Beharangozó 2022. március 3., csütörtök

Gyere ki a meccsre és hozz magaddal valamit!

A DVTK és a klub szurkolói is csatlakoztak a Híd Kárpátaljáért segélyprogramhoz, melynek elsődleges célja az Ukrajnából, különösen Kárpátaljáról érkező menekülők megsegítése. A szervezett szurkolói csoportok egyik képviselőjével, Martini Emillel beszélgettünk.

Gyere ki a meccsre és hozz magaddal valamit!


Merkantil Bank Liga 26. forduló

2022. március 6., vasárnap
20:00 Diósgyőri VTK - ETO FC (Tv.: M4 Sport)

- Nem először jótékonykodnak a diósgyőri szurkolók. Miért érzitek fontosnak, hogy ismét egy nemes ügy élére álljatok?

- Talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy az elmúlt években kiemelkedő volt a társadalmi szerepvállalásunk. De talán mindenki emlékszik rá, hogy békeidőben is szoktunk gyűjteni kárpátaljai magyar családoknak, és ezeket személyesen szoktuk eljuttatni a határon túlra. Ebben a háborús helyzetben úgy érezzük, hogy kötelességünk segíteni, ezért a szervezett csoportok is csatlakoztak a háború elől menekülő -, vagy az éppen otthon maradt - családok megsegítéséhez.

- Ezúttal milyen adományokat gyűjtötök?

- Mielőtt elkezdtük az adománygyűjtést a DSZK elnöke, Szalatnay Gábor utánajárt, hogy ténylegesen mire van szükségAmire nagyon szükség van, abból sosincs sok. Tartós élelmiszerből, gyümölcsléből, előre csomagolt pékárúból sosem elég, és bár a menekült gyermekek számára az édesség is nagyon fontos, de talán most fontosabbak számukra a tisztálkodószerek, a fogkrém, a szappan, a pelenka, popsitörlők, vagy a rengeteg menekült hölgy számára mondjuk a tisztasági betétek.

- Ha jól tudom, akkor nem csak a vasárnap esti meccs előtt, hanem akár ma is el lehet nektek juttatni az adományokat. Mikor és hol lehet titeket megtalálni?

- Keddtől szombatig ügyeleti rendszerben 16 és 18 óra között várjuk a stadionnál az adományokat. Az ultra szektor mögötti kapunál a nagy Diósgyőr 1910 feliratú drapéria mellett bárki megtalál bennünket. Hála Istennek eddig is nagyon sokan érkeztek, bízunk benne, hogy ez így lesz a mai napon és pénteken, valamint szombaton is, de amire mi is nagyon koncentrálunk az a vasárnapi meccsnap. A DVTK az ETO FC-t fogadja majd, nagyon üdvözöljük, hogy a klub is az ügy mellé állt és a mérkőzés teljes bevételét felajánlották a kárpátaljai magyar családok megsegítésére. Arra szeretnénk buzdítani minden miskolcit, minden diósgyőri szurkolót, hogy a lehető legnagyobb létszámban jelenjenek meg a mérkőzésen és ezzel is támogassák a kezdeményezést, hiszen minden egyes jegyvásárlással a háború elől menekülőket támogatják. De e mellett arra kérünk mindenkit, aki kijön a találkozóra, az ne érkezzen üres kézzel, ha csak egy dolgot is, de hozzon magával. Ha mindenki lehetőségének megfelelően hoz magával egy konzervet, egy doboz gyümölcslevet, vagy egy csomag pelenkát, azt mi meg fogjuk köszönni. A meccs napján a stadion észak-nyugati sarkánál, az 1-es kapunál várjuk majd az adományozókat.

- Hogyan juttatjátok majd el a határra az összegyűjtött adományokat?

- A terveink szerint a mérkőzés napján már egyből egy teherautóra pakoljuk az adományokat és hétfőn délelőtt útnak is indulunk vele a határ felé. Nem csak annak néztünk utána, hogy mire van szükség, hanem annak is, hogy hová tudjuk eljuttatni az adományokat. Egy pécsi szurkoló barátunk ott van a magyar-ukrán határnál, mint a segélyszervezetek egyik vezetője, vele szintén Gábor tartja a kapcsolatot. Az ő segítségével fogjuk eljuttatni a diósgyőri adományokat a legérintettebbeknek. Biztos lehet benne mindenki, hogy azokhoz a kárpátaljai magyar családokhoz fog eljutni az adomány, akik a leginkább rászorulnak ebben a helyzetben.