Összefoglaló 2019. február 2., szombat

DVTK - Mezőkövesd 1-1 (0-0)

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában az első félidőben nem esett gól a DVTK - Mezőkövesd mérkőzésen. A második játékrészt nagy helyzetekkel kezdte a Diósgyőr, mégis a vendégek szereztek vezetést, amit Vernes Richárd fejesével egyenlített ki a DVTK a hosszabbításban.

DVTK - Mezőkövesd 1-1 (0-0)

OTP Bank Liga 19. forduló

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 3408 néző. Játékvezető: Szőts Gergely (Tóth II. Vencel, Buzás Balázs; Lovas László, Csonka Bence)
DVTK: Bukrán - Brković, Karan, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Géringer T., Juhar - Hasani, Mihajlović. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai - Meskhi, Bertus - Molnár G., Cseri, Pekár - Dražić. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Géringer T. helyett Tajti M. az 54., Hasani helyett Vernes a 62., Pekár helyett Silye a 67. , Szabó B. helyett Bacsa a 71., Vadnai helyett Katanec a 84., Cseri helyett Dragóner F. a 90. percben.
Sárga lap: Dražić a 31., Hasani a 40., Vadnai a 69., Vernes a 82., Tajti M. a 86. percben.
Gólszerző: Molnár G. (0-1) az 52., Vernes (1-1) a 90+4. percben.


Kulcspillanatok

52. perc: Cseri ívelt a védők mögé belépő - a televíziós felvétel alapján hajszállal, de lesen tartózkodó -  Vadnainak, aki az alapvonalról laposan középre tette a labdát, az érkező Molnár Gábor a hálóba lőtt, 0-1

90+4. perc: Előbb Juhar bal oldali beadását oldalra csúsztatták a védők, de Shestakov sokadik jobbról érkező beadását Vernes Richárd a védők között fejelte az ötösről a hálóba, 1-1

Értékelés

Fernando Fernández: - Kemény mérkőzést játszottunk, a Mezőkövesd az utóbbi idők legjobb teljesítményét nyújtott, gratulálok nekik. A helyzetek alapján igazságosnak mondható a döntetlen - még egyenlő állásnál több tiszta helyzetet alakítottunk ki, de amikor kitámadtunk, nekik is több helyzetük adódott -, azt azonban el kell ismerni, a Mezőkövesd játékban jobbnak bizonyult. 
Az első félidőben nem találtuk a helyünket a pályán, a másodikban tudtuk, a Mezőkövesd a pálya melyik részén akar létszámfölényt kialakítani. Igaz, hogy csak a 94. percben egyenlítettünk, de a helyzetek alapján ezt korábban is megtehettük volna.
Akaratban fejlődtünk, hazai pályán, vesztes állásnál ennek így kell lennie. Emellett sokkal egységesebbek vagyunk, amit az is bizonyít, hogy egy jobban játszó Mezőkövesd ellen tudtunk pontot szerezni. Ahogy fejlődik az akarat, úgy jönni fog vele a jobb játék is.
Az egész év során sok akadémiánkon nevelődő játékos edz hét közben az első csapattal, igyekszem minél több lehetőséget adni nekik. Géringer Tamás nagyszerű munkát végzett a felkészülés során, megérdemelte a játéklehetőséget. Jól játszott, pedig a debütálás sosem könnyű, elégedett vagyok a teljesítményével, és azzal is, ahogy a rutinosabb csapatársak is segítették.
Kuttor Attila: - A kezünkben volt a mérkőzés, több tekintetben is. Jobban futballoztunk, azonban ahogy ebben a bajnokságban többször is, a végén megint történt egy gikszer. A rutintalan játékosoknak szükségük van arra, hogy egy apró hibát se kövessenek el, de nem egy konkrét játékosra gondolok, a kapott gól nem egy ember hibája volt. Elsősorban azért nem nyertünk, mert nem tudtuk megszerezni a második gólt.
Diósgyőrben nem tudtunk az utolsó 15 percben is dominálni, ekkor mindent egy lapra feltéve támadt a DVTK, és benyomtak minket, Ekkor is megszerezhettük volna a második gólt, nem így történt.