Beharangozó 2022. december 1., csütörtök

Szombaton játszik a DVTK a Haladás ellen

Az eddig Diósgyőrben lejátszott bajnoki mérkőzések a DVTK nagy fölényét mutatják a Haladás ellen, és az előző idényben is a Testgyakorlók nyertek hazai pályán. Bemutatjuk az ellenfelet, és felidézzük a két csapat közös történelmét.

Szombaton játszik a DVTK a Haladás ellen


Egymás ellen

A DVTK és a szombathelyi csapat már az országos bajnokság kiírása előtt is többször találkozott egymással. Az 1922/1923-as idényben a DVTK megnyerte az Északi Kerület küzdelmeit, és a vidéki döntő elődöntőjében hiába támadott az első félidőben többet a DVTK Szombathelyen, a szünet után kétgólos előnybe kerültek a hazaiak, Csapkay Károly góljával csak a szépítésre futotta.

A következő évben is megnyerte az Északi Kerület küzdelmeit a DVTK, a vidéki döntőben pedig a Csabai AK és a Debreceni VSC búcsúztatásával egészen a nagydöntőig menetelt, ahol ismét a szombathelyiek ellen meccselt. A döntőt Budapesten, a Lóversenytéren rendezték, ahová a korabeli becslések szerint mintegy félezren érkeztek a Kozusnyik - Vrbata, Posteiner - Chvojka, Müller, Klemenik - Páva, Bova, Csapkay, Völker II, Völker I csapatot buzdítani. A találkozó jól kezdődött, és a DVTK-nak állt, ám Vértes játékvezető a nyilvánvaló 11-est sem ítélte meg a diósgyőriek javára. A gól nélküli 90 percet hosszabbítás követte, ami rögtön egy - korabeli szóhasználattal - "ofszeidgyanus" szombathelyi góllal indult. Amikor a zöld-fehérek javára ítélnek "a bíró pártoskodást betetőző" 11-est, de akkor már elszakadt a cérna, Vrbata arcon ütötte az indiszponált játékvezetőt, és félbeszakadt a mérkőzés. 

Az 1935/1936-os idényben a DVTK és a Szombathelyi MÁV is az amatőr bajnokságban szerepelt. A DVTK megnyerte az Északmagyarországi LASZ I. osztályát, és jogot szerzett az országos vidéki amatőrbajnokságban való szereplésre, ahol a szombathelyi csapattal az elődöntőben találkozott. A diósgyőriek a Gáspár - Gottre, Dudás - Kőhalmi, Baroch, Szabó - Kalotai, Stumpf, Kádár, Rácz I, Rácz II összeállításban játszottak, Stumpf kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban, ráadásul Kádár sérülse miatt 9 mezőnyjátékos maradt a pályán (ekkor még nem lehetett cserélni). A 74 percben a vendégek úgy szerezték meg a vezető gólt, hogy a "határbíró" lest jelzett, de Barna Béla játékvezető mégsem állította meg a játékot. A folytatásban mindkét csapatból kiállít 1-1 játékost a játékvezető (tehát a DVTK 8 mezőnyjátékossal támad), amikor 84. percben egy szombathelyi védő a 16-oson belül beleütött a labdába, de elmarad a jogos 11-es. A Nemzeti Sport tudósítása szerint "Civilek, rendőrök egyszerre lepik el a pályát, a játékosok Barna játékvezetőt ráncigálják, végre Barna kiszabadul a játékosok gyűrűjéből és rendőri fedezet mellett elhagyja a pályát".  Még a szombathelyi edző is elismerte, hogy sokat tévedett Barna játékvezető, akire ak késő esti órákig mintegy 2000 ember várakozott az öltöző előtt, mert a rendőrség csak a falakon belül vállalt felelősséget érte.

A találkozót egy héttel később Győrben újrajátszották. Egy helyen változott a DVTK összeállítása (Gáspár - Gottre, Dudás - Kőhalmi, Baroch, Szabó - Kalotai, Stumpf, Kádár, Bonyhai II, Rácz II), és egy távoli szabadrúgásból Kőhalmi góljával hamar vezetést szerzett a DVTK. Az ellenfél fordítani tudott, de Rácz I egyenlített a 70. percben. A rendes játékrészben nem esett több gólj, jöhetett a hosszabbítás, ahol végül a Szombathelyi MÁV szerezte meg a győztes gólt.

