Beharangozó 2022. október 16., vasárnap

NB III.: DVTK tartalék - Füzesgyarmat 3-0 (2-0)

Két korai góllal alapozta meg a Füzesgyarmat elleni sikerét a DVTK tartalék csapata. Balázsi és Hetyei találata után ugyan az ellenfél többet birtokolta a labdát, de a piros-fehérek stabilan futballoztak. A fordulás után viszont már egyértelműen az történt a pályán, amit Vincze Richárd együttese eltervezett, így a győzelem nem forgott veszélyben.

NB III.: DVTK tartalék - Füzesgyarmat 3-0 (2-0)


NB III., Keleti csoport, 13. forduló

DVTK tartalék - Füzesgyarmati SK 3-0 (2-0)

DVTK Edzőközpont, 150 néző. Játékvezető: Sándor Csaba, Piskóczi Viktor, Sztányi Tibor. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Hegedűs J., Ivánka P., Mrva P. - Kotula M., Balázsi L., Szűcs K., Illés B., Vincze D. - Hetyei Sz. Vezetőedző: Vincze Richárd.
Füzesgyarmati SK: F. Calin - N. Vasilijevic, Kis Sz., C. Cigan, G. Popescu, C. Urbanowski, S. Oltean, Bódis I., Kiss G., A. Sebastian, Pataki Z. Vezetőedző: Szabados Tamás. 
Csere: Balázsi L. helyett Molnár R. az 58., C. Cigan helyett Bartók I. a 63., G. Popescu helyett Orovecz Á. a 63., Kiss G. helyett Virág T. a 63., A. Sebastian helyett Szabó B. a 63., Vincze D. helyett Bencsík D. a 65., Kis Sz. helyett Szilágyi J. a 82., Ivánka P. helyett Kundrák G. a 83., Illés B. helyett Fülöp L. a 83. percben. 
Sárga lap: G. Popescu a 30., Pataki Z. a 67. percben. 
Gólszerző: Balázsi L. (1-0) a 4., Hetyei Sz. (2-0) a 15., Molnár R. (3-0) a 74. percben. 

Kulcspillanatok

4. perc: Illés Bálint jobbról ívelt a kapu elé, a hosszú oldalon Vincze Dániel vissza fejelte, a középen érkező Balázsi Levente pedig fél fordulatból a kapu közepébe lőtt, 1-0. 

15. perc: Hegedűs János pontos labdájával Szűcs Kornél indult meg, magára húzott három embert, a lövését viszont a tizenhatoson belül blokkolták. A kipattanróra Hetyei Szilveszter érkezett, aki kapásból a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0. 

74. perc: Bencsik balról érkező pontos keresztlabdája a jobb szélen  tisztán érkező Molnár Rolandot találta meg, aki felnézett, majd laposan kapu jobb sarkába helyezett, 3-0. 

Vezetőedzői értékelés

Vincze Richárd: - Jól kezdtük a meccset, gyorsan vezetést szereztünk, majd növelni is tudtuk az előnyünket. Ugyanakkor, ha egy kicsit bátrabbak vagyunk a befejező zónában, akkor még nagyobb előnyre tehettünk volna szert. Ebben az időszakban már hasonlított a játékunk arra modern futballra, amit szeretnénk játszani. Az első félidő  második felében mélyebben védekeztünk, ezért az ellenfél átvette a játék irányítását, amiből sok beadást, felívelést hajtottak végre. Ezeket a szituációkat egy-két esetet kivéve azonban védőink nagyon jól oldották meg. A fordulás után már olyan helyeken védekeztünk, ahol korábban is szerettünk volna, ennek köszönhetően folyamatosan nálunk volt a labda. Szép labdakihozatalok, jó átmenetek jellemezték a futballunkat. Szép dolgokat is csináltunk. Gratulálok a srácoknak, igazán férfi munkát végeztek. 

Szabados Tamás: - Az ad hoc jellegű védelmünk csődöt mondott, a helyzetkihasználásunk zéró! Így a végeredmény nem lehetett kérdéses.