Összefoglaló 2018. november 10., szombat

DVTK - DVSC 1-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában Florent Hasani irgalmatlanul nagy góljával szerzett vezetést a DVTK a DVSC ellen az első félidőben. A második játékrészben tovább növelhette volna előnyét a DVTK, de vagy a vendégek taktikai szabálytalansága akasztotta meg a támadást, vagy pontatlan lett a lövés. Több gól nem esett, így győzelmével megszakította rossz szériáját a DVTK.

DVTK - DVSC 1-0 (1-0)


OTP Bank Liga 14. forduló

Diósgyőri VTK - Debreceni VSC 1-0 (1-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 2553 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Medovarszki János, Csatári Tibor; Takács János, Bogár Gergő).
DVTK: Antal - Brković, Karan, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar - Hasani, Bacsa. Vezetőedző: Fernando Fernández.
DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Barna - Varga K., Haris, Tőzsér, Bódi - Takács T., Könyves. Vezetőedző: Herczeg András.

Csere: Könyves helyett Szécsi az 55., Varga K. helyett Avdijaj a 65., Hasani helyett Mihajlović a 72., Takács T. helyett Jovanović a 77., Bacsa helyett Vernes a 81., Tajti helyett Mazalović a 90+2. percben.
Sárga lap: Bacsa a 39., Könyves N. a 43., Haris az 52., Kinyik a 69., Szabó B. a 72.,. Bódi a 75., Avdijaj a 85. percben.
Gólszerző: Hasani (1-0) a 38. percben.


Kulcspillanatok

38. perc: Márkvárt passzával Florent Hasani megfordult a 16-os előterében, majd 21 méterről ballal irgalmatlanul nagy gólt ragasztott a jobb fölső sarokba, 1-0

Edzői értékelés

Fernando Fernández: - Fontos győzelmet arattunk ma, hiszen hat meccses negatív szériából jöttünk ki. Ilyen helyzetben nehéz a játékosoknak, mert hétről hétre jobbak vagyunk, de még nem hagytuk el a kiesési zónát, azonban ma megmutatták, hogy mire képesek. Igyekeztünk minél többet birtokolni a labdát, mert akkor az ellenfél nem tudott gólveszélyt kialakítani. Jobbak voltunk, domináltunk, akár nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. A végén le kellett volna zárni a mérkőzést egy második góllal, és akkor nyugodtabban várhattuk volna a találkozó végét. A végén még nem volt elég önbizalma a játékosoknak ehhez, kicsit szenvedtünk Magyarország egyik legjobb csapata ellen, az első félidőben jobbak voltunk.
Amikor elkezdtük a közös munkát, akkor tudtam, hogy hosszú távon lesz meg az eredménye. Legelőször a játékról alkotott elképzeléseimet kellet átadni, és begyakorolni. Minden játékos hisz ebben a játékban, miként én is bennük. Meg kell köszönnöm a győzelmet nekik, mert tisztában vagyok vele, milyen nehéz úgy játszani, koncentrálni, ha minden összeesküszik ellened.
A múlt héten Felcsúton még jobban játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, birtokoltuk a labdát. Jó úton járunk, de a mai mérkőzésből is kell tanulni: a második félidőben hogyan tudjuk jobban uralni a mérkőzést. Kulcsmomentum, hogy mi szereztük meg a vezetést Florent Hasani gyönyörű góljával. A DVSC csak két mérkőzést veszített idén, ezért szokatlan lehetett számukra ez a helyzet.
Herczeg András: - Gratulálok a DVTK-nak, mi nem tudtuk megismételni, az elmúlt hetek jó játékát. Rengeteg technikai hibát vétettünk, rengeteg pontatlanság jellemezte a játékunkat különösen az első játékrészben a támadó harmadban, és a második félidőben sem tudtuk nyomás alá helyezni a DVTK kapuját. Nem is emlékszem, hogy ebben a bajnokságban korábban bármikor ilyen kevés veszélyt jelentettünk volna az ellenfél kapujára. Nem a mi napunk volt, nem sikerült jó teljesítményt nyújtani.