A két csapat Miskolcon először 1941. március 9-én találkozott a Nemzeti Bajnokságban. Csapkay Károly legénysége a Gáspár - Bohus, Felföldi, Kalocsay, Turán, Barta, Mészáros, Berecz, Füzér, Barna, Turbéki összeállításban 1-1-es döntetlent ért el. A Diósgyőr gólját az egyszeres válogatott Berecz István szerezte.

A következő találkozásunkkor már hazai győzelemnek örülhetett a publikum. 1942. szeptember 27-én a Károlyi - Bohus, Felföldi, Radnai, Turán, Barta, Füzér, Kertész, Klimek, Fazekas, Penderi összeállítású Diósgyőr kiütéses 4-1-es sikert aratott. A góljainkon Klimek (2), Füzér és Fazekas osztozott.

Ezt követően is többnyire a Diósgyőr nyerte a párharcokat, de 4 alkalommal,  (1952, 1958/1959, és 1983/1984, 2009/2010) a vasi legények diadalmaskodtak.

A legnagyobb gólarányú győzelem a diósgyőri Aranycsapatához fűződik. Az 1978/1979-es szezonban 6 gólt rámoltak be Tatár Gyuriék a szombathelyiek hálójába. Szabó Géza csapata a Szabó L. - Szántó, Salamon, Teodoru B., Kutasi, Oláh, Tatár, Görgei, Kerekes, Fekete, Grolmusz összeállításban Fekete László, Kerekes János, Tatár György, Teodoru Borisz és Grolmusz Gyula góljával diadalmaskodott.

A legfordulatosabb összecsapásunkra kétséget kizáróan az 1997/1998-as szezonban került sor. A Tornyi Barnabás edzette DFC a Rácz - Varga S., Földvári, Nagy S., Kovács T. - Turóczi (Volár a 60.), Farkas J., Buliga, Ruskó (Kákóczki a 46.) - Jakab (Domokos a 85.), Kulcsár összeállításban már a mérkőzés elején kétgólos hátrányba került, de Jakab Csaba révén még a szünet előtt még sikerült szépíteni. A fordulás után pedig Farkas János és Kovács Tibor góljaival a maga javára döntötte el a mérkőzést.


2013. március 9-én a Szentes Lázár irányította DVTK José Luque góljával 1-1-es döntetlent játszott a Ribánszki - Vági, Vadász, Kádár, Gohér - Gosztonyi (Fernando, 75.), Elek, Takács P. (Abdouraman, 69.), Luque - Tisza, Rudolf (Bacsa, 58.) összeállítású DVTK.


2014. május 4-én szintén 1-1-es döntetlent játszott a két csapat. Zoran Kostić 17. percben szerzett gólját Dvorschák egyenlítette ki a 32. percben. A  DVTK a Radoš - Vadász, Alves, Debreceni, Husić - Egerszegi, Kostić, Gosztonyi - Bacsa (Batioja, a 73.), Grumić (Marjanović, a 84.), Barczi (Futács, a 46.) összeállításban lépett pályára.


A két döntetlent követően a 2014/2015-ös szezonban a két alakulat miskolci mérkőzésén magabiztos hazai győzelem született. A vendégek két öngólja mellett Németh Milán járult hozzá a 3-0-ás sikerhez. A találkozón a DVTK csapata a Radoš - Okuka, Alves, Kádár, Husić - Bori (Marjanović, 64.), Nikházi, Bognár I. (Németh M., 77.), Bacsa - Takács T. (Gosztonyi, 52.), Grumić összeállításban lépett pályára.


Az OTP Bank Liga 2015/2016-os kiírásában először Diósgyőrben találkozott a két csapat a 11. fordulóban. Bekő Balázs a Radoš - Eperjesi, Lipták, Kovács G,. Tamás - James (Egerszegi, 65.) - Okuka, Barczi, Kitl, Takács T. (Grumić, 65.) - Novothny csapatot küldte a pályára. Két ellentétes félidőt láthatott a közönség, ahol előbb a DVTK nyomasztó fölénye ellenére 1-1-es döntetlennel fordultak a felek, majd a Haladás vette át a kezdeményezést, azonban több gól már nem esett.


A harmadik körben Egervári Sándor a Radoš - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - James - Bognár I. (Bacsa, 74.), Koman (Nikházi, 58.), Elek, Barczi (Egerszegi, 84.) - Novothny csapatban találta meg a győztes 11-et, csak a gólkülönbség lehetett a kérdés a találkozón. Elek Ákos duplázott, Novothny Soma pedig már hetedik megadott gólját szerezte a bajnokságban.

