Beharangozó 2023. december 6., szerda

Ma a Lyon érkezik a DVTK Arénába

December 6-án, Mikulás napján 18 órakor a francia LDLC Asvel Femninin Lyon látogat a DVTK Arénába az Euroliga csoportkörének 8. fordulójában. A mérkőzésre már kaphatók a belépők személyesen a DVTK Aréna recepcióján, illetve online a DVTK Aréna oldalán. A mérkőzés előtt Völgyi Péter nyilatkozott.

Ma a Lyon érkezik a DVTK Arénába


Euroliga A-csoport 8. forduló

2023. december 6., szerda (Miskolc, DVTK Aréna)
18:00 DVTK HUN-Therm - LDLC Asvel Feminin Lyon (Jegyvásárlás)

Mérkőzés információk

Helyszín

DVTK Aréna
3533 Miskolc, Vanger Vilmos utca 6. A.

Közvetítés

A találkozót az M4 Sport televízió felvételről közvetíti.

Edzői várakozás

Völgyi Péter: Nagyon boldogok voltunk vasárnap, hiszen egy Euroligás csapatot győztünk le a magyar bajnokság rangadóján. Sikerült végrehajtanunk majdnem mindent, amit a mérkőzések előtt elterveztünk. Mindig öröm, mikor közönségünk is díjazza a jó játékot, vasárnap pedig rendkívül sok pozitív energia szabadult fel a csarnokban. Ez már egy nagyon más, sokkal erősebb Lyon: visszatért Stefanie Dolson, Gabby Williams, Marine Johannes is, míg Juste Jocyte az egyik legtehetségesebb fiatal játékos Európában. Igyekszünk majd a fizikai fölényüket gyors játékkal ellensúlyozni, szeretnénk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön a parketten.

Mindenki harcra kész, minden mérkőzéssel tovább erősödünk mentálisan is, még ha fáradt is a csapat. Ezért is fontos, hogy a fiatalok is előre tudjanak lépni a fontos helyzetekben, ez a Győr ellen maximálisan így volt, a Lyon ellen is megpróbáljuk majd optimálisan elosztani a játékperceket. Milica Jovanovic rövid időn belül visszatérhet majd a csapatba, viszont csapatkapitányunk, Kányási Veronika pályára lépése még várat magára.