Beharangozó 2022. február 27., vasárnap

PMFC - DVTK 3-0 (1-0)

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában a DVTK Pécsett játszott a PMFC ellen. Az első félidőben a hazaiak megszerezték a vezetést, amit a második félidőben bebiztosítottak, így hosszú idő után pont nélkül maradt a DVTK.

PMFC - DVTK 3-0 (1-0)


Merkantil Bank Liga 25. forduló

Pécsi MFC - Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Pécs, PMFC Stadion, 700 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Huszár Balázs, Máyer Gábor).
PMFC: Helesfay - Sági, Dávid Z., Króner, Rácz L., Katona L. - Nikitscher, Geiger, Futó - Bíró B., Hegedűs M. Vezetőedző: Vas László.
DVTK: Póser - Polgár, Szatmári Cs., Belényesi Cs. - Eperjesi, Zsolnai, Lucas, Oláh B., Bárdos - Kocsis D., Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Kocsis D. helyett Keller, Horváth Z. helyett Eppel, Polgár helyett Könyves mind a 46., Zsolnai helyett Molnár G. a 64., Hegedűs M. helyett Károly B. a 67., Oláh B. helyett Bertus a 76., Bíró B. helyett Hursán a 85., Geiger helyett Bachesz a 90. percben.
Sárga lap: Oláh B. a 4., Bárdos a 39., Rácz L. az 50., Króner a 75. percben.
Gólszerző: Hegedűs M. (1-0) a 39., Bíró B. (2-0) a 66., Bíró B. (3-0) a 72. percben.


Kulcspillanatok

39. perc: Geiger jobról élesen lőtte a kapu elé a labdát, a hosszún Hegedűs Márk érkezett, és becsúszva a hálóba lőtt, 1-0

66. perc: A kapu előtt tömörülők mögött Bíró Bence elé került a labda, amit 12 méterről a kapuba lőtt, 2-0

72. perc:  Bíró Bence kapott labdát a leshartáron, lerázta védőjét, majd értékesítette a ziccert, 3-0

Edzői értékelések

Vas László: Nagy öröm számunkra a mai győzelem, mert bátran kijelenthetem, hogy a liga egyik legerősebb csapata ellen játszottunk. Nem mondom, hogy meglepett a csapatom, de régóta vártam már erre a teljesítményre. Próbáltunk minden információt begyűjteni a DVTK-ról, tudtuk, hogy minőségi játékosokkal rendelkeznek, és jól is van összerakva a csapat. És kellett egy tökéetes nap ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot. 

Kondás Elemér: - Gyengén játszottunk a mai napon. Az ellenfelünk jobb volt, akaratosabban futballoztak, a párharcok zömét ők nyerték meg. Amit csináltak, azt jól csinálták, veszélyeztettek a nagy bedobások után, amit nem tudtunk megfelelően kivédekezni. Ebből kaptunk két gólt. 13 mérkőzés után szenvedtünk vereséget, ami benne van a futballban, emiatt nem megyünk neki a Sajónak. Ki fogjuk értékelni a mérkőzést, és csináljuk tovább a dolgunkat, mert ne feledjük, eddig jól ment a csapat. Minden csapat életében van olyan nap, amikor nem jön össze egy adott mérkőzés, számunkra a mai nap ilyen volt. Sajnálom a szurkolóinkat, akik elkísértek Pécsre, és buzdítottak minket, köszönjük a támogatásukat, de ettől többet kell mutatnunk a pályán!