Összefoglaló 2019. április 28., vasárnap

DVTK tartalék - DEAC 1-2 (0-0)

Az NB III. Keleti-csoport 25. fordulójában hazai pályán játszott a DVTK tartalék a DEAC ellen. Gól nélküli első félidőt követően a vendégek kétgólos előnyre tettek szert, majd Boros Gábor büntetőből szépített.

DVTK tartalék - DEAC 1-2 (0-0)


NB III. Keleti-csoport 25. forduló

DVTK tartalék - DEAC 1-2 (0-0)

Miskolc, DVTK Edzőközpont. Játékvezető: Takács Ákos (Farkas Dávid, Gavalla-Kulcsár Judit).
DVTK tartalék: Bukrán - Farkas M., Szűcs K., Géringer L. - Valkay, Géringer T., Fenyőfalvi, Szabó II B., Orosz D. - Varga J., Boros G. Vezetőedző: Vég Csongor.
DEAC: Szabados I. - Ramos, Nagy Z., Karikás, Kerekes K., Bíró, Spitzmüller, Patócs, Katona T., Kiss L., Nagy R. Vezetőedző: Sáfár László.

Csere: Szabó II B. helydett Zsiga a 62., Varga J. helyett Mertse a 70., Kerekes K. helyett Sidibe a 75., Ramos helyett Balogh K. a 77., Valkay helyett Budaházi a 82., Nagy R. helyett Sütő B. a 84. percben.
Sárga lap: Géringer L., Nagy Z. és Katona T. mind a 90+2. percben.
Gólszerző: Kerekes K. (0-1) a 49., Spitzmüller (0-2) a 67., Boros (1-2, 11-esből) a 90. percben.

Kulcspillanatok

49. perc: egy oldalról belőtt labdára érkezett Kerekes Krisztián, 0-1

67. perc: ismét egy szélről beérkező labdára érkezett és fejelt gólt Spitzmüller István, 0-2.

90. perc: Boros Gábor büntetőjével szépített a DVTK, 1-2

Értékelések

Vég Csongor: - A mai hétvégén kiderült, hogy a mi csapatunk sem verhetetlen. A DEAC lezárt nekünk egy szép győzelmi sorozatot, mert "egyetemi" szintű előadást tartott abból, hogyan kell szervezetten védekezni. Nehéz volt feltörni a vendégek védővonalát. Ehhez több átlövésre és minőségibb labda nélküli mozgásra lett volna szükségünk a támadó harmadban. Míg a múlt héten Egerben mi voltunk hatékonyabbak a kapu előtt, a mai nap a DEAC csapata volt az. Gyakorlatilag helyzet nélkül rúgtak két beadás után gólt. Nagy labdabirtoklasi fölényben játszottunk, de ez meddőnek bizonyult, és kevés helyzettel párosult. A szépítő gólunkat már túl későn szereztük, hogy legalább egy pontot otthon tudjunk tartani. A játékunk nem ad okot a pánikra. Úgy gondolom minden edző aláírná, ha öt győztes meccs után be csúszik egy vereség. Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez!

Sáfár László: - Próbáltuk megszervezni a védekezésünket egy jó formában levő Diósgyőr ellen. Végig alkalmazkodtunk az ellenfélhez. A helyzet kihasználásunk lényegesen jobb volt.