Beharangozó 2019. március 30., szombat

MTK - DVTK 2-1 (2-1)

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában Budapesten játszott a DVTK az MTK ellen. A hazai csapat egy jó öt perccel kétgólos előnyre tett szert, majd a szünet előtt Tajti Mátyás góljával zárkózott a DVTK. A második játékrészben Fernando Fernández az összes támadót becserélte a kispadról, szinte alig maradt védő a pályán, mégsem sikerült feltörni a betömörülő hazai védelmet.

MTK - DVTK 2-1 (2-1)


OTP Bank Liga 26. forduló

MTK Budapest - Diósgyőri VTK 2-1 (2-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2877 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Király Krisztián, Csatári Tibor; Kovács Gábor Péter,Csonka Bence).
MTK: Horváth L. - Katona M., Balogh B., Pintér Á., Gengeliczki, Selin - Gera, Kanta J., Vass Á., Bognár I. - Torghelle. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
DVTK: Antal - Polgár, Brković, Tamás M. -  Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar - B. Mihajlović, Hasani. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Juhar helyett Prosser a 46., Kanta J. helyett Vass P. a 61., B. Mihajlović helyett Vernes a 66., Torghelle helyett U. Diallo a 70., Polgár helyett Bacsa a 74., Gera D. helyett S. Mihajlović a 78. percben.
Sárga lap: Márkvárt a 46., Kanta J. a 60., Katona M. a 84., S. Mihajlović a 90+2. percben.
Gólszerző: Gera D. (1-0) a 22., Gera D. (2-0) a 27., Tajti M. (2-1) a 43. percben.

Kulcspillanatok

22. perc:  Kanta jobb oldali beadása után középen Gera Dániel csúsztatott a kapu hosszú oldalába, 1-0

27. perc: A hazai játékosok kipasszolták a diósgyőri védelmet, végül Gera Dániel került helyzetbe, és közelről a kapuba gurított, 2-0

43. perc: Shestakov adott középre jobbról, középen a védők röviden szabadítottak föl, Tajti Mátyás egyből a kapu bal oldalába lőtt, 2-1

Értékelés

Lucsánszky Tamás: - Mindenekelőtt gratulálok Józsikának, végignéztem szinte a teljes pályafutását, a neve egybeforrt az MTK-val.
Az első 30 percben sikerült meglepni a DVTK-t, megérdemelten vezettünk. Viszont a további 60 perc inkább munka volt, amit nagy szenvedéllyel végeztek a játékosok. Emiatt egy árnyalatnival jobban megérdemeltük a sikert, hiába nőtt a mezőnyben fölénk a DVTK, mert jó pozícióban helyezte el a játékosait.
Fernando Fernández: -  Mielőtt a mérkőzést értékelném, gratulálok Kanta Józsefnek, szép teljesítmény 300 mérkőzést játszani egy klubban, ezzel legendává vált. Az elmúlt 20 év egyik legjobb játékosa, szerencsém volt ellene labdarúgóként is játszani, és most újra találkoztunk.
Gratulálok az MTK-nak is, mert jó eredményt értek el. Véleményem szerint az első félidőben rosszul játszottunk, sok labdát veszítettünk, ami ezen a szinten nem megengedhető.
A második félidőben sem játszottunk jól. Igaz, hogy többet birtokoltuk a labdát, azonban keveset lőttünk kapura, javulni kell ezen a téren. A védekezés és a középpálya rendben volt, jól építettük föl a támadásokat, a kapu közelében azonban többet kellett volna tenni, több agresszivitást vártam az ellenfél 16-osán belül. Idegenben továbbra is gondjaink vannak, erre meg kell találni a megoldást.
Hiába állunk továbbra is két pont előnnyel a legjobb kieső előtt, mégsem lehetek elégedett egy vesztes meccs után. Hét mérkőzés maradt hátra, az elejétől azért küzdünk, hogy a végén a vonal fölött végezzünk. A személyes célom pedig az, hogy idén korábban vívjuk ki a bennmaradást, mint az előző két évben, ehhez pedig sokat kell dolgozni.