Beharangozó 2020. november 3., kedd

Nincs lehetőség a halasztásra

A mai napon az Újpest FC hivatalosan is arra kérte a DVTK-t, hogy a két klub halassza el a péntekre kiírt bajnoki mérkőzést. Az indoklás szerint a sérülések és a pozitív PCR tesztek miatt szinte csak utánpótláskorú játékosai maradtak a lila-fehéreknek. A korábbi halasztások és a sűrű versenynaptár miatt azonban a Diósgyőrnek nincs arra lehetősége, hogy hozzájáruljon a halasztási kérelemhez.

Nincs lehetőség a halasztásra


A rendkívül sűrű program miatt csak a jövő héten esedékes válogatott szünetben vagy a versenynaptárban szintén tartaléknapként szereplő december 23-án lehetne lejátszani a mérkőzést. Előbbi időpontban nem áll a szakmai stáb rendelkezésére az első csapat keretéhez tartozó négy felnőtt és korosztályos válogatott labdarúgó (Florent Hasani, Hysen Memolla, Szűcs Kornél, Orosz Donát). És ne feledjük, a DVTK-nak már jelenleg is van egy elhalasztott mérkőzése, amelynek egyelőre nincs hivatalosan kijelölt időpontja, valamint a Magyar Kupában is volt korábban egy elhalasztott találkozója.

Mielőbbi felépülést kívánunk az újpesti szakmai stáb érintett tagjainak és a lila-fehérek játékosainak!

Háttér

A DVTK a magyar labdarúgás érdekeit szem előtt tartva korábban írásban is hozzájárult az OTP Bank Liga 2. fordulójában az FTC - DVTK mérkőzés elhalasztásához. Ezt követően az FTC idegenben győzni tudott a Celtic ellen és az elmúlt 25 év egyik legnagyobb magyar sikerét elérve bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Az FTC halasztási kérelméhez annak ellenére is hozzájárult a DVTK, hogy a klubot esetleg ez a jövőben hátrányosan érintheti.

A Magyar Kupában eredetileg szeptember 19-én lépett volna pályára a DVTK Balassagyarmaton, de az MLSZ a Nógrád megyei tisztifőorvos döntése után úgy határozott, hogy a hazaiak koronavírusos esetei miatt új időpontban, október 7-én kell játszania egymás ellen két klubnak. A DVTK labdarúgói már a csapatbuszon ültek a találkozó eredeti napján, amikor a határozat megszületett.

Ezt követően a Békéscsaba is kérte a Magyar Kupa 7. fordulójában a találkozó elhalasztását, azonban a DVTK a fentebb felsorolt okok miatt nem tudott belegyezni a halasztási kérelembe.