2016 őszén tovább folytatta a DVTK sikersorozatát, pedig nem úgy indult a debreceni mérkőzés. Az első játékrészben Gaál góljával a vendégek szereztek vezetést Horváth Ferenc vezetőedző Radoš - Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes - Vela, Dausvili (Bognár I., 65.), Elek - Nono (Nikházi, 80.), Bacsa (Ugrai, 78.) - Novothny összeállítású csapata ellen, a második félidőben azonban fordított a DVTK. Előbb Lipták Zoltán egyenlített, majd a hosszabbításban Ugrai Roland szerezte meg a létfontosságú győztes gólt. 

A 2018/2019-es bajnokság bajnokságban kétszer találkoztak Miskolcon a csapatok.  Az első körben hazai pályán győzött a DVTK, miután az első félidőben kiegyenlített mérkőzést láthatott a közönség, az egyetlen nagy gólhelyzetet Vernes Richárd szabadrúgása után Tóth Barnabás váltotta gólra. A második játékrészben Tóth Barnabás kiharcolt egy kiállítást is, de újabb gól már nem esett.  A DVTK ezen a napon az Antal - Shestakov, Brković, Karan, Tamás M. - Tóth Ba., Tajti M., Hasani (Lipták, 81.) - Vernes (Ioannidis, 68.), Mihajlović (Bacsa, 49.), Forgács.összeállításban játszott Fernando Fernández vezetőedző irányításával.

Az élvonalban legutóbb 2019. április 6-án találkozott a két csapat, és a vendégek a később Diósgyőrben is játszó Rui Pedro góljával szerezték meg a három pontot. Fernando Fernández vezetőedző az Antal - Shestakov, Polgár, Brković, Tamás M., Juhar -  Hasani, Mazalović (Prosser, 62.), Szabó B., Tajti M. (Mihajlović, 84.) - Bacsa csapatot küldte pályára.

A Merkantil Bank Liga előző évi kiírásában ősszel játszott a DVTK Diósgyőrben a Haladás ellen. Az első félidőben Szatmári Csaba szép góljával előnyt szereztek a diósgyőriek. A szünet után a gólelőny után létszámelőnybe is került a DVTK, miután Szekér Ádám másodszor is sárga lapot érően szabálytalankodott Molnár ellen. A hajrában Kocsis Dominik egy kontratámadás után biztosította be az újabb győzelmet.

Diósgyőri VTK - Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)

DVTK: Póser Dániel - Szeles Tamás (Bertus Lajos, 58.), Szatmári Csaba, Hegedűs János - Eperjesi Gábor, Oláh Bálint, Zsemlye Balázs (Kocsis Dominik, 76.), Molnár Gábor, Bokros Szilárd - Horváth Zoltán, Könyves Norbert (Németh Márió, 84.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Haladás: Rózsa -  Mocsi, Guzmics, Németh Mi., Bosnjak - Doktorics (Debreceni Z., 76.), Szekér, Kiss B. (Tóth Má., 68.), Csilus - Horváth R. (Monori, 46.), Tóth-Gábor (Kállai Z., 46.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Piros lap: Szekér (második sárga lap után) az 51. percben.
Gólszerző: Szatmári Csaba (1-0) a 22., Kocsis Dominik (2-0) a 82. percben.

Az eddig lejátszott másodosztályú Diósgyőr - Szombathely mérkőzések

 1. 1965
  1965. 8. 8. DVTK - Szombathelyi Haladás 1:0
 2. 2002/2003
  2003. 4. 12. DVTK - Lombard FC Haladás 0-0
 3. 2021/2022
  2021. 11. 1. DVTK - Szombathelyi Haladás 2-0 G.: Szatmári Cs., Kocsis D.

Hazai mérleg: 3 mérkőzés, 2 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 3 lőtt, 0 kapott gól

