Beharangozó 2023. augusztus 25., péntek

“Minél jobb a hangulat a stadionban, annál több erőt ad a srácoknak”

A DVTK szombaton 17:45-től a Kisvárda ellen játszik az OTP Bank Liga 5. fordulójában. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

“Minél jobb a hangulat a stadionban, annál több erőt ad a srácoknak”


Az elmúlt napokban kánikulai időjárás nehezítette meg mindenkinek az életét. Ám a profi labdarúgóknak minden körülmények között teljesíteni kell.

- Próbáltuk úgy alakítani a programot, hogy elkerüljük a 30 °C fölötti hőmérsékletet, ezért délelőtt a megszokottnál korábban, délután pedig később edzettünk - avatott be Kuznyecov Szergej -, mert ez a meleg sok energiát kivesz a játékosokból, ami a teljesítmény rovására megy.

A DVTK az első vereséget követően győzött Mezőkövesden, majd ikszelt a Paks ellen, legutóbb pedig Zalaegerszegről tért haza győztesen.

- Örülök neki, hogy két idegenbeli győzelmet arattunk, szombaton itthon szeretnénk tovább javítani a mérlegünkön - mondta a vezetőedző. - Eddig kétszer megúszta az ellenfél, bízom benne, hogy harmadszor már nem sikerül nekik. A tabelláról viszont még kár beszélni, mert nagyon a bajnokság elején járunk, és egy-két forduló alatt megváltozhat minden, de az se felejtsük el, hogy több csapat is kevesebb meccset játszott.

A legutóbbi fordulóban magabiztosan nyert a DVTK Zalaegerszegen, ráadásul jó játékkal, három gólt szerezve.

- Múlt pénteken sokat megvalósítottak a srácok azokból a játékelemekből, amit az edzéseken gyakoroltunk, és emellett nagy akaraterővel vetették magukat a küzdelembe - idézte fel. - Persze követtünk el hibákat is, amit alaposan kielemeztünk azóta annak érdekében, hogy a következő mérkőzésen még jobbak legyünk, mint a zalaegerszegi mérkőzésen.

A Kisvárda mind a négy idei mérkőzését idegenben játszotta, és egy-egy győzelem és döntetlen, valamint két vereség a mérlegük.

- A helyszínen láttam a kisvárdaiak debreceni mérkőzését -  árulta el -, ami alapján egy nagyon kellemetlen ellenfélre számítok. 5-4-1-es felállásban, mélyen védekeznek, nagy létszámban szállják meg a 16-osuk előterét, és ebből próbálnak gyors kontrákat vezetni. Nem beszélhetünk egységes stílusról - talán a sűrű edzőváltás miatt -, támadásépítés helyett a támadók egyéni megoldásaira próbálnak építeni, ha valamelyikük jó napot fog ki, akkor veszélyt jelentenek bárkire. Ezt kell megakadályozni.

Kuznyecov Szergej már többször elmondta, hogy hétről-hétre, napról-napra épül a DVTK, de messze még a cél. Hol jár most a csapat? - kérdeztük.

- Az biztos, hogy előrébb, mint az elején, de sok munka vár még ránk, mert ez egy hosszabb folyamat - válaszolt. - Haladunk előre, a játékosok is egyre jobban megértik egymást, bízom benne, hogy időközben is sok pontot tudunk szerezni.

Amióta Kuznyecov Szergej a DVTK vezetőedzője, Bárdos Bence szélső védőből belső védő lett, Holdampf Gergő a 6-os posztról (védekező középpályás) a sokkal több támadó feladatot kapó 8-as posztra került, legutóbb pedig Gera Dániel lett jobb oldali támadóból jobbhátvéd.

- Mindig az adott helyzethez kell alkalmazkodni - reagált. - Egy labdarúgónak rugalmasnak kell lenni, mert akár meccs közben is többször változik a feladata attól függően, hogy védekezünk vagy támadunk, mi birtokoljuk a labdát, vagy éppen igyekszünk azt megszerezni. Ezért nem okozhat nekik problémát a váltás, és a gyakorlatban is azt látjuk, hogy mindannyian jól teljesítenek.

A DVTK pénteken, a Kisvárda hétfő este lépett pályára legutóbb.

- Az ellenfélnél is komoly szakemberek dolgoznak, biztos vagyok benne, hogy ez a néhány nap nem jelent döntő különbséget - vetítette előre. - Amikor sorozatban jönnek a meccsek, ott lehet jelentősége egy-két nap plusz pihenőnek, de egy profi sportoló 72 óra alatt kipiheni a mérkőzés fáradalmait.

Augusztus utolsó bajnokiján várhatóan ismét sokan lesznek a DVTK Stadion lelátóján.

- Sok szeretettel várjuk a szurkolókat, és bízom benne, hogy minél többen leszünk a stadionban - fordult a drukkerekhez a diósgyőri sportszakember. - Tavaly elindultunk egy közös úton, ami reményeink szerint idén is sikeres lesz. Abban pedig biztos vagyok, hogy az idei négy találkozóhoz hasonlóan ezúttal is az elejétől a végéig mögöttünk áll a szurkolótáborunk, mert minél jobb a hangulat, annál több erőt ad a srácoknak.

Az első hazai meccsen vereséget szenvedett a DVTK, a másodikon döntetlent játszott, a harmadikon pedig ....

- Mi a saját játékunkkal készülünk, amit minden edzésen gyakorolunk, ezúttal is dominálni szeretnénk, helyzeteket kialakítani, és gólokat lőni. Egy gyors gól sokat segítene az ellenfél védelmének a megbontásában, bízom benne, hogy a mi akaratunk valósul meg szombat délután! Amennyiben a játékosok megmutatják mire képesek, és az elvárásoknak megfelelően teljesítenek, valamint a szerencse is mellénk áll, akkor megszerezzük az első hazai győzelmünk - zárta Kuznyecov Szergej.