Összefoglaló 2018. július 28., szombat

DVTK - PAFC 2-2 (1-2)

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában gyorsan kétgólos előnybe került a PAFC csapata a DVTK ellen a mérkőzés elején. Ezt követően feljött a DVTK, sorra alakította ki a helyzeteket, amiből Dušan Brković szépített, egyenlíteni - ekkor még - nem sikerült. A második játékrészben előbb Vernes Richárd egyenlített, majd emberelőnybe is került a DVTK. Később büntetőhöz is jutott, de ezen a délutánon nem esett több gól.

DVTK - PAFC 2-2 (1-2)

OTP Bank Liga 2. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC 2-2 (1-2)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 4349 néző. Játékvezető: Karakó Ferenc (Horváth Róbert, Varga Gábor; Takács János, Molnár Attila).
DVTK: Antal - Eperjesi, Brković, Tamás, Bárdos - Hasani, Mazalović, Busai - Makrai, Bacsa, Vernes. Vezetőedző: Fernando Fernandez.
PAFC: Hegedűs L. -  Heris, Hegedüs J., Spandler, Trajkovski - Balogh B., Márkvárt -  Kiss T., Szakály P., Radó - Diallo. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Csere: Bárdos helyett Forgács a 29., Márkvárt helyett Molnár G. az 57., Makrai helyett Ugrai a 61., Hegedűs J. helyett Osváth a 65., Busai helyett Tajti a 74., Kiss T. helyett Latifi a 88. percben.
Sárga lap: Vernes a 12., Brković a 17., Hasani a 33., Trajkovski a 45., Mazalović a 69., Diallo a 75., Bacsa a 78., Spandler a 83., Szakály a 90+3. percben.
Piros lap: Molnár G. a 69. percben.
Gólszerző: Diallo (0-1) a 13., Radó (0-2, 11-esből) a 19., Brković (1-2) a 32., Vernes (2-2) az 52. percben.

 

Kulcspillanatok

13. perc: Szép háromszögelés után Trajkovski lőtt balról, Antal ismét szépen védett, de a kipattanóra  Ulysse Diallo érkezett, és közelről a hálóba lőtt, 0-1

19. perc: Heris akasztotta be a lábát a belépő Brković vádlijába, büntető a vendégek javára. Radó András állt a labda mögé és a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 0-2

32. perc:  Diósgyőri szöglet balról, Vernes beadását Dušan Brković három lépésről, Hegedüs elől a léc alá stukkolta, 1-2

52. perc: Makrai húzott jobbról befelé, 17 méterről lőtt, amit Hegedüs kiütött éppen Vernes Richárd elé, aki egyből a kapu bal oldalába droppolta a labdát, 2-2

69. perc: Mazalović lerántotta Molnár Gábort, aki sípszó után ellökte a diósgyőrit. Ide sárga oda piros, emberelőnyben a DVTK

76. perc: Hasani jobb oldali szöglete után Forgács került földre a hosszún, 11-es. A büntetőt Ugrai lőtte, és nagy erővel a keresztlécet találta el

Értékelés

Fernando Fernandez: - Igazán jó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat nyerni akart. Elégedett vagyok a játékosaimmal, mert egészen más arcukat mutatták, mint a múlt héten. Az első perctól uraltuk a meccset, jól védekeztünk és támadtunk, de Bárdos két egyéni hiba után kétgólos hátrányba kerültünk. A fiatal játékos tehetséges, jól dolgozott egész héten, de elkövetett két hibát, a kispadról azzal tudtunk neki segíteni, hogy lecseréljük. Ezt követően visszajöttünk a mérkőzésbe, győzelmet érdemeltünk volna, de ilyen a foci, nem elég jól játszani, gólokat is kell lőni. A csapat jól reagált a hátrányra, végig győzelemre játszottunk, sokat tettünk a sikerért, véleményem szerint nem egy pontot nyertünk, hanem két pontot vesztettünk.
Mindig a pályán lévő játékosok döntik el, hogy ki áll a 11-esnél a labda mögé. Ugrai Roland számos büntetőt értékesített már pályafutása során, most nem sikerült. De nem hibáztatom ezért, nagyobb baj, hogy utána nem sikerült megszerezni a 3. gólt. Ugi a bajnokság egyik legjobbja, válogatott szintű játékos, persze neki is javulnia kell. Amit mostanában látunk tőle, az nem az a szint, amire képes, nekünk edzőknek az a feladatunk, hogy kihozzuk belőle a maximumot. 
Ez volt a csapat egyik legjobb mérkőzése, mióta én vagyok az edzője. Ha így folytatjuk, még sok mérkőzést fogunk nyerni, mert megvan a csapat ereje a sikerhez.
Benczés Miklós: Hál'Istennek a végén kell értékelni a látottakat, mert annyi fordulat, döntő volt a találkozón, hogy ki kellett várni a végét, hogy mi lesz.
A találkozó végén gratuláltam a játékosaimnak. A kiállítás után szervezett, az elsőben attraktív játékot nyújtottunk. Meg kell találni az egyensúlyt, és ha ez sikerül, akkor leszünk jó csapat.
A múlt héthez képes a játékosok előre léptek. Döntő momentum volt Forgács beállítása, mert jól ad be, sok beívelés érkezett, az első gólt is szöglet után szerezte a DVTK. A pontrúgások mindig veszélyt jelentettek, mert a DVTK az egyik legmagasabb csapat, mi pedig átlag alattiak vagyunk.