Összefoglaló 2018. május 12., szombat

DVSC - DVTK 2-1 (2-0)

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában már az első percben létszámhátrányba került a DVTK a DVSC ellen. Tabaković duplájával az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak, Ugrai csak kapufáig jutott. A második félidőben Bacsa Patrik szépített, de az egyenlítés nem jött össze a hősiesen küzdő csapatnak.

DVSC - DVTK 2-1 (2-0)

OTP Bank Liga 30. forduló

Debreceni VSC - Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3383 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Albert István, Georgiou Theodoros; Bognár Tamás, Bogár Gergő).
DVSC: Nagy S. - Filip, Kinyik, Szatmári, Barna - Jovanović, Kusnyir, Tőzsér, Varga K. - Sós, Tabaković. Vezetőedző: Herczeg András.
DVTK:  Radoš - Nagy T., Karan, Tamás, Forgács - Kocsis, Busai - Varga J., Hasani, Ugrai - Ioannidis. Vezetőedző: Fernando Fernandez.

Csere: Tabaković helyett Takács T. a 49., Hasani helyett Vela az 56., Varga J. helyett Ternován P. a 61., Sós helyett Tisza a 65, Kusnyir helyett Könyves a 70.. Ioannidis helyett Bacsa a 72. percben.
Sárga lap: Ugrai a 36., Kinyik az 52., Kusnyir az 56., Barna a 65., Filip a 87. percben.
Piros lap: Tamás az 1. percben.
Gólszerző: Tabaković (1-0) a 13., Tabaković (2-0) a 41., Bacsa (2-1) a 73. percben.


Kulcspillanatok

1. perc: Piros lapot kapott Tamás Márk Sós lerántásáért a 16-os előterében

13. perc:  Hazai szöglet balról, Varga K. beadását Haris Tabaković közelről a jobb alsó sarokba fejelte, 1-0

41. perc: Hazai szöglet balról, Varga K. beadását sikerült kifejelni, de utána a leshatáron álló Haris Tabaković egyedül kapott labdát a 16-os vonalán, és a jobb alsó sarokba lőtt 2-0

73. perc: Szatmári és Nagy T. próbált megszerezni egy előreívelést, a diósgyőri védő tolta meg a 16-os jobb oldali sarkánál. Az érkező Bacsa Patrik csapott le a labdára, majd jobbról, nagyon éles szögből a kapuba gurított, 2-1

Értékelés

Herczeg András: - Régen voltam ilyen ideges, mert úgy éreztem, nagy tétje van számunkra a találkozónak. Az első félidőben nem volt gond, a másodikat inkább hagyjuk, az utolsó 30 perc pedig nagyon nem tetszett. Tudatosan készültünk arra, hogy a fent védekező DVTK védelme mögé bejátsszuk a labdát, ez eredményezte a kiállítást, ami bennünket jobban megfogott. Mindenki indítani akart, ha kellettt, ha nem, nem játszottunk türelmesen. Rúgtunk két gólt, uraltuk a játékot, emberelőnyben kellett is. 
A második játékrészben kezdődtek a problémák, Tabaković sajnos megsérült, a többiek pedig "túlnyugodták" a mérkőzést, néhány helyzetben ha passzolunk, akkor lőhettünk volna még gólt. Így elmaradt a harmadik gól, és végig izgulhattunk. Az utolsó fél óra pedig nagyon-nagyon nem tetszett.
Fernando Fernandez: - Könnyű értékelni a találkozót, mert ami az első percben történt, az meghatározta a teljes mérkőzés történéseit. 
A folytatásban kétszer nem koncentráltunk kellőképpen, ebből két gólt kaptunk. Az viszont pozitívum, hogy a csapat olyan lelkesedéssel, és olyan harci szellemben játszott, amire lehet építeni. Nem csak hittem az egyenlítésben, hanem úgy is éreztem, hogy ki tudunk egyenlíteni, mert az első félidőben is lőhettünk volna gólt, a kapufát találtuk el, és a második játákérészben is vezettünk veszélyes támadásokat. Igaz, ekkor nagyobb területet hagytunk az ellenfélnek, nekik pedig elég jó játékosak vannak ahhoz, hogy éljenek a lehetőséggel. Büszke vagyok a csapatomra a játékért, és mert bebizonyították, kellő lelki erővel rendelkeznek.
Az eredmény nem ezt mutatja, de ha összehasonlítjuk az eddig lejátszott három mérkőzést, akkor látható a fejlődés. Nehéz helyzetben vagyunk, de ma is helyzeteket alakítottunk ki tíz emberrel is. Hiszünk a bennmaradásban, mert profik vagyunk, és a végsőkig küzdünk, ehhez bátor emberekre és bátor játákosoka van szükségem. Három találkozó maradt hátra, ezen az úton kell tovább haladnunk, mert ma rengeteg jó dolgot mutattak a játékosok, mégha pontokban nem is mutatkozott meg az eredménye. 
Varga Józsefet kétszer láttam a DVTK U19-es csapatában és a DVTK tartalékban, mert keresem azokat a fiatalokat, akiket be lehet építeni az első csapatba. Elégedett vagyok a teljesítményével, szép dolgokat mutatott be, pedig ne felejtsük el, az volt az első "munkanapja", ami egy civil munkahelyen sem könnyű.