Beharangozó 2021. április 24., szombat

Kisvárda - DVTK 0-1 (0-0)

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a Kisvárda - DVTK mérkőzés első félidejében nem esett gól. A szünet után Gheorghe Grozav góljával vezetést szerzett a DVTK, és az előnyt hősies játékkal meg is őrizte a lefújásig.

Kisvárda - DVTK 0-1 (0-0)


OTP Bank Liga 31. forduló

Kisvárda Master Good - Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Kisvárda, Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Berke Balázs (Tóth II Vencel, Albert István; Káprály Mihály, Csonka Bence),
Kisvárda: Dombó - Hej, Kravchenko, Ćirković, Leoni - Melnyk, Karabelyov - Bumba, Ötvös, Kovácsréti - Viana. Vezetőedző: Supka Attila.
DVTK: Malenica - Polgár, Milović, Soldo, Pikk - Max, Grozav - Grgić, Suljić, Roshi - Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Suljić helyett Molnár G., Roshi helyett Márkvárt és Vaněček helyett Dražić mind az 57., Ötvös helyett Sassá a 60., Viana helyett Jelena és Kovácsréti helyett Navrátil a 66., Bumba helyett Zlićić a 75., Max helyett Szűcs K. a 86., Grgić helyett Karan a 90. percben.
Sárga lap: Ötvös a 20., Suljić a 33., Szabó Attila a 40., Pikk a 82., Leoni a 85., Dobos Attila a 90+3. percben.
Gólszerző: Grozav (0-1) a 63. percben.


Kulcspillanatok

63. perc: Pikk beadását Grgić lefejelte, ami így Gheorghe Grozav elé került az ötösön, ő pedig a kilépő Dombó mellett a kapu bal oldalába kanalazta a felpattanó labdát, 0-1

Edzői értékelések

Supka Attila: -  Az első félidőben jól játszott a csapat, jó teljesítményt nyújtottunk, megvoltak azok a helyzetek, amivel előnyt szerezhettünk volna. Ám megint abba a hibába estünk, hogy nem tudtuk értékesíteni őket.
A második félidőben egy nagy védelmi hibából elkerülhető gólt kaptunk. Ezt követően rohantunk az eredmény után, ami nem igazán kedvezett a játékunknak, mégis megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, sajnos a megint kimaradtak. A csapat mindent megtett az eredményért, nem lehet emiatt bántani őket.
Továbbra is gond a gólképtelenségünk, nincs olyan támadónk, aki egyedül meg tudna oldani egy helyzetet, és ezzel el tudná dönteni a mérkőzéseket. Ezzel nyert a DVTK, Grozav olyan szituációból szerzett gólt, ami nem mondható helyzetnek.

Zoran Zekić: -  A PAFC - ZTE mérkőzés eredményének ismeretében hihetetlenül nagy nyomás volt rajtunk. Bíztunk benne, hogy a délutáni meccsen számunkra kedvezőbb eredmény születik, és plusz motivációt jelent, így azonban az életünkért harcoltunk. Örülök neki, hogy  a csapat jól reagált erre a helyzetre.
Azt nem állítom, hogy minőségi játékot nyújtottunk, de nagyot küzdöttünk, és igyekeztünk kompakt módon védekezni. A Kisvárda is zártan védekezett, és nagyon agresszíven játszott a pálya közepén, mi pedig sok hibát követtünk el a labda birtokában, mert rengeteg labdát veszítettünk még mielőtt támadásba lendültünk volna, és utána rohanhattunk vissza.
A cserék után feljavult a játékunk, Istenek hála, egy helyzetet kihasználtunk, de a hajrában is sokszor hiányzott a nyugodt utolsó passz.
Így is tudni kell győzni, mert ma a három pont volt a legfontosabb. Nagyon büszke vagyok a csapatra!