Összefoglaló 2017. október 28., szombat

Haladás - DVTK 0-3 (0-0)

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a DVTK az OTP Bank Liga 14. fordulójában Sopronban játszott Haladás elleni mérkőzésen. Az első félidőben nem esett gól, a szünet után azonban egy perc alatt eldöntötte Lipták Zoltán és Ugrai Roland góljával a három pont sorsát a Diósgyőr. Végül Nono találata volt a hab a tortán.

Haladás - DVTK 0-3 (0-0)

OTP Bank Liga 14. forduló

Swietelsky Haladás - Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)

Sopron, Városi Stadion, 1120 néző. Játékvezető: Karakó Ferenc (Varga Gábor, Bertalan Dávid; Szőts Gergely, Németh Ádám).
Haladás: Király - Polgár, St. Wils, Jagodics M., Bosnjak - Kiss B., Tóth M., Rácz B. - Kiss T., Williams, K. Mészáros. Vezetőedző: Pacsi Bálint.
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Kocsis, Forgács - Vela, Tóth B., Busai - Szarka, Ioannidis, Óvári. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Tóth B. helyett Nono a 32., Szarka helyett Ugrai a 46., Rácz B. helyett Halmosi az 57., K. Mészáros helyett Myke a 64., Williams helyett Németh Má. a 77., Ioannidis helyett Nagy T. a 85. percben.
Sárga lap: Vela a 2., Tóth M. a 15., Busai az 56. percben.
Gólszerző: Lipták (0-1) az 50., Ugrai (0-2) az 51., Nono (0-3) a 69. percben.


Kulcspillanatok

50. perc:  Diósgyőri szabadrúgás 16 méterről, kissé balról. Ugrai állt a labda mögé, és középre nyeste a labdát, amit Lipták Zoltán 6 méterről  a bal fölső sarokba csúsztatott, 0-1 

51. perc: Gólra gól! Vela jobbról, az alapvonal közeléből adott középre, ahol Ugrai Roland 7 méterről laposan a kapu jobb oldalába lőtt, 0-2

69. perc: Ioannidis jobb oldali bepasszát Nono 22 méterről a bal felső sarokra helyezte, a labda a keresztlécről vágódott a gólvonal mögé, 0-3

Értékelés

Pacsi Bálint: - Az egyik oldalon minőség, a másikon mennyiség. Ezért a teljesítményért, kimondottan a védekezésért én szégyellem magam. Egyszerűen szégyen és gyalázat, amit védekezés címén bemutattunk, de a támadásoknál is olyan helyzeteket hagytunk ki, amit NB I.-es szinten nem lehet, mert az ellenfél megbüntet. Egy Illés Akadémia-nevelés eldöntötte a mérkőzést. A helyzeteket be kell rúgni. A labdarúgás arról szól, hogy az egyik csapatnak minimum eggyel több gólt kell lőni. Ebben mi rendkívül gyengék vagyunk. Minden más magyarázkodás. 

Bódog Tamás: - Jól kezdtük a mérkőzést, azonban 15-20 perc után a Haladás átvette az irányítást. Ebben az időszakban szerencsénk is volt, mert jobban játszott a Haladás. Az első félidő igen nehézre sikeredett, a második viszont teljesen rendben volt. Bemozogtunk a területekbe, az egy az egy elleni helyzeteket jól oldottuk meg, erősek, masszívak voltunk. A helyzetek alapján bőven megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A játékosokban megvolt az ötlet, az akarat, a humor, a jókedv, ami hozzásegítette a csapatot a sikerhez. Emellett természetesen kellettek a győztes párharcok, az, hogy az ellenfél nem tudott mögénk kerülni, bejátszani a védők mögé a labdát, amiből veszélyt tudtak volna kialakítani. Ez első félidőben látott hiányosságokat viszont ki kell elemeznünk.