Beharangozó 2024. március 8., péntek

"Fel tudjuk használni a lelátóról felénk áradó hatalmas energiát"

Szombaton kora délután Mezőkövesden játszik a DVTK az OTP Bank Liga 24. fordulójában. A találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedzővel beszélgettünk.

"Fel tudjuk használni a lelátóról felénk áradó hatalmas energiát"


Vladimir Radenković február 14-én vette át a DVTK irányítását, és azóta veretlen a csapat. A Fehérvárt 4-0-ra, a ZTE-t 4-2 győzte le bajnoki, illetve kupamérkőzésen, legutóbb pedig döntetlent játszott a PAFC ellen szintén a bajnokságban.

- Hiszünk magunkban és hiszünk abban, hogy folytatni tudjuk ezt a sorozatot - reagált Vladimir Radenković. - A foci azonban nem a múltról, hanem a jövőről, és még inkább a jelenről szól. Már nem számít, mi történt az első három mérkőzésen, csak a szombati meccs jár a fejünkben. Tiszteljük a Mezőkövesd csapatát, ám a saját játékunkra is nagyon büszkék vagyunk, valamint arra, hogy mennyit fejlődtünk ilyen rövid idő alatt is.

A jó eredmények általában építik a csapatot, szokás mondani, mert visszajelzést ad az elvégzett munka eredményéről.

- A hátunk mögött hagyott három mérkőzés azt bizonyítja, hogy a labdarúgók megértették az elképzeléseinket, és jó úton indultunk el - helyeselt. - Arra is alkalmasak voltak ezek a találkozók, hogy az elemzés során bőven találtunk bemutatni való játékelemeket, amit jól csináltak. Ezen a héten több időnk jutott a felkészülésre, amit alaposan kihasználtunk. Több időt töltöttünk az edzőpályán, és az előző hetinél többet videóztunk. A játékunk minden apró részletét igyekszünk fejleszteni, és egyre közelebb járunk ahhoz a szinthez, amit el akarunk érni. A labdarúgók jól állnak a feladathoz legyen az pályaedzés vagy közös videózás. Elengedhetetlen, hogy ne csak testben, hanem lélekben is ott legyenek, és végig a feladatra koncentráljanak, mert csak így lehet előrelépni.

A PAFC ellen ugyanaz a csapat lépett pályára, mint a Fehérvár ellen, de néhányan a megszokottól eltérő szerepkörben játszottak. Bényei Ágoston szélre húzásának hátterét a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón részletesen megvilágította Vladimir Radenković (videó itt), és amióta ő irányítja a DVTK-t, helyet cserélt Holdampf Gergő és Alexander Vallejo.

- Alexander Vallejo nyugodtságára szükségünk van a támadó harmadban is, és ő képes odaérni a támadásokkal a 16-oson belülre - adott magyarázatot a döntésre. - Az pedig egyértelmű, hogy minél több labdarúgó ér be a 16-oson belülre, annál nagyobb az esélyünk a gólszerzésre. Amikor pedig nincs nálunk a labda, akkor Alex a védelem előtt tud stabilitást adni a csapatnak.

A DVTK a Mezőkövesd ellen játszik az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

- Itt a lehetőség, hogy megmutassa a csapat a mentalitását, mert egy igazi harcos alakulat vár ránk, de nekünk ezen a téren is jobbnak kell lenni. Nem számítok könnyű mérkőzésre, mert egy olyan csapat ellen játszunk, amelyik a kiesés ellen küzd, és most megérezték az esélyt a bentmaradásra. Megnyerték a legutóbbi meccsüket Debrecenben, ami pozitív löketet adhat nekik.

Az ellenfél vezetőedzője a Kuttor Attilát szintén február 14-én váltó Milan Milanović.

- Milan egy rendkívül tapasztalt edző, akit jól ismerek, hiszen az FK Radnál dolgoztunk együtt, ha nem is egy csapatnál, de sokszor összefutottunk a klubban - idézte fel. - Meccseltünk is egymás ellen, de az már olyan régen történt, abból semmilyen következtetést nem szabad a mára vonatkozóan levonni. És ami a legfontosabb, ne felejtsük el, a bajnokikon nem az edzők, hanem a csapatok játszanak egymás ellen, még ha természetesen az edzők is irányítanak. Tiszteljük egymást, de mind a ketten győzni akarunk.

A DVTK Stadion és a mezőkövesdi Városi Stadion között a 3-as úton mintegy 50 kilométer a távolság, ami kevesebb mint egy óra alatt leküzdhető. Ennek megfelelően teljesen megtelt a vendégszektor, és biztosan hazai körülményeket teremtenek a piros-fehér szurkolók.

- Amikor két szomszédos csapat találkozik, akkor nagyon vigyázni kell arra, nehogy elragadjanak az érzelmek, és nem szabad, hogy bármilyen okból kicsússzon a kezünk közül az ellenőrzés - intett óvatosságra. - Köszönjük, hogy ilyen sokan elkísérnek minket Mezőkövesdre, mert rendre fel tudjuk használni a lelátóról felénk áradó hatalmas energiát. A Puskás Akadémia ellen is átéltünk néhány kemény pillanatot, de a drukkerek segítségével új erőre kaptunk. Most szombaton is biztosan könnyebben átlendülünk a holtponton, ha halljuk a szurkolók énekét.

A lelátón előre borítékolható a diósgyőri győzelem, de mi kell ahhoz, hogy az idei két mérkőzéshez hasonlóan harmadszor is a DVTK nyerjen?

- Készen állunk az összecsapásra, a saját játékunkat akarjuk játszani, amire az egész heti munka során készültünk - mondta Vladimir Radenković. - Természetesen felmértük az ellenfelet, ám csak annyit akarunk változtatni a saját játékunkon, hogy az eredeti elképzelés azért alapvetően megmaradjon. Ezentúl nyugodtan kell játszani, végig koncentrálni, és végig szem előtt tartani a saját taktikánkat. Hiszünk a győzelemben, mert a szurkolóink önbizalmat adnak nekünk, és amennyiben meg tudjuk valósítani az elképzeléseinket, és a pályán az történik, amit mi szeretnénk, akkor nem maradhat el a siker sem.