Beharangozó 2018. szeptember 23., vasárnap

MK: ESMTK - DVTK 1-3 (1-1, 1-1, 1-2)

A Magyar Kupa 6. fordulójában a DVTK jutott a legjobb 64 csapat közé, miután hosszabbítást követően Makrai Gábor két, és Branko Mihajlović egy góljával legyőzte az ESMTK csapatát. A találkozón tétmérkőzésen is bemutatkozott a DVTK első csapatában a 16 éves, saját nevelésű Tóth Borisz és Orosz Donát, valamint a nyár végén igazolt Polgár Kristóf.

MK: ESMTK - DVTK 1-3 (1-1, 1-1, 1-2)


Magyar Kupa 6. forduló

Erzsébeti Spartacus MTK LE - Diósgyőri VTK 1-3 (1-1, 1-1, 1-2)

Pesterzsébet, ESMTK Stadion 1500 néző. Játékvezető: Molnár Attila (Szécsényi István, Szalai Balázs)
ESMTK: Bonica - Nagy M., Túri, Markovics, Tóbiás - Bányai - Kovács D., Mohácsik, Szabó Á., Soós B. - Nagy R. Vezetőedző: Turi Zoltán.
DVTK: Radoš - Polgár, Lipták, Bárdos - Nagy T., Szabó B., Márkvárt, Hasani, Juhar - Bacsa, Makrai. Vezetőedző: Fernando Fernandez.

Csere: Tóbiás helyett Lázár B. a 23., Mohácsik helyett Bartha R. a 46., Hasani helyett Tóth Bo. a 64., Polgár helyett Orosz D. a 74., Túri helyett Horváth L. és Bárdos helyett Mihajlović a 79. percben.
Sárga lap: Szabó B. a 75., Nagy T. a 88., Márkvárt és Horváth L. a 93., Turi a 95. percben.
Gólszerző: Nagy R. (1-0) a 21., Makrai (1-1) a 22, Makrai (1-2, 11-esből) a 96., Mihajlović (1-3) a 114. percben.


Kulcspillanatok

21. perc:  Kovács D. jobbról érkező beadását  Nagy Richárd közelről egyből a hálóba belsőzte, 1-0

22. perc: Makrai Gábor ment el a bal oldalon, a 16-oson belül felnézett, és a hosszú felső sarokba tekert, 1-1 

96. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Szabó Bence beadása után egy hazai védő kézzel ért a labdához a tömegben, 11-es a DVTK javára. Makrai Gábor állt a labda mögé, és nagy erővel a léc alá bombázott, 1-2

114. perc: Diósgyőri ellentámadás végén Tóth Borisz még nem tudott beadni, de Szabó Bence jól játszotta meg a bal szélen a labdát, felnézett, és az ötösön emelkedő Branko Mihajlović fejére tette a labdát, aki lefejelte a labdát a földre, ami a hálóban kötött ki, 1-3

Értékelés

Turi Zoltán: - Mindenekelőtt gratulálok a DVTK-nak a továbbjutáshoz! Egész héten erre készültünk, tovább akartunk jutni, azt kértem a srácoktól, hozzák ki magukból, ami bennük van. Bátran, szervezetten játszottunk, és egy mérkőzésen minden különbséget el lehet tüntetni. Helyén kell kezelni a találkozót, számunkra a vasárnapi bajnoki a legfontosabb, de jó visszajelzést kaptunk ma az elvégzett munkáról. 
Fernando Fernandez: - Fontos győzelmet arattunk, a kupában minden esetben a legfontosabb a továbbjutás. Emellett több játékos, aki kevesebbet, vagy egyáltalán nem játszott a bajnokságban lehetőséget kapott, hogy megmutassa, milyen formában van. Nagy örömömre Makrai Gábor két gólt szerzett és Branko Mihajlović is betalált, valamint bemutatkozott a két 16 éves fiatal, Tóth Borisz és Orosz Donát. Mindketten úgy játszottak, mintha legalább 20 élvonalbeli mérkőzés lett volna a lábukban, ami az akadémián folyó munkát dícséri. Sok sikert kívánok az ESMTK-nak a bajnokságban!