Beharangozó 2017. december 7., csütörtök

"Szeretnénk eredményesen búcsúzni ettől az évtől!"

Szombaton 16 órától az év utolsó bajnoki mérkőzését játssza a DVTK, az ellenfél a DVSC lesz a mezőkövesdi találkozón. A találkozó előtt Bódog Tamás válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Szeretnénk eredményesen búcsúzni ettől az évtől!"


(A sajtótájékoztató anyaga látható lesz a Miskolc Televízióban, hallható az Európa Rádióban, de az online hírportálok (boon.hu, minap.hu, stb.) mellett bárki elolvashatja majd az Észak-Magyarországban is. A DVTK.eu ezúttal szöveges összefoglalót készített.)

- Fontos lesz, hogy melyik csapat lövi az első gólt, és a másodikat! - kezdte Bódog Tamás. - A viccet félretéve, nem lesz egyszerű, mert jó formában érkezik a DVSC. A helyezés alapján egyértelmű, hogy ők a mérkőzés esélyesei, és az elmúlt évek eredményei alapján ugyanúgy. De mi is ott leszünk a pályán, és bízom benne, hogy mi is eredményesek tudunk lenni. Felkészültünk a DVSC játékából, és szeretnénk eredményesen búcsúzni ettől az évtől!

Az előző bajnokság utolsó fordulójában is Mezőkövesden fogadta a DVTK a DVSC-t, és a vendégek 3-1-re győztek (a párharc történetéről és az ellenfélről itt lehet bővebben olvasni).

- Nincs bennünk semmilyen revansvágy - reagált a múlt felemlegetésére a DVTK szakmai igazgatója -, még ha fájó vereséget is szenvedtünk az elmúlt bajnokság utolsó fordulójában. Ha akkor nyertünk volna, az nem kisebbítené a mostani sikeréhségünket. Nem olyan régen megszakadt az Újpest ellen hét hazai mérkőzésen keresztül épített győzelmi széria, ugyanúgy meg fog szakadni a DVSC elleni negatív sorozat. Bízom benne, hogy most hétvégén jön el ez a pillanat!

A DVSC rosszul kezdte az OTP Bank Liga idei kiírását, utána azonban szárnyra kapott, biztosan a dobogón telelnek.

- Mindenképpen ki kell emelni, hogy az edzőváltás jót tett a DVSC-nek. Herczeg András személyében egy jó edző irányítja a jól összerakott csapatot, amelyik tele van dinamikus játékosokkal. Pillanatnyilag viszi őket az a lendület, amit a bajnokság második szakaszában szereztek. De azért szép a futball, mert gyorsan megváltozhat minden.

A DVTK legutóbb egy hárommeccses negatív szériát zárt le a mezőkövesdi pontszerzéssel.

- Elismerem, a játékunk nem olyan bevállalós, mint korábban, de például a PAFC ellen nem azért maradt el a siker, mert nem mentünk totálisan rájuk. Így is uraltuk a mérkőzést, győzni kellett volna, persze voltak rossz meccseink is. Úgy gondolom, a DVSC ellen is célravezetőbb lehet a masszívabb játékból történő építkezés, mint az eredeti elképzelésem, hogy felvállaljunk egy bátor támadójátékot, és ezzel felkínáljuk, hogy az ellenfél kihasználja a hibáinkat. Ezért lesz szükségünk olyan erősítésekre télen, ami a csapat minőségét növelik. 

Végezetül azt is elárulta Bódog Tamás, hogy mégsem egy mérkőzés lesz szombaton a 33 közül.

- Az év utolsó mérkőzésének megvan az a különlegessége, hogy mindenki jobb szájízzel szeretne szünetre menni. Ha eredményesek leszünk, az meghatározza a következő másfél hónap hangulatát a szurkolóknak, a játékosoknak. De nehogy azt higgye bárki is, hogy a közelgő ünnepekre való tekintettel Mikulás-sapkában futunk ki a gyepre, abszolút komolyan vesszük a találkozót, mert mindenképpen nyerni szeretnénk - zárta Bódog Tamás.