Beharangozó 2023. december 9., szombat

“Kulcsfontosságú az első gól”

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában Kisvárdán játszik a DVTK vasárnap kora délután. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

“Kulcsfontosságú az első gól”


A Merkantil Bank Ligában öt mérkőzést is elhalasztottak a pályaviszonyok miatt, és a decemberi időjárásnak köszönhetően várhatóan Kisvárdán sem lesz nyári minőségű a gyep.

- A télies időjárás természetesen befolyásolhatja a mérkőzést, de Miskolcon már a múlt héten leesett az első hó, és hideg van, így nem érhet meglepetésként minket - reagált Kuznyecov Szergej. - A csapat nevében is köszönöm a klub dolgozóinak, hogy minden egyes edzést jól előkészített pályán tartottunk meg. Ezen túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok a körülményeknek, mert mindkét csapat ugyanazon a pályán játszik, nem ezen múlik az eredmény.

Ismét egy kiesés elől menekülő csapat következik az ellenfelek sorában, de óvatosságra intő jel, hogy a Kisvárda az edzőváltást követően négy pontot szerzett.

- Sok tekintetben hasonlít a ZTE és a Kisvárda játéka egymásra - tért át az ellenfélre a diósgyőri vezetőedző -, de a következő ellenfelünk védekezésben 5-4-1-es rendszerben játszva még kevesebb szabad területet hagy a saját kapujának előterében, emiatt nagyon nehéz feltörni őket. Legutóbb 70-30 arányban birtokoltuk a labdát, mégis fájdalmas vereséget szenvedtünk, mert az ellenfél jól kontrázott. Ezúttal nagy odafigyeléssel, fegyelmezett védekezéssel meg kell akadályozni az ellenfél kontrajátékát.

A ZTE elleni mérkőzés adatai azt mutatták, hogy a DVTK 12 alkalommal játszotta be pontosan a 16-oson belülre a labdát, 6 lövés el is találta a kaput (valamint egy kapufa, ami statisztikai értelemben nem számít kaput eltaláló - ebben az esetben - fejesnek), mégsem sikerült gólt lőni.

- Egy ilyen felfogásban játszó ellenféllel szemben, amikor nagyon nehéz helyzetet is kialakítani, akkor nagyon meg kell becsülni azt, és minél nagyobb százalékban kell gólra váltani, azaz be kell lőni a helyzeteket - figyelmeztetett. - Már nem lehet megváltoztatni a történteket, de ha Rudi Požeg Vancaš kapufája bemegy, akkor biztosan másként alakul a múlt heti mérkőzés is. A hasonló találkozókon kulcsfontosságú az első gól, ami teljesen másként alakítja a találkozót, ha az egyik, mintha a másik szerzi meg.

A kiváló bajnoki rajtot követően a DVTK egy kicsit megtorpant, aminek egyik oka, hogy míg az első körben 11 mérkőzésen 18 gólt, addig a második körben eddig 4 meccsen 3 gólt szerzett a csapat.

- Az utóbbi hetekben valóban nehezen megy a góllövés, de dolgozunk azon, hogy ismét eredményes legyen a csapat, hiszen az ősz elején sorra találtunk be az ellenfelek hálójába - osztotta meg Kuznyecov Szergej. - Az edzéseken folyamatosan nézzük, hogy ki melyik pozícióban képes jobb támadójátékra, illetve melyik labdarúgók között működik jobban a játékkapcsolat. Bízom benne, hogy hamarosan ismét összeáll a játék, és a kapufáról sem kifelé pattan a labda, és akkor ismét győzelemmel tudjuk megörvendeztetni a szurkolóinkat.