Összefoglaló 2019. október 10., csütörtök

"Most Feczkó Tamásnak kell bizonyítanom"

Serhii Shestakov labdát szerzett a félpályánál, majd ő érkezett a kipattanóra, és megszerezte a DVTK vezető gólját szombaton a PAFC ellen. Az ukrán gólszerzővel beszélgettünk.

"Most Feczkó Tamásnak kell bizonyítanom"


- Belegondoltál már abba, hogy te vezeted a DVTK házi góllövőlistáját?
- Sajnos kevés gólt szereztünk eddig, ezért nem nehéz összeszámolni, ki hány gólnál jár, de azon még nem gondolkodtam, hogy hol állok a két gólommal. Bízom benne, még lesz több is, de azt is remélem, a csapattársak is elkezdik termelni a gólokat.

- Hogy emlékszel a második gólodra, amit a PAFC ellen lőttél?
- A kispadon kezdtem a mérkőzést, majd a második félidőben magához hívott Feczkó Tamás vezetőedző, és azt mondta: beállsz, és elsősorban a védekezésre figyelj. Amikor pedig megszerezzük a labdát, használd ki a sebességed, és vezesd fel a labdát, vagy érj fel a kontratámadással a kapu elé!
A mérkőzés ezen szakaszában mindkét csapat igyekezett tartani a pozíciót, azonban a felezővonal tájékán kihasználtam az ellenfél hibáját, és labdát szereztem. Néhány lépést követően Florent Hasaninak passzoltam, én pedig középen követtem a támadást. Azaz csak követtem volna, mert egy védő nagyon rángatta a mezemet, meg is fordult a fejemben, hogy elesek, és ezzel kiharcolok egy sárga lapot. Viszont ezzel kivontam volna magam a folytatásból, így mégis talpon maradtam, és éppen jókor érkeztem a kipattanó labdára. Láttam, hogy a kapus a földön fekszik, ezért kicsit emeltem a labdán, ami a hálóban kötött ki.
Utólag elmondva ez mind szépen hangzik, pedig közben rendkívül gyorsan történt minden, alig maradt időm gondolkodni. Örülök, hogy jó döntéseket hoztam, és sikerült előnyhöz juttatni a csapatot.

- És milyen volt a meccs?
- A PAFC csapata jól játszott, de a mi taktikánk is érvényesült, kevés területet adtunk nekik, igyekeztünk egységesen útját állni az ellenfél támadásainak, és kontrákat vezetni. Az eredmény csalódás, simán megszerezhettük volna mindhárom pontot. Nem bántom a játékvezetőket, mert ahogy a játékosok, úgy ők is hibázhatnak, de ez a döntés most két pontunkba került.
Tovább kell küzdeni, és pontokat szerezni, hogy meginduljunk fölfelé a tabellán.

- Hogy telik az idő a bajnoki szünetben?
- Többen is a válogatottakkal készülnek, mi pedig igyekszünk még jobban begyakorolni a játékunkat. Pénteken felkészülési mérkőzést játszunk az MFK Zemplín Michalovce ellen, utána kapunk egy szusszanásnyi pihenőt, hétfőtől pedig visszatér minden a rendes kerékvágásba, jöhet a szokásos felkészülés.

- Az egyik legelső interjúdban említetted, hogy edzőváltást követően rendre a kispadon találod magad, onnan kell visszaküzdened magad a kezdőcsapatba.
- Igen, ez történik most is. Biztos nem lehet egyszerű az edzők dolga, hiszen csak 11 játékost küldhetnek egyszerre pályára. Otthon is előfordul már ez velem, és mikor Fernando Fernández vette át a DVTK irányítását, ő sem számított rám eleinte, tavaly viszont 27 mérkőzést játszottam. Most Feczkó Tamásnak kell bizonyítanom, ha 10 percet kapok akkor annyi, ha 20-at, akkor annyi idő alatt, nem ezt számolom. Úgy érzem, szombaton jól szálltam be a mérkőzésbe, még gólt is lőttem, ha így folytatom, meg lesz az eredménye.
Mindenki biztos lehet benne, hogy nem adom fel, játszani akarok, meccset otthon is tudok nézni.