Az eddig lejátszott Diósgyőr - Szombathely mérkőzések

 1. 1940/1941
  1941.03.09 DiMÁVAG - Haladás 1:1 G.: Berecz
 2. 1942/1943
  1942.09.27 DiMÁVAG - Haladás 4:1 G.: Klimek (2), Füzér, Fazekas
 3. 1951
  1951.04.22 DiVasas - Szombathelyi Lokomotív 2:1 G.: Csorba, Németh
 4. 1952
  1952.09.28 DiVasas - Szombathelyi Lokomotív 0:3
 5. 1954
  1954.10.17 DiVasas - Szombathelyi Lokomotív 3:0 G.: Nagy, Dobó, Csontos
 6. 1955
  1955.03.23 DiVasas - Szombathelyi Törekvés 1:1 G.: Virágh
 7. 1957/1958
  1957.10.13 DVTK - Haladás 2:2 G.: Csányi , Papp
 8. 1958/1959
  1958.12.14 DVTK - Haladás 0:2
 9. 1959/1960 1960.05.15
  DVTK - Haladás 1:0 G.: Iván
 10. 1967
  1967.08.31 DVTK - Haladás 3:2 G.: Horváth (2), Szurgent
 11. 1968 (MVSC pálya)
  1968.03.24 DVTK - Haladás 1:0 G.: Kiss
 12. 1969
  1969.11.23 DVTK - Haladás 0:0
 13. 1970/1971
  1971.03.14 DVTK - Haladás 1-0 G.: Gass
 14. 1971/1972
  1972.07.05 DVTK - Haladás 2-0 G.: Vass, Horváth
 15. 1974/1975
  1974.09.07 DVTK - Haladás 6-2 G.: Horváth (2), Kolláth, Oláh, Hajas, Görgei
 16. 1975/1976
  1975.10.11 DVTK - Haladás 1-1 G.: Fekete
 17. 1976/1977
  1977.05.11 DVTK - Haladás 1-1 G.: Görgei
 18. 1977/1978
  1977.09.21 DVTK - Haladás 0-0
 19. 1978/1979
  1978.11.04 DVTK - Haladás VSE 6-1 G.: Teodoru, Oláh, Tatár, Kerekes, Fekete, Grolmusz
 20. 1981/1982
  1982.03.13 DVTK - Haladás 1-0 G: Borostyán
 21. 1982/1983
  1983.05.18 DVTK - Haladás 0-0
 22. 1983/1984
  1984.03.28 DVTK -  Haladás 0-1
 23. 1991/1992
  1991.09.29 DVTK - Haladás 2-1 G.: Szvisztun, Görög (öngól)
 24. 1997/1998
  1997.10.04 DFC - Haladás 3-2 G.: Jakab, Farkas J., Kovács T.
 25. 1998/1999
  1998.09.12 DFC - Haladás 5-1 G.: Smiljanić, Szabó T., Kuttor, Szabados, Egressy
 26. 1999/2000
  2000.04.22 DFC - Haladás 1-1 G.: Frunza
 27. 2008/2009
  2008.11.01 DVTK - Szombathelyi 1-0 G.: Kamber
 28. 2009/2010
  2010.04.25 DVTK - Haladás 1-3 G.: Menougong
 29. 2011/2012
  2011.10.28 DVTK - Haladás 1-0 G.: Luque
 30. 2012/2013
  2013.03.09 DVTK - Haladás 1-1 G.: Luque
 31. 2013/2014
  2014.05.04 DVTK - Haladás 1-1 G.: Kostić
 32. 2014/2015
  2014.08.10 DVTK - Haladás 3-0 G.: Jagodics (ög.), Németh M., Fehér Z. (ög.)
 33. 2015/2016 (1. kör)
  2015.10.03 DVTK - Haladás 1-1 G.: Novothny
 34. 2015/2016 (3. kör)
  2016.03.19 DVTK - Haladás 3-0 G.: Elek (2), Novothny
 35. 2016/2017 (2. kör, Debrecen)
  2016.11.19 DVTK - Haladás 2-1 G.: Lipták, Ugrai
 36. 2017/2018 (3. kör, Mezőkövesd)
  2018.04.07 DVTK - Haladás 1-2 G.: Ugrai
 37. 2018/2019 (1. kör)
  2018.08.18 DVTK - Haladás 1-0 G.: Tóth Ba.
 38. 2018/2019 (3. kör)
  2019.04.06 DVTK - Haladás 0-1 

Hazai mérlegünk: 38 mérkőzés, 20 győzelem, 12 döntetlen, 6 vereség, 63 rúgott és 34 kapott gól

Szombathelyi Haladás

Alapítva: 1919
Klubszín: zöld-fehér
Élvonalbeli idények: 62
Legjobb eredmény: NB I. 3. helyezett (2008/2009)
Először az országos másodosztályban: 1937/1938
Másodosztályú idények: 28
Folyamatosan az NB II.-ben: 2019 óta

A Szombathelyi Haladást 1919-ben alapították, és az 1936-ban először kiírt Nemzeti Bajnokságot – ahol a profi klubok mellett amatőrök is indulhattak - már az első osztályban kezdte. Az első év végén búcsúztak az élvonaltól, történelmük során összesen 11 kiesést éltek meg, legutóbb 2019-ben. A második világháborút követően 1960-ig újra az NB I.-ben játszottak, majd néhány év másodosztályt követően 1967 és 1990 között három év kivételével ismét a legjobbak között szerepeltek. A rendszerváltást követően kezdődött a liftezés, feljutást kiesés, majd feljutás és újabb kiesés követte, míg nem 2009 és 2019 között stabilizálták a helyüket az NB I.-ben. Azóta a másodosztályban játszanak.

