Beharangozó 2023. október 21., szombat

"Szeretnénk jó futballal nyerni"

A 10. fordulóval folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei, a DVTK vasárnap délután játszik az FTC ellen. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Szeretnénk jó futballal nyerni"


Az OTP Bank Liga egy hétvégére megállt a válogatottak mérkőzései miatt.

- Tulajdonképpen a szokásos módon töltöttük a rendelkezésre álló időt - idézte fel a legutóbbi bajnoki óta eltelt két hetet Kuznyecov Szergej. - Az első héten jutott egy kis idő arra, hogy a hiányzók visszatérjenek, edzettünk, játszottunk egy felkészülési mérkőzést, a második héten pedig már nagyobb létszámban igyekeztünk fejleszteni a játékunkat, és készültünk az FTC ellen. Abban a tekintetben is csak ismételni tudom magam, hogy örülök annak, hogy Bényei Ágoston a magyar U21-es, Vladislav Klimovich és Jérémie Obounet pedig a belarusz, illetve a gaboni válogatottba kapott meghívót, és ott játszottak meccset, azzal viszont egyáltalán nem foglalkoztunk, hogy a vasárnapi ellenfelünk keretéből hányan hiányoztak a nemzeti csapatok mérkőzései miatt.

Vasárnap az eddigi legnehezebb ellenfél vár a DVTK-ra, az FTC egy mérkőzéssel kevesebb mérkőzést játszva is vezeti a tabellát.

- Az utóbbi évek legsikeresebb magyar csapatát fogadjuk, akik nem csak az utóbbi öt bajnokságot nyerték meg, hanem sorozatban jutnak be a nemzetközi kupák csoportkörébe is - közölte a diósgyőri vezetőedző. - Az idei bajnokságban ők lőtték a legtöbb gólt, és a második legkevesebbet kapták. A legutóbbi edzőváltást követően még inkább összeállt a csapat, állandósulni látszik egy kezdő tizenegy. Minőségi játékosok alkotják a keretet, erről szól a topfutball is, mindenki az elérhető legjobb játékosokat akarja megszerezni, és belőlük építeni csapatot. Meg merem kockáztatni, hogy ez az FTC legerősebb csapata az elmúlt öt évben.

A legutóbbi hazai találkozón kifejezetten jó meccset játszott a DVTK a DVSC ellen, ahol a két támadófocit játszó csapat találkozott. Vasárnap ismét egy támadófocit preferáló csapat érkezik a DVTK Stadionba.

- Hasonló forgatókönyv lehet ezúttal is. Mindkét csapat szereti birtokolni a labdát, mindkét csapat szeret támadni, mert mi most vasárnap is a saját játékunkat fogjuk erőltetni - szögezte le ismételten -, amit biztosan nem lesz könnyű megvalósítani, de mindent megteszünk érte. A játékosok motiváltak, és arról biztosítok mindenkit, hogy a győzelem szándékával megyünk ki a pályára.

Idén az izlandi KÍ Klaksvík és a PAFC már megtalálta az ellenszert az FTC játékára (igaz, mindkettő egy másik vezetőedző másik felfogású csapata ellen), de a legutóbbi két mérkőzésen a Fiorentina és a DVSC és 2-0-s hátrányból egyenlített.

- Egy nagy erőpróba, a szurkolók és a csapat számára is kiemelt mérkőzés vár ránk, ahol a tudásunk legjavát kell megmutatni - vetítette előre. - Szeretnénk jó futballal győzni, ami csak fegyelmezett játékkal és magas szintű koncentrációval sikerülhet. Minden csapatot le lehet győzni, persze ezért rengeteget kell tenni, és a maximumot kell nyújtani. Meg kell akadályozni, hogy ellenfelünk kihasználja az erényeit nekünk pedig gyorsan és pontosan kell játszani ahhoz, hogy érvényesüljenek a mi erősségeink. Az összes kezdőjátékostól és mindenkitől, aki beszáll száz százalékos teljesítményt várok, mert csak így lehet esélyünk. A teljesen megtelt lelátók, az onnan érkező biztatás segíteni fog abban, hogy mindenki kiadja magából a maximumot, így közösen elérhetjük a nagy vágyunkat, és meglepetést tudunk okozni.

Az előző idényben az ETO elleni bajnokavatón teltek meg először a lelátók, idén pedig már a PAFC elleni is sokan jöttek ki a DVTK Stadionba, majd a DVSC ellen még többen, az FTC ellen pedig mintegy megelőlegezett bizalomként szó szerint elkapkodták a jegyeket a szurkolók.

- Örülünk a szurkolók lelkesedésének, és közösen sorra hozzuk az újjáépített stadion történetének legmagasabb nézőszámait. Ez rendkívül fontos számunkra, mert továbbra is azért dolgozunk, hogy boldogabbá tegyük az embereket. Egyre többen járnak ki a meccseinkre, ami azt jelenti, hogy a szurkolók elismerik azt, hogy jó úton járunk, egyúttal újabb motivációt is ad a további fejlődéshez - zárta gondolatait Kuznyecov Szergej.