Összefoglaló 2018. május 27., vasárnap

FTC - DVTK 4-0 (2-0)

Az OTP Bank Liga 32., utolsó előtti fordulójában Budapesten játszott a DVTK az FTC ellen. Az első félidőben gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat, majd meg is duplázták előnyüket. Ezt követően kissé feljött a DVTK, azonban a hajrában újabb két gólt szereztek a hazaiak.

FTC - DVTK 4-0 (2-0)

OTP Bank Liga 32. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)

Budapest, Groupama Aréna, 12980 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Berettyán Péter, Szert Balázs; Erdős József, Szilasi Szabolcs).
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Botka, Blažič, Pedroso - Gorriaran, Spirovski, Paintsil - Varga R., Böde, Bőle. Edző: Máté Csaba.
DVTK: Radoš - Nagy T., Brković, Tamás, Bárdos - Kocsis, Busai - Vela, Hasani, Ugrai - Bacsa. Vezetőedző: Fernando Fernandez.

Csere: Bacsa helyett Szarka a 46., Vela helyett Shestakov a 49., Varga R. helyett Nagy D. a 64., Bőle helyett Priskin a 68., Hasani helyett Forgács a 77., Gorriaran helyett Hajnal a 81. percben.
Sárga lap: Busai a 12., Botka a 35,. Nagy T. az 50, Ugrai a 60. percben.
Gólszerző: Böde (1-0) a 9., Paintsil (2-0) a 20., Hajnal (3-0) a 86., Paintsil (4-0, 11-esből) a 90+4. percben.


Kulcspillanatok

9. perc: Egy balról érkező beadást követően Böde Dániel közelről a hálóba lőtt, 1-0. (A történtekhez hozzátartozik, hogy a DVTK 10 emberrel játszott éppen, mert Lovrencsics lekönyökölte Bacsát, akit vérző sebe miatt ápolni kellett)

20. perc: Gorriaran adott középre jobbról, Josiph Paintsil a rövid oldalon közelről a rövid alsó sarokba csúsztatott, 2-0

86. perc: Paintsil húzta meg a jobb szélt, visszagurítását Hajnal Tamás 9 méterről lőtte a hálóba, 3-0

90+4. perc: Paintsil esett el a 16-oson belül az alapvonalnál, 11-es. A sértett állt a labda mögé, és a jobb alsó sarokba lőtt, 4-0

Értékelés

Máté Csaba: - Jól kezdtük a mérkőzést, elég korán vezetést szereztünk egy szép támadás végén, amiket az elmúlt hetekben is kidolgoztunk, de akkor sorra kihagytuk őket. A folytatásban is jól játszottunk, meglőttük a második gólt, kezünkben tartottuk az eseményeket. Ez megalapozta a mérkőzést, a DVTK-nak több rizikót kellett volna válallni, azonban nem tudtak nagy nyomást gyakorolni ránk. A mi hibáink után vezettek néhány kontratámadást, de igazán nagy veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Az elmúlt hetek feszültsége miatt nem tudtunk olyan játékot kialakítani, ami ilyen helyzetben elvárható lett volna, a végén azonban megrázta magát a csapat, és nagyarányú győzelem született, ami a mérkőzés egészét tekintve akár túlzó is.
Fernando Fernandez: -  Nehéz mérkőzést játszottunk, sem az eredmény, sem a mutatott játék nem olyan lett, mint amit vártam. Nem erre számítottam, a csapat egész héten jól dolgozott, de újabb koncentrációs hiba miatt tíz perc után hátrányba kerültünk. Csalódott vagyok a teljesítményünk miatt, a kulcsjátékosoknak jobban kell játszani. Mindenki, a vezetőedzővel és a szakmai stábbal az élen felelős a heti munkáért, jobban kell dolgozni, hogy úrrá legyünk a problémáinkon. A meccsnap viszont a játékosoké, hiszen ők futnak ki a pályára.Mostantól a Videoton elleni mérkőzésre koncentrálunk, az a szép a fociban, hogy a következő héten mindig új esély kínál. Tovább kell dolgozni, és megragadni az utolsó esélyt. Még egy mérkőzés hátra van, győznünk kell, és az eredmények alakulása miatt szükségünk lesz az FTC és a Honvéd győzelmére is. Mindkét klub olyan hagyományokkal rendelkezik, hogy nem engedhetik meg, hogy ne győzelemre törjenek.