Beharangozó 2022. augusztus 8., hétfő

DVTK - Soroksár 1-2 (0-2)

A Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a DVTK az első fél órában számtalan gólszerzési lehetőséget alakított ki a Soroksár ellen, ám nem sikerült betalálni, majd a diósgyőri rohamokat átvészelő vendégek két lövésből két gólt szereztek három perc alatt. A fordulás után is a DVTK támadott többet, ám a vendégek kontrái is veszélyesek voltak. Szőke Adrián góljával sikerült szépíteni, de az egyenlítés már nem jött össze.

DVTK - Soroksár 1-2 (0-2)


Merkantil Bank Liga 2. forduló

Diósgyőri VTK - Soroksár SC 1-2 (0-2)

Miskolc, DVTK Stadion, 3180 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter).
DVTK: Branislav Danilović - Farkas Dániel, Hegedűs János, Szatmári Csaba, Bárdos Bence - Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Jurek Gábor, Bertus Lajos, Lukács Dániel - Eppel Márton. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Soroksár: Kovács M. - Ternován P., Kékesi A., Valencsik, Csontos D. - Haris, Hudák M. - Hajdú R., Lőrinczy A., Lisztes K. – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Csere: Eppel Márton helyett Szőke Adrián, Bertus Lajos helyett Csirmaz István és Jurek Gábor helyett Vajda Botond mind az 58., Bényei Ágoston helyett Koman Vladimir és Lisztes K. helyett Króner a 71., Hajdú R. helyett Pintér D. a 76., Hudák M. helyett Nagy O. a 90. percben.
Sárga lap: Farkas D. a 73., Csirmaz és Hegedűs J. a 77. percben.
Gólszerző: Lőrinczy A. (0-1) a 36., Hajdú R. (0-2) a 39., Szőke A. (1-2) a 78. percben.


Kulcspillanatok

36. perc: Lőrinczy Attila kapott egy hosszú labdát, lekezelte, majd a kapu felé vezette, végül futtából 23 méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba, 0-1 

39. perc: Lisztes tette vissza a 16-os vonalára a labdát, ahonnan Hajdú Roland egyből a kapu bal oldalába lőtt, 0-2

78. perc:  Lukács mellett szépen levett egy indítást a jobb oldalon, laposan középre lőtte a labdát, amit Szőke Adrián bevetődve közelről a rövid oldalon a hálóba kotort, 1-2

Edzői értékelések

Dragan Vukmir: -  A csapat nagyon jól kezdte a mérkőzést, az első húsz percet végignyomtuk, amire az ellenfél egy szép góllal válaszolt. Próbáltunk tovább támadni, és egyenlíteni, ehelyett az ellenfél szerzett újabb gólt. Nem szabad ilyen könnyű gólokat kapni.
Nem állítom, hogy a csapat nem akart nyerni, játszottunk, de az utolsó passzok hiányoztak, és még bátrabban kellett volna lövésre vállalkozni, és jobb arányban kellett volna kihasználni a helyzeteket. Végig domináltunk a mérkőzésen, persze nehéz 90 percen keresztül töretlenül, így néha az ellenfél rövid időre kiszabadult a nyomás alól, az utolsó 20 percben három kontrából is megbüntethettek volna.

Lipcsei Péter: - Nagyon örülök a három pontnak, hiszen nem sok csapat fog Diósgyőrben nyerni, igazi bravúrgyőzelmet arattunk.
Az első 20 perc nem a miénk volt, a DVTK 8-9 szögletet rúgott, és nagyon ránk jöttek. Ha ekkor gólt kapunk, akkor nagy bajban lettünk volna, de ki tudtuk védekezni. Utána azonban két parádés gólt rúgtunk. Erről szoktam beszélni, ha labdát szerzünk, akkor igyekezzük rávinni a védőfalra, és Lőrinczy Attila szenzációs gólt rúgott! A második gól is egy szép támadás után született, a kis Lisztes jól játszotta meg a labdát a 16-oson belül, Hajdú pedig szépen elrúgta. Azt is kérem a fiúktól folyamatosan, hogy a 16-oson belül vállalkozzanak, ami bennük van, a képességeik szerint csinálják meg, merjék megcsinálni, én ott már nem tudom joystickkal irányítani őket. 
A végén még 2-3 volt meccslabdánk, de az utolsó 5-10 perc meleg volt. A csapat nagyot küzdött, a mi életünkben ez a három pont óriási dolog.
Sok sikert kívánok a DVTK-nak, és kívánom, hogy érjék el a céljukat!