Beharangozó 2019. március 2., szombat

FTC - DVTK 7-0 (3-0)

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában az Üllői úton játszott a DVTK. Ezen az estén a hazaiaknak minden sikerült, míg a diósgyőri próbálkozásokat Dibusz sorra hárította, emellett két büntető és egy kiállítás is sújtotta a vendégeket.

FTC - DVTK 7-0 (3-0)


OTP Bank Liga 23. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 7-0 (3-0)

Budapest, Groupama Aréna, 9437 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Berettyán Péter, Georgiu Theodoros; Szőts Gergely, Takács János)
FTC: Dibusz - Lovrencsiscs G., Blažič, Dvali, Heister - Sigér, Kharatin - Varga R., Gorriarán, Petriak - Sihnevich Vezetőedző: Serhiy Rebrov.
DVTK: Bukrán - Brković, Karan, Tamás M. - Polgár, Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar - Mihajlović, Prosser. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Brković helyett Shestakov a 46., Sihnevich helyett Lanzafame a 60., Tamás M. helyett Ndzoumou és Márkvárt helyett Mazalović a 62., Heister helyett Botka és Gorriarán helyett Leandro a 75. percben.
Sárga lap: Brković a 32., Tamás M. a 47. percben.
Piros lap: Karan a 67. percben.
Gólszerző: Gorriarán (1-0) a 27., Varga R. (2-0, 11-esből) a 33., Sihnevich (3-0) a 42., Varga R. (4-0) az 56., Sihnevich (5-0) az 59., Lanzafame (6-0, 11-esből) a 84., Lanzafame (7-0) a 86. percben.


Kulcspillanatok

27. perc: Hazai beadás után Sihnevich fejesét sikerült blokkolni, de a kipattanót Fernando Gorriaran a kapu jobb oldalába lőtte 8 méterről, 1-0

33. perc: 11-es a hazai csapat javára, mert Bognár szerint Brković kezét érte a labda. Varga Roland a kapu jobb oldalába lőtte a büntetőt, 2-0

42. perc: Karan nem jól ért egy beadás után a labdába az ötösön, Mikalai Sihnevich könyörtelenül kihasználta a hibát, 3-0

56. perc:  Petriak löbbölte át jobbról a labdát, a hosszún Varga Roland érkezett, és közelről a hálóba fejelt, 4-0

59. perc: Lovrencsics beadása után Bukrán kiütötte a labdát, de éppen Mikalai Sihnevich lábra, ahonnan a kapufa tetejére esett, és balszerencsére nem kifelé, hanem vissza a pályára pattant, ahol az ukrán támadó a gólvonalról a hálóba bólintott, 5-0

84. perc: Újabb büntető a hazaiak javára, Bukránt ítélte szabálytalannak Bognár. Davide Lanzafame állt a labda mögé, és a keresztléc alá emelt, 6-0

86. perc: Ndzoumou passzára csaptak le a hazaiak a 16-os előterében, majd volt türelmük kijátszani, és Davide Lanzafame az üres kapuba passzolt a végén. 7-0

Értékelés

Serhiy Rebrov: -  A DVTK nem érdemelt ennyi gólt, nem értem mi történt velük. Láthatóan felkészültek ellenünk, de sok helyzetet tudtunk kialakítani.
Minden győzelem nagyon fontos, és ha az elején gólt lövünk, az jót tesz a csapat önbizalmának, még ha néha a DVTK is jól kontrázott. Külön örülök, hogy láttam az akaratot a játékosokon, bízom benne, minden kilátogató szurkoló is látta. 
Fernando Fernández: -  Egy 7-0-ra elvesztett mérkőzés után nehéz megszólalni. Az első félidő szorosan indult a szünetben mégis 3-0-ra vezetett az ellenfél, ez mégis jobban nézett ki, mint a mérkőzés egésze. Rengeteg párharcra, egy az egy elleni küzdelemre készültünk, így is megtörtént, azonban sok gyermeteg hibát követtünk el, nem lehetett más a vége.
Tizenkét gólt kaptunk az elmúlt két mérkőzésen, ami nagyon sok a mi helyzetünkben, csalódott vagyok, hogy így ért véget a nagyszerű sorozatunk. Nehéz helyzetben vagyunk, kétszer egymás után nem lehet véletlen ilyen vereséget szenvedni, mégis bízom benne, hogy nem ez a csapat igazi arca. Hibákat követtünk el, de meg kell szakítani ezt a szériát, még jobban kell dolgozunk, hogy újra visszatérjünk a sikeres útra, mint amikor mindenki pozitívan beszélt rólunk. Továbbra sem feledjük, hogy a bennmaradás a célunk, és mindent megteszünk érte.