Összefoglaló 2017. október 21., szombat

DVTK - Honvéd 2-1 (1-1)

Egymás után második bajnokiját nyerte a DVTK. Az OTP Bank Liga 13. fordulójában Debrecenben játszott a DVTK a Honvéd ellen, és Ugrai Roland góljával a 20. percben vezetést szerzett, azonban a vendégek még a szünet előtt egyenlítettek. A folytatásban mindkét csapat győzelemre játszott, amihez a DVTK járt közelebb, még egy büntető is kimaradt. Azonban a ráadásban ismét dobbant a diósgyőri szív, és az újabb vitathatatlan 11-est Nikolaos Ioannidis értékesítette.

DVTK - Honvéd 2-1 (1-1)

OTP Bank Liga 13. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 2-1 (1-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 6805 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt (ifj. Tóth Vencel, Szalai Balázs; Farkas Ádám, Molnár Attila).
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács - Vela, Busai, Nono, Ugrai - Szarka, Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Honvéd: Gróf - Latifu, Lovrić, Baráth, Bobál D. - Holender, Kamber, Gazdag, Banó-Szabó - Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Erik van der Meer.

Csere: Banó-Szabó helyett Herjeczki az 54., Szarka helyett Bacsa és Nono helyett Kocsis a 66., Ugrai helyett Óvári a 89., Gazdag helyett Pölöskei Zs. a 90., Holender helyett Laczkó a 90+1. percben.
Sárga lap: Szarka a 39., Nono és Busai a 40., Kamber az 54., Eppel a 62. percben.
Piros lap: Bobál D. a 90+2. percben.
Gólszerző: Ugrai (1-0) a 20., Holender (1-1) a 37., Ioannidis (2-1) a 90+4. percben.

 

Kulcspillanatok

20. perc: A jobb oldali oldalvonal mellett a Szarka által lefejelt labdát Ioannidis Velának passzolta, aki a 16-oson belül továbbtette balra Ugrai Rolandnak. A DVTK válogatottja 10 méterről egyből a hálóba lőtt az érkező védő és a kapus között, 1-0

37. perc: Vendég szabadrúgás jobbról, a 16-os mellől, Lanzafame beadását Lipták kifejelte. A kipattanót Holender Filip a 16-os bal oldali sarkától a hosszú felsőbe ívelte, 1-1

77. perc: Bacsa tört be balról két védő között a 16-oson belülre, amikor egyikük térdén fennakadt, 11-es a DVTK javára. Ugrai állt a labda mögé, a kapu bal oldalát választotta, de Gróf gyors vetődéssel védett

90+4. perc: Ezúttal Busai ellen szabálytalankodott Bobál D. a 16-oson belül (a felszabadító mozdulattal egyúttal fejbe rúgta), újabb 11-es a DVTK javára, a Honvéd játékosa pedig második sárgája után megkapta a pirosat is. A labda mögé Nikolaos Ioannidis állt, és a balra vetődő Gróf mellett a kapu jobb oldalába gurította a labdát, 2-1

Értékelések

Bódog Tamás: - Küzdelmes mérkőzést játszottunk, ami hál'Istennek egy sluszpoénnal zárult. A második gólunk után az ellenfélnek nem is maradt ideje a javításra. Nyertünk a tavalyi bajnok ellen, parádé! Az első harminc perc jól sikerült, azt követő szakaszban viszont a Honvéd fölénk nőtt. A második félidőben ikszes meccset láttam, ahol a vége felé talán domináltunk, de az edzőnek mindig maga felé hajlik a keze az értékeléskor. A gól viszont bennünk volt, és le a kalappal a játékosok előtt, hogy a kihagyott büntető után is hittek abban, hogy jó vége lehet. Szenzációs érzés, hogy a csapat ennyire akart! Az első büntető előtt én szóltam be a pályára, hogy Ugrai rúgja, mert eddig mindet értékesítette, de soha többet nem teszek ilyet. Végül nyertünk, így túlélem a mai napot. Aki a tavalyi bajnokot megveri, az bárkit legyőzhet, a jövő heti felkészülés során ebből fogunk erőt meríteni. 
Erik van der Meer: - Jó és kemény meccset játszottunk, a férfias küzdelemben is partnerek voltunk. Az első gól előtt Banó-Szabó szabálytalannak ítélt bedobása után került az ellenfélhez a labda, ebből szereztek vezetést, majd Holender szép góllal egyenlítettünk. A második félidőben is kiegyenlített erők küzdöttek. Egész héten keményen dolgoztunk a csapattal, de nehéz a játékosokat motiválni, ha a játékvezetők tönkreteszik a mérkőzéseket. A DVSC ellen úgyszintén műesés miatt ítélt ugyanez a játékvezető ellenünk büntetőt. Az első 11-es előtt az ellenfél játékosa nekiszaladt a védőnkek, semmi nem történt. A másodiknál pedig - húsz alkalommal néztem vissza a lefújást követően a felvételt - Bobál fellőtte a levegőbe a labdát, és ahogy elesett, természetes módon felfelé mozgott utána a lába, így ért hozzá Busai fejéhez. Szégyen két ilyen büntetőt ítélni egy mérkőzésen. Az 1-1 teljesen reális eredmény lett volna.