Az előző bajnokságban 57 pontot gyűjtve a 6. helyen végeztek. A házi gólkirály, a 11 gólos Tóth Milán nyáron Ausztriába igazolt. 

Merkantil Bank Liga 2022/2023 

A Haladás gyengén kezdte a bajnokságot, amit menetrendszerűen követett az edzőváltást. Ezt követően nagy győzelmek és meglepő vereségek váltogatják egymást.

Összesített tabella
1. Diósgyőri VTK 18 13 1 4 36-16 20 40
8. Szombathelyi Haladás 18 7 5 6 25-25 0 26

Hazai tabella
2. Diósgyőri VTK 8 6 1 1 15-6 9 19
3. Szombathelyi Haladás 10 5 4 1 19-14 5 19

Idegenbeli tabella
1. Diósgyőri VTK 10 7 0 3 21-10 11 21
12. Szombathelyi Haladás 8 2 1 5 6-11 -5 7

Formatabella
A legutóbbi 5 mérkőzés alapján
1. Diósgyőri VTK 5 4 1 0 12-1 11 13
8. Szombathelyi Haladás 5 2 2 1 13-11 2 8

A legutóbbi 10 mérkőzés alapján
1. Diósgyőri VTK 10 8 1 1 21-6 15 25
6. Szombathelyi Haladás 10 5 2 3 19-17 2 17

A legutóbbi 15 mérkőzés alapján
1. Diósgyőri VTK 15 12 1 2 33-12 21 37
11. Szombathelyi Haladás 15 5 4 6 21-23 -2 19

Eredmények

 1. forduló: Haladás - Csákvár 1-1
 2. forduló: Nyíregyháza - Haladás 0-1
 3. forduló: Haladás - ETO 2-1
 4. forduló: Haladás - Szeged 0-1
 5. forduló: Siófok - Haladás 2-1
 6. forduló: Haladás - Soroksár 1-1
 7. forduló: Tiszakécske - Haladás 2-0
 8. forduló: Haladás - Ajka 0-0
 9. forduló: PMFC - Haladás 1-0
 10. forduló: Haladás - KBSC 1-0
 11. forduló: Gyormót - Haladás 1-2
 12. forduló: Haladás - MTK 3-2
 13. forduló: Szentlőrinc - Haladás 2-0
 14. forduló: Haladás - Dorog 4-3
 15. forduló: Békéscsaba - Haladás 2-2
 16. forduló: Haladás - BMTE 1-1
 17. forduló: Mosonmagyaróvár - Haladás 1-0
 18. forduló: Haladás - Kozármisleny 6-4

A legutóbbi fordulóban a Verpecz István - Mario Simuț, Csató Martin, Németh Milán, Bosnjak Predrag (Nyíri Vince, 83.) - Derekas Zoltán, Rácz Barnabás, Doktorics Áron (Horváth Rajmund, 61.), Tóth Máté - Csernik Kornél (Tarján Patrik, 83.), Molnár Rajmund összeállításban játszottak.

Házi góllövőlista

6 gólos
Rácz Barnabás
Molnár Rajmund

3 gólos
Derekas Zoltán

1 gólos
Bosnjak Predrag
Csernik Kornél
Csilus Tamás
Doktorics Áron
Hursán György
Lencse László
Németh Milán
Sipos Zoltán
Taipi Alban

Sárga lap

5 sárga lap
Csilus Tamás (eltiltását letöltötte, játszhat a DVTK ellen)

4 sárga lap
Borvető Áron
Hursán György

Piros lap

1 piros lap
Csató Martin (eltiltását letöltötte, játszhat a DVTK ellen)
Simuț, Mario (eltiltását letöltötte, játszhat a DVTK ellen)

