleghez viszonyítva jó iramú mérkőzést játszottunk, talán jobbat is, mint amit ez az időjárás megengedett volna. A mai napon nagyon jól futballoztunk, jól védekeztünk, és egyaránt jól támadtunk. Spártai katonákat néztünk a mérkőzés előtt, és egy dologban megegyeztünk, hogy földet és vizet nem adunk, és ehhez továbbra is tartjuk magunkat.
A második félidőben azzal, hogy vezettünk, nekik jönniük kellett, hatalmas területek maradtak mögöttük, ami kedvezett a játékunknak. A győzelembe vetett hit változott, a játékosok elkeztek hinni abban, hogy a döntetlenek után győzni is tudunk. A legfontosabb, hogy két lábbal a földön álljunk továbbra is. Egy jól felkészített csapat ellen léptünk pályára, aki ellen lehet készülni. Sok sikert kívánok a DVTK-nak a folytatásban!
Bódog Tamás: - Megérdemelt az ellenfél 4-0-s győzelme, gratulálok nekik! Voltak fázisok, ahol normálisan játszottunk, de ha a párharcokat nem nyered meg, nem sprintelsz, akkor... Kíváncsi leszek az adatokra, a sprintek számára, a megnyert párharcok arányára. Lehetett látni, hogy az ellenfél agresszívabban játszott, ők sprintben közlekedtek, mi lassúak voltunk, sok érintéssel játszottunk, és szétszakadt a csapat. A mi játékunkban ez baj, mert gyors emberek hiányában megengedhetetlen, hogy a védelem ilyen távol helyezkedjen a felezővonaltól. A területeket nagyszerűen használta ki a Balmazújváros, és egyéni hibák miatt kaptuk a gólokat. Akarat és akarat között van különbség, akartunk mi is, de a végén ebben a hazaiak jobbak voltak. A Balmazújváros abszolút azt játszotta, amit vártunk, de mi abszolút nem azt játszottunk, amit elvártunk. Valamit rosszul csináltunk a héten, rosszul sikerült a felkészítés, de az az igazi, amikor az ember a vereségből tanul, és ebből lehet tanulni. Tudtuk, hogy nem fogunk veretlenül végigmasírozni a bajnokságon, de azon leszünk, hogy minél kisebb pofonokat kapjunk. Jövő héten megpróbáljuk jobban csinálni!