Összefoglaló 2017. augusztus 12., szombat

DVTK - PAFC 2-2 (1-1)

Az ötödik fordulót követően is őrzi dobogós helyét a DVTK. Az OTP Bank Liga 5. fordulójában Debrecenben fogadta a DVTK a PAFC csapatát. Az első félidőben egy szabadrúgást követően korán vezetést szereztek a hazaiak, azonban Makrai Gábor küzdőszellemének köszönhetően gyorsan egyenlített a DVTK. A második játékrész viharosra sikerült, előbb villámlás miatt szünetelt a mérkőzés, majd ismét a vendégek szereztek vezetést, azonban Diego Vela a Honvéd elleni meccset követően újra pontot mentett a hajrában.

DVTK - PAFC 2-2 (1-1)


OTP Bank Liga 5. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC 2-2 (1-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2514 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Buzás Balázs, Medovarszki János; Vad II István, Karakó Ferenc).
DVTK: Antal - Nagy T., Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai, Oláh B., Óvári - Makrai, Ugrai. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
PAFC: Hegedűs L. - Poór, Heris, Hegedűs J., Spandler - Mevoungou - Szécsi, Márkvárt, Balogh, Szakály P. - Diallo. Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Spandler helyett Knežević a 46., Szécsi helyett Prosser az 53., Busai helyett Kocsis a 73., Makrai helyett Ioannidis és Oláh B. helyett Nono a 78., Márkvárt helyett Vanczák a 88. percben.
Sárga lap: Spandler a 13., Busai az 55., Karan a 64., Márkvárt a 82. percben.
Gólszerző: Heris (0-1) a 4., Makrai (1-1) a 10., Prosser (1-2) a 75., Vela (2-2) a 89. percben.


Kulcspillanatok

4. perc: Vengég szabadrúgás 19 méterről, jobbról Balogh a sorgalba lőtt, a lepattanót ívesen tette középre egy játékos, Jonathan Heris az ötösön maga elé tette, és a hálóba lőtt, 0-1 

10. perc: Egy hazadást követően Makrai Gábor csúszott be Hegedűs kapus elé, aki belevágta a labdát, ami a kapuba vágódott, 1-1

75. perc: A szöglet után támadásban maradt a PAFC, Prosser Dánielt ugratták ki a 16-oson belül, aki jobbról kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1-2

89. perc: Diego Vela kapott parádés labdát Nonótól, a kapu torkáig sprintelt, közben lerázta Baloghot, és a kapus fölött a hálóba lőtt, 2-2

Értékelések

Bódog Tamás: - Erre a 90 percre lehet építeni, jól reagált a csapat a múlt heti mérkőzésre. Emellett persze láttam hibákat, amik a gólokhoz vezettek, ez egyértelműen bosszantó, viszont az utolsó percig küzdöttünk, ez rendben volt. Úgy érzem, - természetesen elfogult vagyok - hogy mi alakítottunk ki több és nagyobb lehetőséget, persze az ellenfél kontrája is ülhetett volna 1-2-nél. 
Összességében nézve, rendben van így, hogy a végén egyenlítettünk, ahogy mondtam, erre lehet építeni. A legfontosabb a hozzáállás, a pozitív agresszivitás megvolt a játékunkban, a múlt heti mérkőzést feledtettük, nem volt a fejekben, mindenképpen jó mérkőzést játszott a csapat. Amit kértünk, azt próblták a játékosok megvalósítani. Diego Vela jó formában játszik, megvan a tempó a játékában, kiválóan egy-egyezik, és van önbizalma a kapu előtt, neki nem kell öt helyzet egy gólhoz, vagy húsz helyzet egy fél gólhoz, hanem odamegy, és belövi. A találkozó után megdicsértem a csapatot, mert büszke vagyok rájuk, karaktert mutattak. Erre fogunk építeni.
Pintér Attila: - Azt gondolom, jól kezdtük a mérkőzést, mert korán megszereztük a vezetést. Csak azt tudom mondani, mint az előző hetekben, ilyen gólt még edzésen sem szabad kapni. A DVTK irányította a játékot, mert a kapott góltól megzavarodott a csapat. Folyamatosan olyan gólokat rúgatunk az ellenféllel, ami - még egyszer mondom - edzésen sem fér bele. A félidőben rendeztük a sorokat, átvettük a játék irányítását, megváltozott a játék képe, mi domináltunk, igaz az első öt percben a DVTK alakított ki helyzeteket. Elöl eldönthettük volna a mérkőzést, nem sikerült, majd mégis megszereztük újra a vezetést. Az egyenlítő gól előtt öt perccel szóltam, hogy zárjuk le a bal oldalt, ne adjunk Velának területet. Jöttünk előre, nagyon akartak győzni a játékosok, ennek tudom be a védelmi hibát. A labdarúgás észjáték, ha megszereztük a vezetést, akkor az ellenfél erősségeit ki kell tudni zárni.  Ma sem kaptunk meg egy száz százalékos 11-est. Ugyanez az alapvonali játékvezető a Videoton ellen ugyanilyen szituációban rászólt a játékvezető fülére, most ez elmaradt. Már az ötödik mérkőzés, amikor keményen belenyúlnak a találkozóba. Amikor Hegedűs a földre került, ott sem volt a labda, mindenki ítélje meg, hogy ez belefér-e a labdarúgás szabályaiba, piros lapot ér-e vagy nem. Összességében jó mérkőzést láthatott a közönség, mindkét csapat jól játszott, mindkét csapat nyerni szeretett volna. Sok sikert kívánok a Diósgyőrnek, és a saját csapatomnak is, mert itt sok együttes meg fog szenvedni, és nekünk a kezünkben volt a győzelem.