Nyári játékosmozgás

Érkezett
Bartusz Dániel (Tiszaújváros)
Bolla Gergő (NK Nafta Lendva)
Borvető Áron (III. Kerület)
Csernik Kornél (Soroksár)
Derekas Zoltán (Mezőkövesd)
Hursán György (PMFC)
Molnár Rajmund (Csákvár)
Mursits Roland (Dorog)
Nagy Richárd (Teskánd)
Nyíri Vince (Dorog)
Pálfi Donát (ETO)
Rácz Barnabás (FC Eindhoven)
Sipos Zoltán (Szolnok)
Alban Taipi (északmacedón, Renova)
Vanja Zvekanov (szerb-magyar, FK Javor-Matis Ivanjica)

Távozott
Artner Dávid (Nyíregyháza)
Debreceni Zalán (Paks)
Dezamits Dominik (Paks)
Délczeg Gergely (visszavonult)
Guzmics Richárd (?)
Holdampf Gergő (DVTK)
Kállai Kevin (Mezőkövesd)
Kállai Zalán (Mezőkövesd)
Kiss Bence (ETO)
Monori Norbert (Mosonmagyaróvár)
Pataki Márk (Oberwart)
Rózsa Dániel (Répcelak)
Stieber András (?)
Szekér Ádám (Tiszakécske)
Tóth-Gábor Kristóf (Bp. Honvéd, kölcsönből vissza)
Tóth Milán (Sturm Graz II)

A Szombathelyi Haladás kerete

Kapusok
1 Mursits Roland (HUN) 1991.03.14.
33 Pálfi Donát (HUN) 2000.03.08.
87 Verpecz István (HUN) 1987.02.04.

Mezőnyjátékosok
14 Bartusz Dániel (HUN) 2000.04.29.
22 Bolla Gergő (HUN) 2000.02.22.
9 Borvető Áron (HUN) 1998.07.20.
35 Bosnjak Predrag HUN, SRB 1985.11.13.
24 Csató Martin (HUN) 1994.07.18.
17 Csernik Kornél (HUN) 1998.07.02.
30 Csilus Tamás (HUN) 1995.05.08.
43 Derekas Zoltán (HUN) 1998.09.19.
13 Devecseri Szilárd (HUN) 1990.02.13.
18 Doktorics Áron (HUN) 2001.11.21.
21 Horváth Rajmund (HUN) 2003.09.23.
6 Hursán György (HUN) 1997.02.05.
92 Lencse László (HUN) 1988.07.02.
3 Mohos Barnabás (HUN) 2005.09.03.
81 Molnár Rajmund (HUN) 2002.08.28.
8 Nagy Richárd (HUN) 2001.10.06.
29 Németh Milán (HUN) 1988.05.29.
27 Nyíri Vince (HUN) 2001.07.27.
78 Rácz Barnabás (HUN) 1996.04.26.
16 Simuț, Mario (ROU, HUN) 2003.09.23.
10 Sipos Zoltán (HUN) 2001.03.07.
88 Szíjjártó Ármin (HUN) 2004.05.07.
7 Taipi, Alban MKD 2003.06.21.
99 Tarján Patrik (HUN) 2003.04.09.
11 Tóth Máté (HUN) 1998.06.20.
 Zvekanov, Vanja (SRB, HUN) 2000.05.25.

A kispadon

Az ellenfél Németh Szabolccsal a kispadján kezdte a bajnokságot, akit Michal Hipp váltott. Az 1963-as születésú szlovák szakember 2017-2018-ban már irányította a szombathelyi csapatot, előtte hazájában több klubcsapat és a nemzeti válogatott kispadján is ült. Távozása után Kazahsztán válogatottja és az FC Astana stábjában dolgozott, legutóbb pedig galántai csapatot vezette. Labdarúgóként a csehszlovák és a szlovák válogatott mezét is viselte.

Ismerős a másik oldalon

Az ellenfél játékosaként tér vissza Diósgyőrbe Németh Milán, aki 2014 nyarától 2016 végéig játszott piros-fehér mezben. Összesen 30 bajnokin lépett pályára, és szerepelt az Európa Liga selejtezőjében is, Lovecsben a továbbjutás szempontjából nagyon fontos gólt szerzett.

Verpecz István a diósgyőri utánpótlásban nevelkedett, az élvonalban már Debrecenben mutatkozott be. Onnan igazolt Paksra, majd Balmazújvárosban játszott. 2020 eleje óta a Haladás kapusa.

Paulik István másodedző az előző idényben a DVTK tartalék stábjában dolgozott erőnléti edzőként.