Összefoglaló 2014. július 17., csütörtök

EL: Litex Lovecs - DVTK 0-2 (0-0)

Lovecsben szerzett kétgólos előnyt a DVTK az UEFA Európa Liga 2. selejtező körében. A visszavágó jövő héten csütörtökön 20:30-tól lesz Nyíregyházán, ahol nem lehet más a cél, mint a továbbjutás.

EL: Litex Lovecs - DVTK 0-2 (0-0)

UEFA Európa Liga, 2. selejtező kör, 1. mérkőzés

PFC Litex Lovecs - Diósgyőri VTK 0-2 (0-0)

Lovecs, Városi Stadion 1000 néző. Játékvezető: Mariosz Panaji (Szotirisz Viktorosz, Nikolasz Kaliszperasz) - ciprusiak.
Litex: Vinicius - Popov, Bodurov, Mendy, Bozsikov - Asprilla, Zlatinov, Boumal, Vajushi - Kossoko, Jordán. Vezetőedző: Krasszimir Balakov.
DVTK: Antal Botond - Dražen Okuka, Debreceni András, Kádár Tamás, Senad Husić - Egerszegi Tamás, Elek Ákos - Gosztonyi András, Barczi Dávid, Németh Milán - Bacsa Patrik. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.

Csere: Barczi Dávid helyett Bognár István az 50., Gosztonyi András helyett Miroslav Grumić az 59. Boumal helyett Rumenov a 60., Kossoko helyett Cvetkov a 77., Bacsa Patrik helyett Lazar Marjanović a 78., Asprilla helyett Cvetanov a 82. percben.
Sárga lap: Dražen Okuka a 36., Gosztonyi András az 51., Vajushi a 62., Bacsa Patrik a 74., Cvetanov a 89., Egerszegi Tamás a 90+1. percben.
Gólszerző: Németh Milán (0-1) a 83., Miroslav Grumić (0-2) a 90. percben.

 

Kulcspillanatok

83. perc: Grumić passzolt Bognárhoz, akinek sikerült megtartani a labdát élesen keresztbe lőtt és a hosszú oldalon Németh Milán védőjével a nyakán, első diósgyőri meccsén bevetődve közelről megszerezte első gólját, 0-1.

90. perc: Marjanović szerzett labdát, Grumićhoz passzolt, aki kis labdatartást követően visszaadta neki, azután Lazar önzetlenül tette a feladó elé, végül Miroslav Grumić 12 méterről higgadtan a kapu bal felső sarkába lőtt, 0-2.

Percről percre a mérkőzés összes eseménye

Edzői értékelések

Krasszimir Balakov: - Elnézést kérek minden szurkolótól a vereségért. Nagyon elégedett vagyok a játékunkkal, támadó focit játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, amit nem elrontottunk, hanem egyszerűen nem volt szerencsénk. A DVTK egy nagyon masszív és okos csapat. A második félidőben visszaálltak és kontrából kihasználták két hibánkat. A visszavágóra talán már nem maradt esélyünk, de profik vagyunk, úgy utazunk Magyarországra, hogy bármi megtörténhet.
Szivics Tomiszláv: - Nagyon jó mérkőzést játszottunk, szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert fegyelmezetten tették a dolgukat. Most is azt mondom, hogy erős ellenfelet győztünk le. Tudtuk, hogy az elején nagyon jönni fog a Litex, de azt is, hogy a védelmük mögött van keresni valónk. Külön szeretném megköszönni a szurkolótábornak, hogy 15 órát utaztak Lovecsbe, és végig buzdítottak. Ez egy olyan érzés és élmény, amit nehezen tudok szavakba önteni. A visszavágót is nagyon komolyan kell venni, mert szép előnyt szereztünk, de azt is lehet látni, hogy nagyon veszélyes az ellenfél. Azt gondolom, ezt a lehetőséget már nem fogjuk kihagyni.

 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!