Összefoglaló 2019. szeptember 19., csütörtök

"A lehető legtovább szeretnénk jutni a kupában"

Dušan Brković góljával verte a DVTK a ZTE csapatát az előző hétvégén, de nincs megállás, most szombaton a Magyar Kupában is a győzelemért játszik Feczkó Tamás csapata.

"A lehető legtovább szeretnénk jutni a kupában"


- Idei második győzelmét aratta a DVTK múlt szombaton. 
- Nagyon boldogok vagyunk a ZTE legyőzése miatt! Ez egy fontos siker a csapat életében és a játékosok önbizalmának is jót tesz, bízom benne, hogy ezzel elkezdtük gyűjteni a pontokat. Különösen fontos, hogy a saját közönségünk előtt tudtunk ismét nyerni.  
Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, nem is lett az. Eleve néhány vesztes mérkőzés után vártuk a találkozót, ráadásul több változás is történt a közelmúltban, gondolok a stábra és a játékoskeretre. Mindent megtettünk a győzelemért, és végül eggyel többet lőttünk az ellenfélnél. Lehetett volna nagyobb a különbség, legközelebb majd lesz is.

- Győztes góllal járultál hozzá a sikerhez, ez még édesebbé teszi a sikert?
- Elsősorban a csapatnak, és nem nekem fontos ez a gól, különben is csapatmunka után született. Sokat gyakoroltuk az edzéseken a pontrúgásokat, ezek közül az egyik variáció vezetett sikerre: Florent Hasani lapos beadása után középen elém pattant a labda, én pedig a hálóba tereltem. Ahogy mondani szokás, a kis gól is gól, ez a találat sem a szép, hanem a fontos gólok közé kerül az emlékeim között.

- A bajnokságban újabb szünet következik, de nem lesz pihenő, hiszen a Magyar Kupában az Érdi VSE ellen játszik a DVTK. Az ellenfél az NB III.-ban játszik, erre mondják, hogy kötelező győzelem, egyetértesz?
- Papíron valóban mi vagyunk a jobbak, de ezt a pályán be is kell bizonyítani. A kupamérkőzések varázsa abból fakad, hogy nem lehet hibázni, egyetlen vereség a sorozat végét jelenti. Idegenben, ráadásul idegen pályán, ahol még soha nem játszottunk mindig nehéz futballozni, de a Magyar Kupa egy új sorozat, ahol új kihívások elé nézünk, és szeretnénk a lehető legtovább jutni.