Beharangozó 2017. augusztus 14., hétfő

“Tudunk úgy játszani, ahogy magunktól is elvárjuk”

Az előző bajnokságban négy gólig jutott Diego Vela, az OTP Bank Liga idei kiírásában azonban már öt forduló alatt “megtermelte” ezt a mennyiséget.

“Tudunk úgy játszani, ahogy magunktól is elvárjuk”


- Milyen volt a mérkőzés?
- Rosszul kezdtünk, mert korán hátrányba kerültünk. Azonban ezt követően gyorsan felálltunk, és tényleg jól játszottunk, egyenlítettünk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket. Több gólt kellett volna lőni, és akkor már az első félidőben eldönthettük volna a legfontosabb kérdéseket. Nem így történt, de arra mindenképpen jó volt ez a félidő, hogy megmutattuk, tudunk úgy játszani, ahogy azt magunktól is elvárjuk. A második félidőben játékrendszert váltott az ellenfél, átálltak három védőre, amit nem jól reagáltunk le. Azonban hiába szerezték meg újra a vezetést, nagyon keményen küzdöttünk, ami végül meghozta gyümölcsét.

- A Honvéd elleni találkozó után ismét a hajrában szerzett góloddal mentett pontot a DVTK. Mi a titkod?
- Természetesen ezt nem lehet gyakorolni, de nem is az a lényeg, hogy ki lövi a gólt, hanem az, hogy pontot szereztünk, mert a játék képe alapján megérdemeltük legalább az egyik pontot. Természetesen győzni szerettünk volna, mindent meg is tettünk érte, összességében úgy gondolom, reális a döntetlen.

- És nem csak fontos, hanem szép gólt is szereztél, hogyan emlékszel rá?
- Nonótól nagyszerű indítást kaptam, és amikor középre néztem, láttam, hogy a társak kissé lemaradtak, ezért eldöntöttem, magam fejezem be a támadást. Hiába húztam befelé, éles szögből tudtam lőni, ezért céloztam a rövid felsőt, hogy meglepjem a kapust. Sikerült, boldog vagyok, hogy újabb góllal tudtam hozzájárulni a csapat szerepléséhez.

- Nem csak emiatt maradhat emlékezetes a szombat este, játszottál már valaha olyan mérkőzésen, amit szüneteltetni kellett a villámlás és a heves esőzés miatt?
- Még soha nem kerültem hasonló helyzetbe, de azt régóta tudom, hogy a futballpályán tényleg bármi előfordulhat. Amikor bementünk az öltözőbe, Tamás (Bódog Tamás - a szerk.) ellátott néhány tanáccsal, ilyen értelemben hasznosan töltöttük ezt az extra szünetet.

- Figyeled a tabellát?
- Örülök neki, hogy a harmadik helyen állunk, mindent megteszünk, hogy tartsuk ezt a pozíciót, de a bajnokság ilyen korai szakaszában sokkal fontosabb, hogy az eddigi gyors ütemben gyűjtögessük a pontokat. A tabellát pedig majd ráérünk a végén megnézni.